Εκπαίδευση
«Η ΔΑΚΕ Λασιθίου μόνο για τον αρνητικό λόγο να προσπαθεί να μπλοκάρει τη δράση του σωματείου της» - Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κινήσεις της ΔΑΚΕ Λασιθίου, η οποία «επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δεδικασμένο, που, αν εφαρμοστεί, θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλο τον κλάδο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η ΔΑΚΕ Λασιθίου στράφηκε κατά του νομίμως νεοσυσταθέντος προεδρείου της ΕΛΜΕ Λασιθίου, καταγγέλλοντας αρχικά πως οι παρατάξεις της Ε.ΛΑ. (Εκπαιδευτικοί Λασιθίου Δ.Ε.) και της Α.Σ.Ε. δεν την ψήφισαν για τη θέση του προέδρου και απειλώντας στη συνέχεια για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΛΜΕ με το πρόσχημα ότι συνάδελφος αναπληρωτής δεν έχει δικαίωμα να είναι στο Δ.Σ. αφού υπηρετεί με «σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου».

«Η ΔΑΚΕ Λασιθίου θα ακυρώσει αποφάσεις του ανώτατου οργάνου του κλάδου, δηλαδή του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ (εν προκειμένω του 16ου) και θα εξοβελίσει τους συναδέλφους αναπληρωτές όχι μόνο από τα όργανα διοίκησης των σωματείων αλλά εμμέσως θα υπονομεύσει τα όποια εργασιακά τους δικαιώματα, αφού και «επισήμως» θα θεωρούνται …ιδιωτικοί υπάλληλοι» επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή της.

«Το γεγονός ότι για πρώτη φορά «ακούσαμε» τη ΔΑΚΕ Λασιθίου μόνο για τον αρνητικό λόγο να προσπαθεί να μπλοκάρει τη δράση του σωματείου της είναι χαρακτηριστικό και δεν χρήζει άλλων σχολίων» προσθέτει.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ -

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Νέα ήθη φαίνεται πως φέρνει στην εκπαιδευτική και συνδικαλιστική κονίστρα η παράταξη της ΔΑΚΕ Λασιθίου. Αφού μετά από χρόνια απέτυχε να διατηρήσει τον έλεγχο στην τοπική ΕΛΜΕ, στράφηκε κατά του νομίμως νεοσυσταθέντος προεδρείου, καταγγέλλοντας αρχικά πως οι παρατάξεις της Ε.ΛΑ. (Εκπαιδευτικοί Λασιθίου Δ.Ε.) και της Α.Σ.Ε. δεν την ψήφισαν για τη θέση του προέδρου και απειλώντας στη συνέχεια για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΛΜΕΛ με το πρόσχημα ότι συνάδελφος αναπληρωτής δεν έχει δικαίωμα να είναι στο Δ.Σ. αφού υπηρετεί με «σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου»!!!

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δεν έχει καμία πρόθεση να αναμειχτεί στις υποθέσεις άλλων σωματείων. Μόνο που εδώ η ΔΑΚΕ Λασιθίου επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δεδικασμένο, που, αν εφαρμοστεί, θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλο τον κλάδο αφού: α) Θα ακυρώσει αποφάσεις του ανώτατου οργάνου του κλάδου, δηλαδή του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ (εν προκειμένω του 16ου). β) Θα εξοβελίσει τους συναδέλφους αναπληρωτές όχι μόνο από τα όργανα διοίκησης των σωματείων αλλά εμμέσως θα υπονομεύσει τα όποια εργασιακά τους δικαιώματα, αφού και «επισήμως» θα θεωρούνται …ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Ως ένα από τα εκπαιδευτικά σωματεία της Κρήτης παρακολουθούμε εδώ και χρόνια την απουσία της ΕΛΜΕ Λασιθίου υπό τη διοίκηση της ΔΑΚΕ από κάθε προσπάθεια συντονισμού και συνεργασίας ανάμεσα στα εκπαιδευτικά σωματεία της Κρήτης, σε μια σειρά σοβαρά ζητήματα όπως το κτιριακό ή η αξιολόγηση· και από αυτή την άποψη θεωρούμε θετική εξέλιξη τη συγκρότηση ενός προεδρείου με αγωνιστικό προσανατολισμό. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά «ακούσαμε» τη ΔΑΚΕ Λασιθίου μόνο για τον αρνητικό λόγο να προσπαθεί να μπλοκάρει τη δράση του σωματείου της είναι χαρακτηριστικό και δεν χρήζει άλλων σχολίων.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο προεδρείο της ΕΛΜΕ Λασιθίου.

Καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα υπονόμευσης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να προστατεύσει τα δικαιώματα των αναπληρωτών και να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία των σωματείων - μελών της.

Καλούμε και τις άλλες ΕΛΜΕ και τη ΔΑΚΕ Ρεθύμνου να τοποθετηθούν για το θέμα.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                                                           Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                                                Δέσποινα Νικολάου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Πιερρακάκης: Τι είναι το πιστοποιητικό αλγοριθμικής σκέψης και για ποιους προορίζεται
Πιστοποιητικό που θα μπορούν οι απόφοιτοι Γυμνασίου να το λάβουν, το οποίο θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους όχι σε επίπεδο χρήσης υπολογιστών, αλλά σε...
Πιερρακάκης: Τι είναι το πιστοποιητικό αλγοριθμικής σκέψης και για ποιους προορίζεται
kinisi_tora_mpotiliarisma
Πιο αυστηρός ο ΚΟΚ: Έρχονται κλήσεις με SMS για να μην σβήνονται και όριο στα 30χλμ
Ριζικές αλλαγές αναμένονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τόσο όσον αφορά στις κλήσεις όσο και σχετικά με τα όρια ταχύτητας
Πιο αυστηρός ο ΚΟΚ: Έρχονται κλήσεις με SMS για να μην σβήνονται και όριο στα 30χλμ
πνιγμός
Σοκαριστικό! Δέκα οκτώ θάνατοι στη θάλασσα μέσα σε ένα τριήμερο
Από ρεκόρ σε ρεκόρ στα κρούσματα πνιγμών, παρά το γεγονός ότι η χώρα θεωρείται ναυτική και περικλείεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα.
Σοκαριστικό! Δέκα οκτώ θάνατοι στη θάλασσα μέσα σε ένα τριήμερο