Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ομάδα τεσσάρων καθηγητών και καθηγητριών του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου, κ. Αργυράκος Παναγιώτης ΠΕ03 ,κ. Μηλιώτη Ελένη ΠΕ03, κ. Παπαθανασίου Μαρία ΠΕ04 και κ. Κωνσταντούλη ΠαρασκευήΠΕ11 επισκέφτηκαν το σχολείο Emmy-Noether-Gymnasiumστο Βερολίνο της Γερμανίας , κατά το διάστημα από 16 έως 20 Μαρτίου.
Είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρόγραμμα παρακολούθησης εργασίας (Jobshadowing) κατά τη διάρκεια του οποίου παρακολούθησαν μαθήματα και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου υποδοχής.
Στόχοι της κινητικότητας ήταν η ανταλλαγή διδακτικών μεθόδων και τεχνικών διαχείρισης της τάξης μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων, η προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και συνεργασίας στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου μας στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
Το σχολείο έχει εξειδικευμένη κατεύθυνση στις φυσικές επιστήμες και του έχειαπονεμηθεί ο τίτλος του « σχολείο φιλικό προς το STEM ».Οι μαθητές με ενδιαφέρον και κλίση για τις φυσικές επιστήμες λαμβάνουν πρόσθετη διδασκαλία στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες μέσω ενός τροποποιημένου ωρολογίου προγράμματος.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του Βερολίνου τους παρουσίασαν μεθόδους διδασκαλίας εστιασμένες στην ομαδοσυνεργατική μέθοδο και στις νέες τεχνολογίες με τη χρήση διαδραστικού πίνακα, λογισμικών και καινοτόμων διδακτικών μεθόδων. Επίσης, συζητώντας μαζί τους, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας,το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου τουςκαι επισκέφτηκαν το πιο σύγχρονο πάρκο υψηλής τεχνολογίας της ΓερμανίαςWISTA ADLERSHOF με το οποίο είναι συνδεδεμένο το σχολείο.
Η επίσκεψή τους στο Emmy-Noether-Gymnasium ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη εμπειρία υψηλής εκπαιδευτικής αξίας που θα τους μείνει αξέχαστη. Ευχαριστούν τη Διευθύντρια, τον Σύλλογο Διδασκόντων, τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη θερμή τους υποδοχή και φιλοξενία και ελπίζουν να μπορέσουν να τους το ανταποδώσουν στο μέλλον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών
Alfavita Newsroom