Γονείς Αιγάλεω: «Απαράδεκτες οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών εν μέσω Μαρτίου»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Τα κενά καλύπτονται με θέσεις καθηγητών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, όχι με συμπτύξεις και μετακινήσεις ακόμη μια φορά εις βάρος των παιδιών μας»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω με σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τις συμπτύξεις και το κλείσιμο των τμημάτων.

«Οι μαθητές, τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά λογίζονται ως νούμερα, αθροιστικά πάντα, χωρίς καμία μέριμνα ή ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ποιότητα εκπαίδευσης που δικαιούνται, στην ψυχολογία και συναισθηματική τους φόρτιση λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δυόμισι μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς», τονίζουν οι γονείς.

Συγκεκριμένα:

Μόνο ως απαράδεκτο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι εν μέσω  Μαρτίου, γίνονται μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ανακλήσεις τοποθετήσεων) και συμπτύξεις τμημάτων σε τμήματα λυκείων των σχολείων μας, πόσο μάλλον σε μαθήματα  κατεύθυνσης της Γ' λυκείου (Μαθηματικά). Επίσης συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ, Μάρτιο μήνα στα πλαίσια του εξορθολογισμού, όπως διατείνονται τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Μην λαμβάνοντας υπόψη τις τυχόν μαθησιακές δυσκολίες, την αναστάτωση που προκύπτει από τις αλλαγές του προγράμματος των μαθημάτων, την διατάραξη της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας εις βάρος των μαθητών, το υπουργείο , ακόμη και πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς επιλέγει αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο για να καλύψει τα ακάλυπτα!

Οι μαθητές, τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά λογίζονται ως νούμερα, αθροιστικά πάντα, χωρίς καμία μέριμνα ή ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ποιότητα εκπαίδευσης που δικαιούνται, στην ψυχολογία και συναισθηματική τους φόρτιση λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δυόμισι μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αντί το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει ώστε να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά των εκπαιδευτικών, όπως πολλάκις έχουμε από την αρχή της χρονιάς επισημάνει και απαιτήσει, έρχεται τώρα να αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα με ανακλήσεις τοποθετήσεων για να καλύψει κενά.

Τα κενά καλύπτονται με θέσεις καθηγητών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, όχι με συμπτύξεις και μετακινήσεις ακόμη μια φορά εις βάρος των παιδιών μας!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις και την αποκατάσταση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

αφισα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»