Γονείς Αιγάλεω: «Απαράδεκτες οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών εν μέσω Μαρτίου»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Τα κενά καλύπτονται με θέσεις καθηγητών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, όχι με συμπτύξεις και μετακινήσεις ακόμη μια φορά εις βάρος των παιδιών μας»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω με σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τις συμπτύξεις και το κλείσιμο των τμημάτων.

«Οι μαθητές, τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά λογίζονται ως νούμερα, αθροιστικά πάντα, χωρίς καμία μέριμνα ή ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ποιότητα εκπαίδευσης που δικαιούνται, στην ψυχολογία και συναισθηματική τους φόρτιση λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δυόμισι μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς», τονίζουν οι γονείς.

Συγκεκριμένα:

Μόνο ως απαράδεκτο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι εν μέσω  Μαρτίου, γίνονται μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ανακλήσεις τοποθετήσεων) και συμπτύξεις τμημάτων σε τμήματα λυκείων των σχολείων μας, πόσο μάλλον σε μαθήματα  κατεύθυνσης της Γ' λυκείου (Μαθηματικά). Επίσης συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ, Μάρτιο μήνα στα πλαίσια του εξορθολογισμού, όπως διατείνονται τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Μην λαμβάνοντας υπόψη τις τυχόν μαθησιακές δυσκολίες, την αναστάτωση που προκύπτει από τις αλλαγές του προγράμματος των μαθημάτων, την διατάραξη της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας εις βάρος των μαθητών, το υπουργείο , ακόμη και πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς επιλέγει αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο για να καλύψει τα ακάλυπτα!

Οι μαθητές, τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά λογίζονται ως νούμερα, αθροιστικά πάντα, χωρίς καμία μέριμνα ή ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ποιότητα εκπαίδευσης που δικαιούνται, στην ψυχολογία και συναισθηματική τους φόρτιση λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δυόμισι μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αντί το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει ώστε να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά των εκπαιδευτικών, όπως πολλάκις έχουμε από την αρχή της χρονιάς επισημάνει και απαιτήσει, έρχεται τώρα να αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα με ανακλήσεις τοποθετήσεων για να καλύψει κενά.

Τα κενά καλύπτονται με θέσεις καθηγητών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, όχι με συμπτύξεις και μετακινήσεις ακόμη μια φορά εις βάρος των παιδιών μας!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις και την αποκατάσταση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

αφισα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

H Μαρία Καρυστιανού στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματός της
Καταγγελία κατά της Μαρίας Καρυστιανού για «κλοπή ιδρυτικής διακήρυξης»
Ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης κατηγορεί την πρόεδρο του Συλλόγου Τεμπών για αντιγραφή των ιδεών και της φιλοσοφίας του νέου της πολιτικού...
Καταγγελία κατά της Μαρίας Καρυστιανού για «κλοπή ιδρυτικής διακήρυξης»
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Final Four Euroleague: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 79-61 – Παράσταση τελικού και φουλ για το 4ο αστέρι
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Επίθεση με drones σε σχολείο της Ρωσίας από την Ουκρανία
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι
Κατέρρευσε κοιτώνας όπου βρίσκονταν 86 μαθητές - Για «τρομοκρατική επίθεση» μιλά ο Πούτιν και ζητά αντίποινα
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι