Thumbnail
Γ.Σ. Ικαρίας: Απάντηση στα ψέματα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών 

 

Παρά την ξεκάθαρη και συντριπτική απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ, (στην οποία οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ παραδέχτηκαν ότι είναι ψέμα, η διαδόση σε όλη την Ελλάδα της πληροφορίας ότι η απόφαση για εκλογές χωρίς δικαστικό ανήκει στην πλειοψηφία του ΔΣ) τα μέλη του ΠΑΜΕ εξακολουθούν να διακινούν την άθλια καταγγελία σε όλη την Ελλάδα και να εκδίδουν αποφάσεις όπου έχουν πλειοψηφία. Επειδή η υπονόμευση ενός σωματείου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για το (ήδη "ταλαιπωρημένο") συνδικαλιστικό κίνημα, ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να διαδοθεί η αλήθεια!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

 

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων η οποία συγκλήθηκε στις 18/2/2013, όσο αφορά στα ζητήματα που προέκυψαν σε σχέση με τις προγραμματισμένες για τις 27/2 εκλογές του σωματείου μας, αποφασίζει και καταθέτει τα εξής προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 

1)      Η απόφαση για να προχωρήσει σε εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο το σωματείο μας, ανήκει στη Γενική Συνέλευση (23 /1) και σε ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ. Προέκυψε με δεδομένη την άρνηση (στα επαναλαμβανόμενα αιτήματα του ΔΣ μας) του πρωτοδικείου Σάμου να παράσχει δικαστικό αντιπρόσωπο από τα μέσα Νοέμβρη και μετά και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να υποτιμάει και να υπονομεύει τη συνέλευση μας, αποδίδοντας στις αποφάσεις μας, δόλο, η μεθοδεύσεις για διώξεις που κάποιοι έβγαλαν από το μυαλό τους.

Με δεδομένη την πρόθεση των συναδέλφων του ΠΑΜΕ να δουν αυτή την απόφαση ως κομμάτι ενός σχεδίου που έχει στόχο τον αποκλεισμό συναδέλφου από το ψηφοδέλτιο τους και παρά την κατηγορηματική αντίθεση μας με τις πρακτικές τους, αποφασίζουμε την εκ νέου παράταση της θητείας του ΔΣ. Διαβλέποντας από τις καταγγελίες που κυκλοφόρησαν, τη πρόθεση τους να υπονομεύσουν το σωματείο και θέλοντας να το περιφρουρήσουμε από κάθε τέτοια επιβουλή, εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να οδηγήσει το σωματείο σε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ (ξεχωριστές από αυτές για την ομοσπονδία), όποτε εξασφαλιστεί η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

 

2)      Όσο αφορά το θέμα που προέκυψε με τη κατάθεση των ψηφοδελτίων επισημαίνουμε, ιδιαίτερα σε όσους καλοθελητές επιχειρούν για μια ακόμη φορά να παρέμβουν στα εσωτερικά του σωματείου μας, ότι κανείς δεν απέκλεισε κανέναν. Όπως κάθε χρόνο το ΔΣ παρέλαβε τα ψηφοδέλτια και ενέκρινε τις υποψηφιότητες με βάση το καταστατικό του σωματείου. Ακόμη και με βάση τις διατάξεις του 1264/82 που το ΠΑΜΕ επικαλείται στη καταγγελία του, γίνεται σαφές ότι κάθε τέτοιο ζήτημα ρυθμίζεται από το καταστατικό της εκάστοτε συνδικαλιστικής ένωσης. Το καταστατικό της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων αποκλείει κάθε τέτοια περίπτωση και δεν κατανοούμε την αγωνιώδη προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό ως «φίμωση». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι προβλέπουν τα καταστατικά άλλων ενώσεων, όπως επίσης δεν μπορούμε να δεχτούμε την παράβλεψη τους, στη βάση ανίερων συμμαχιών ή απλά ως αποτέλεσμα επιπολαιότητας. Προσπερνώντας την πολιτική ουσία (δεν άπτεται του παρόντος) του ζητήματος των αποσπάσεων σε κομματικά γραφεία, με τις οποίες είμαστε κάθετα αντίθετοι, ξεκαθαρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγχέονται με τις αποσπάσεις στην δική μας ομοσπονδία και υπενθυμίζουμε, ότι ούτε καν τα μέλη της ΟΛΜΕ δεν έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας στην ΕΛΜΕ τους.

 

3)      Γνωρίζοντας ότι το θέμα έχει τεθεί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ καλούμε τα μέλη του, με τη στάση τους να συμβάλλουν στη δημοκρατική λειτουργία των τοπικών ενώσεων και να απορρίψουν κάθε πρόταση που θα καλεί τις ΕΛΜΕ να καταπατούν τις διατάξεις των καταστατικών λειτουργίας τους, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περιπέτειες το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

                                         

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

AMFITHEATRO
Η «έκρηξη» των μεταπτυχιακών: Αναζητώντας το νέο ακαδημαϊκό τοπίο της Ελλάδας
Το μεταπτυχιακό δεν είναι πια μόνο «ο επόμενος σταθμός» του προπτυχιακού. Πολύ συχνά είναι επιστροφή.
Η «έκρηξη» των μεταπτυχιακών: Αναζητώντας το νέο ακαδημαϊκό τοπίο της Ελλάδας
καλ
«Κραυγή» πτυχιούχων της ΑΣΚΤ – «Αόρατοι» οι Ιστορικοί Τέχνης για το Υπουργείο Πολιτισμού
«Ο πολιτιστικός τομέας στερείται εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ εμείς αγωνιζόμαστε να βρούμε θέση στον χώρο που εκπαιδευτήκαμε»
«Κραυγή» πτυχιούχων της ΑΣΚΤ – «Αόρατοι» οι Ιστορικοί Τέχνης για το Υπουργείο Πολιτισμού
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Πανελλήνιες 2025: Στατιστική — Όχι ένα, αλλά πέντε επαγγέλματα σε μία σχολή
Πανελλήνιες - Μηχανογραφικό 2025: Η Στατιστική ως «ελβετικός σουγιάς» σπουδών - Δεν υπόσχονται «κοινωνικό κύρος» όπως η Ιατρική ή η Νομική, ούτε...
Πανελλήνιες 2025: Στατιστική — Όχι ένα, αλλά πέντε επαγγέλματα σε μία σχολή