Thumbnail
Η μηνυτήρια αναφορά της ΟΙΕΛΕ εναντίον πολλών σχολαρχών

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
 site:          www.oiele.gr
Αθήνα, 30/1/2013                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ: 34746
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΛΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ …ΜΗΝΥΣΗ!
 
Σκόρπισε τρόμο σε παρανομούντες σχολάρχες η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου, δηλ. των σχολαρχών που θα αποδειχθεί μετά τις ενέργειες της πολιτείας ότι παράνομα οικειοποιήθηκαν χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, παρακρατώντας το παράβολο εγγραφής των μαθητών που προορίζεται για τον ειδικό λογαριασμό υπέρ ιδιωτικής εκπαίδευσης  (ΕΛΙΓΕ). Σε μια κίνηση πανικού λίγο πριν βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινικές ευθύνες, κατέθεσαν μετά από τη μήνυση της ΟΙΕΛΕ δική τους μηνυτήρια αναφορά με την οποία ζητούν και τα …ρέστα για τη διαχείριση του ΕΛΙΓΕ, τον οποίο οι ίδιοι σαμποτάρουν μέσω της παρακράτησης χρημάτων. Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο.
 
Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τη μηνυτήρια αναφορά της ΟΙΕΛΕ (συνημμένο 1) για την υποστήριξη της οποίας έχουμε καλέσει ως μάρτυρες τη Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και την Υπεύθυνη Οικονομικών Θεμάτων του ΥΠΑΙΘΠΑ. Δίνουμε, επίσης, στη δημοσιότητα το έγγραφο της διοίκησης (συνημμένο 2) με το οποίο ζητείται από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα να γνωστοποιηθούν άμεσα τα ονόματα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που οικειοποιούνται χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καταβολή ακόμη και των προβλεπόμενων για τις άδειες εννεάμηνης ανατροφής τέκνου σε ιδιωτικές εκπαιδευτικούς!
 
Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτοί που δεν αρκέστηκαν στην περικοπή έως και 45% των αποδοχών μας, που δεν τους έφτασε το δώρο της τρόικα για απελευθέρωση των διδάκτρων και τόλμησαν να βάλουν χέρι ακόμη και στον κρατικό κορβανά για να αυγατίσουν τα κέρδη τους θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και πως τα κλεμμένα θα επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δουκας
Δούκας για απόφαση ΣτΕ: «Η πανεπιστημιακή γνώση δεν είναι εμπορικό προϊόν»
Αντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων – Παρέμβαση Δούκα και κριτική από ΠΑΣΟΚ
Δούκας για απόφαση ΣτΕ: «Η πανεπιστημιακή γνώση δεν είναι εμπορικό προϊόν»
ipourgeio_paideias
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών 2025: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου η κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας
Στο επίκεντρο οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, οι μεταθέσεις και αιτήματα για ιδιωτικό έργο με αμοιβή – Τι περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη του ΚΥΣΠΕ
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών 2025: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου η κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Νέο κρεσέντο Γεωργιάδη: «Περιθωριακοί» και «ανόητοι» όσοι συμμετέχουν στη δράση March to Gaza
Επικίνδυνος κυνισμός Γεωργιάδη με ιδεολογικό πρόσημο - Ο υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Χριστιανούς που, κατά τα λεγόμενά του,...
Νέο κρεσέντο Γεωργιάδη: «Περιθωριακοί» και «ανόητοι» όσοι συμμετέχουν στη δράση March to Gaza