Γονείς Αιγάλεω: «Απαράδεκτες οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών εν μέσω Μαρτίου»
«Τα κενά καλύπτονται με θέσεις καθηγητών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, όχι με συμπτύξεις και μετακινήσεις ακόμη μια φορά εις βάρος των παιδιών μας»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω με σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τις συμπτύξεις και το κλείσιμο των τμημάτων.

«Οι μαθητές, τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά λογίζονται ως νούμερα, αθροιστικά πάντα, χωρίς καμία μέριμνα ή ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ποιότητα εκπαίδευσης που δικαιούνται, στην ψυχολογία και συναισθηματική τους φόρτιση λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δυόμισι μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς», τονίζουν οι γονείς.

Συγκεκριμένα:

Μόνο ως απαράδεκτο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι εν μέσω  Μαρτίου, γίνονται μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ανακλήσεις τοποθετήσεων) και συμπτύξεις τμημάτων σε τμήματα λυκείων των σχολείων μας, πόσο μάλλον σε μαθήματα  κατεύθυνσης της Γ' λυκείου (Μαθηματικά). Επίσης συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ, Μάρτιο μήνα στα πλαίσια του εξορθολογισμού, όπως διατείνονται τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Μην λαμβάνοντας υπόψη τις τυχόν μαθησιακές δυσκολίες, την αναστάτωση που προκύπτει από τις αλλαγές του προγράμματος των μαθημάτων, την διατάραξη της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας εις βάρος των μαθητών, το υπουργείο , ακόμη και πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς επιλέγει αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο για να καλύψει τα ακάλυπτα!

Οι μαθητές, τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά λογίζονται ως νούμερα, αθροιστικά πάντα, χωρίς καμία μέριμνα ή ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ποιότητα εκπαίδευσης που δικαιούνται, στην ψυχολογία και συναισθηματική τους φόρτιση λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δυόμισι μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αντί το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει ώστε να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά των εκπαιδευτικών, όπως πολλάκις έχουμε από την αρχή της χρονιάς επισημάνει και απαιτήσει, έρχεται τώρα να αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα με ανακλήσεις τοποθετήσεων για να καλύψει κενά.

Τα κενά καλύπτονται με θέσεις καθηγητών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, όχι με συμπτύξεις και μετακινήσεις ακόμη μια φορά εις βάρος των παιδιών μας!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις και την αποκατάσταση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
ΠΕΚ: «Όχι άλλοι εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι – Για ένα σχολείο με αξιοπρέπεια»
Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών υπογραμμίζει την αναγκαιότητα επανίδρυσης του σχολείου με τον άνθρωπο στο επίκεντρο
ΠΕΚ: «Όχι άλλοι εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι – Για ένα σχολείο με αξιοπρέπεια»
ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί 2026: Κλείνουν οι αιτήσεις για παραιτήσεις – Τι ισχύει με το νέο πειθαρχικό
Ολοκληρώνεται η διαδικασία για τις αιτήσεις παραίτησης/συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ‑ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2025‑2026
Εκπαιδευτικοί 2026: Κλείνουν οι αιτήσεις για παραιτήσεις – Τι ισχύει με το νέο πειθαρχικό
ευρώπη epso
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα πολιτικής 2030 “Ψηφιακή δεκαετία”
«Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι τα βασικά πεδία της ψηφιακότητας είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ρομποτική, ο όγκος των Δεδομένων και η ταχύτητα της...
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα πολιτικής 2030 “Ψηφιακή δεκαετία”