Γονείς Αιγάλεω: «Απαράδεκτες οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών εν μέσω Μαρτίου»
«Τα κενά καλύπτονται με θέσεις καθηγητών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, όχι με συμπτύξεις και μετακινήσεις ακόμη μια φορά εις βάρος των παιδιών μας»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω με σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τις συμπτύξεις και το κλείσιμο των τμημάτων.

«Οι μαθητές, τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά λογίζονται ως νούμερα, αθροιστικά πάντα, χωρίς καμία μέριμνα ή ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ποιότητα εκπαίδευσης που δικαιούνται, στην ψυχολογία και συναισθηματική τους φόρτιση λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δυόμισι μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς», τονίζουν οι γονείς.

Συγκεκριμένα:

Μόνο ως απαράδεκτο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι εν μέσω  Μαρτίου, γίνονται μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ανακλήσεις τοποθετήσεων) και συμπτύξεις τμημάτων σε τμήματα λυκείων των σχολείων μας, πόσο μάλλον σε μαθήματα  κατεύθυνσης της Γ' λυκείου (Μαθηματικά). Επίσης συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ, Μάρτιο μήνα στα πλαίσια του εξορθολογισμού, όπως διατείνονται τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Μην λαμβάνοντας υπόψη τις τυχόν μαθησιακές δυσκολίες, την αναστάτωση που προκύπτει από τις αλλαγές του προγράμματος των μαθημάτων, την διατάραξη της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας εις βάρος των μαθητών, το υπουργείο , ακόμη και πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς επιλέγει αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο για να καλύψει τα ακάλυπτα!

Οι μαθητές, τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά λογίζονται ως νούμερα, αθροιστικά πάντα, χωρίς καμία μέριμνα ή ενσυναίσθηση για τις επιπτώσεις, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ποιότητα εκπαίδευσης που δικαιούνται, στην ψυχολογία και συναισθηματική τους φόρτιση λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δυόμισι μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αντί το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει ώστε να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά των εκπαιδευτικών, όπως πολλάκις έχουμε από την αρχή της χρονιάς επισημάνει και απαιτήσει, έρχεται τώρα να αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα με ανακλήσεις τοποθετήσεων για να καλύψει κενά.

Τα κενά καλύπτονται με θέσεις καθηγητών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, όχι με συμπτύξεις και μετακινήσεις ακόμη μια φορά εις βάρος των παιδιών μας!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις και την αποκατάσταση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες πάνω σε τρακτέρ κατά τη διάρκεια μπλόκου
Αγρότες: Αυτά είναι τα 30 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Αναλυτικά η λίστα
Οι 30 διεκδικήσεις των αγροτών στον πρωθυπουργό – Απαιτούν άμεση στήριξη, μείωση κόστους παραγωγής και εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Αγρότες: Αυτά είναι τα 30 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Αναλυτικά η λίστα
protypa_peiramatika_sxoleia.jpg
Εκπαιδευτικοί για Πειραματικά: "Εν κρυπτώ" αποφάσεις εξαφανίζουν τα σχολεία της γειτονιάς
«Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί ενώ σημειώνουν ότι στα Πειραματικά Σχολεία «μαθητές κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το...
Εκπαιδευτικοί για Πειραματικά: "Εν κρυπτώ" αποφάσεις εξαφανίζουν τα σχολεία της γειτονιάς
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Υπουργείο Παιδείας: Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2026
Στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής συζήτησης ο Προϋπολογισμός 2026 - Πρωτιά του υπουργείου Παιδείας σε διορισμούς και συνταξιοδοτήσεις
Υπουργείο Παιδείας: Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2026