tempi
Συζήτηση και εκδήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραιά

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στο 10ο Λύκειο Πειραιά (Κεχαγιά 6) με θέμα: «Το έγκλημα στα Τέμπη, δύο χρόνια μετά: Πες μου μπαμπά/μαμά... Πως έφτασαν δυο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή σε διαφορετική κατεύθυνση;».

Η εκδήλωση θα επιχειρήσει να αναλύσει τα αίτια του τραγικού περιστατικού των Τεμπών, την πραγματική δικαίωση για τα θύματα και τις ευρύτερες επιπτώσεις, ενώ θα αναρωτηθεί αν τέτοια εγκλήματα συμβαίνουν μόνο στον σιδηρόδρομο.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν:

  • Περικλής Κουρμούλης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων,
  • Κυριακή Εξερτζή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Hellenic Train»,
  • Μανώλης Δανδουλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ), ενώ θα παραβρεθεί και ο Γιώργος Τσακλίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και πατέρας της 22χρονης Αγάπης.

Επιπλέον, η Ένωση καλεί τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το έγκλημα των Τεμπών μέσω ζωγραφιών, κειμένων ή ποιημάτων με θέμα: «Το έγκλημα αυτό μας γέμισε οργή, των νεκρών παιδιών γινόμαστε φωνή!». Οι ζωγραφιές θα εκτεθούν στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ τα κείμενα και ποιήματα θα διαβαστούν κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος.

sizitisi

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
«Οι καταγγελίες αγνοήθηκαν»: Βουλευτές ζητούν ευθύνες για την κακοποιητική συμπεριφορά διευθύντριας
Σκάνδαλο στις Σέρρες: Το Υπουργείο Παιδείας καλείται να δώσει απαντήσεις για την κακοποίηση μαθητή
«Οι καταγγελίες αγνοήθηκαν»: Βουλευτές ζητούν ευθύνες για την κακοποιητική συμπεριφορά διευθύντριας