Thumbnail

 

ΕΛΜΕ-Θ   

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

                                                                                                                      16-11-2012

          Η  εθελόδουλη  τρικομματική  κυβέρνηση μετά  την ψήφιση του μνημονίου ν. 3 με το οποίο επιβάλλει με τη βία  την οριστική  φτωχοποίηση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, «γιορτάζει» σήμερα με τον δικό της τρόπο  την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου,  δείχνοντας ξανά  στους εργαζόμενους που αντιστέκονται το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο.

            Σήμερα, οι αστυνομικές αρχές με πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της πολιτικής  ιστορίας της χώρας, συνέλαβαν τον Θανάση Αγαπητό μέλος του Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο,  που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,  διαμαρτυρία που προκάλεσε  ο κ. Φούχτελ με τις εμπρηστικές δηλώσεις του ότι 1000 Γερμανοί εργάζονται όσο 3000 Έλληνες στους ΟΤΑ.

              Η κυβέρνηση, πρέπει  επιτέλους να απολογηθεί για τη σύλληψη  των τριών, μεταξύ των οποίων  και αυτής του δασκάλου-συνδικαλιστή μπροστά στα μάτια των έντρομων μαθητών του, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

               Καταδικάζουμε τις προκλητικές συλλήψεις και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων  και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να προκαλεί και να αντιμετωπίζει με ακραία καταστολή το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

                Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα αντισταθούμε στη συκοφάντηση των αγώνων μας, στον αυταρχισμό, στις συλλήψεις και τους εκβιασμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση για να υλοποιήσει την αντικοινωνική πολιτική της. Θ’ αγωνιστούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όσες συλλήψεις, όσες προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζόμενων και να επιχειρήσουν, δε θα υποταχτούμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας και των μνημονίων που μας ετοίμασαν.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.

            Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων αγωνιστών.

                                                        Για το  Δ.Σ.

         Ο πρόεδρος                                                                          Η  γ. γραμματέας     

Ζαγανίδης Χρήστος                                                                   Χατζηβαρίτη Φρίντα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα