σχολικος τροχονομος
Γονείς και εργαζόμενοι ενώθηκαν για να διορθώσουν κάτι που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών και το πενιχρό εισόδημα δεκάδων γυναικών

Μετά από μήνες αβεβαιότητας και παλινωδιών, επιλύθηκε το σοβαρό ζήτημα που αφορούσε τις σχολικές τροχονόμους, οι οποίες αντιμετωπίζονταν ως «διπλοθεσίτισσες» λόγω μιας παράλογης γραφειοκρατικής ερμηνείας.

Οι σύλλογοι γονέων δεν έμειναν αμέτοχοι: με άμεση δράση, πίεση και κινητοποίηση στον Δήμο, κατάφεραν να επαναφέρουν μια στοιχειώδη τάξη σε ένα θέμα που άγγιζε την καθημερινή ασφάλεια των μαθητών.

«Πρόκειται για μια μικρή αλλά ουσιαστική νίκη του συντονισμού απέναντι στην αδιαφορία. Το θέμα, όμως, παραμένει: μπορεί η προστασία των παιδιών να κοστολογείται μόλις 176 ευρώ;», αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων Καλαμάτας.

Αναλυτικά:

Πληροφορηθήκαμε ότι μετά από μήνες ταλαιπωρίας και ανασφάλειας, τελικά επιλύθηκε το απαράδεκτο και τραγελαφικό ζήτημα των σχολικών τροχονόμων, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο θεωρούνταν διπλοθεσίτισσες, ανεξάρτητα από το αν η αμοιβή τους ήταν 176€/ το μήνα!!!

Οι σύλλογοι γονέων από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε γιατί τα παιδιά μας για άλλη μια φορά βρέθηκαν εκτεθειμένα στους δρόμους χωρίς ασφάλεια, αλλά και γιατί θεωρήσαμε άδικο αυτές οι γυναίκες που παλεύουν για το μεροκάματο να βρεθούν από τη  μία στιγμή στην άλλη χωρίς έστω κι αυτό το πενιχρό εισόδημα!

Αυτό που δεν είχαν καταφέρει τα έγγραφα στα συρτάρια, οι συναντήσεις και η υπομονή τόσο καιρό, το καταφέραμε άμεσα -σχεδόν σύσσωμοι οι σύλλογοι γονέων των σχολείων μαζί με τις πληττόμενες εργαζόμενες- με την πίεση, την δημοσιοποίηση του προβλήματος και με την κινητοποίησή μας στο Δήμο την προηγούμενη εβδομάδα!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μόνο έτσι, δηλαδή συλλογικά και δυναμικά, μπορούμε να επιλύσουμε καθημερινά προβλήματα που συναντάμε στη σχολική ζωή των παιδιών μας!

Υ.Γ. Δεν μιλάμε για «νίκη» και «δικαίωση» , γιατί  δεν μας το επιτρέπουν τα 176€/το μήνα που παίρνουν οι σχολικοί τροχονόμοι. Ως εργαζόμενοι κι εμείς οι ίδιοι, θεωρούμε ότι τα χρήματα αυτά είναι μηδαμινά, ιδίως όταν τόσο κοστολογείται η ασφαλής μεταφορά των παιδιών μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σύνοδος Πρυτάνεων
Πρυτανικές εκλογές 2026: Τα πρώτα ΑΕΙ που ανακοίνωσαν ημερομηνίες και προθεσμίες
Σε τροχιά αλλαγής τα Πανεπιστήμια: Ξεκίνησαν οι προκηρύξεις για τις νέες Διοικήσεις – Το χρονοδιάγραμμα των 10 ΑΕΙ
Πρυτανικές εκλογές 2026: Τα πρώτα ΑΕΙ που ανακοίνωσαν ημερομηνίες και προθεσμίες
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Στις 22 Απριλίου οι Πρυτανικές εκλογές - Οι προκηρύξεις
Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για την ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Στις 22 Απριλίου οι Πρυτανικές εκλογές - Οι προκηρύξεις
ΑΠΘ
ΑΠΘ: 100 αγριοκερασιές για τα 100 χρόνια του ΑΕΙ – Συγκίνηση για τους φοιτητές που χάθηκαν στα Τέμπη
Συμβολική δράση από την Πρυτανεία και τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ - Η πρώτη αγριοκερασιά αφιερώθηκε στους φοιτητές - θύματα των Τεμπών
ΑΠΘ: 100 αγριοκερασιές για τα 100 χρόνια του ΑΕΙ – Συγκίνηση για τους φοιτητές που χάθηκαν στα Τέμπη