ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
Ψήφισμα της ΕΛΜΕ για συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές του κλάδου

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με σχετική της ανακοίνωση εκδίδει ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς.

«Απαιτούμε την άμεση παύση όλων των παραπάνω διώξεων, που καταστρατηγούν βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνδικαλισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά δίωξης και στοχοποίησης συνδικαλιστών στον χώρο της Εκπαίδευσης. Αφθονούν τα φαινόμενα που καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο μαχητικός συνδικαλισμός, αυτός που υπερασπίζεται εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών και τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, βλάπτει σοβαρά τα …νεύρα του υπουργείου και των απανταχού πρόθυμων ιμάντων της πολιτικής του. Σταχυολογούμε ενδεικτικά από την εβδομάδα που πέρασε:

•              Τέσσερις συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί διώκονται από τον Προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Πειραιά (με την …ευγενική συνδρομή της τοπικής ΔΑΚΕ) για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις κατά του διαγωνισμού PISA στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου στις 10/05/23. Το «κατηγορητήριο», εκτός των άλλων αυθαιρεσιών, συμπεριλαμβάνει στο φάκελο του πειθαρχικού ως αδιάσειστο στοιχείο …βαριάς ενοχής την ανακοίνωση παράταξης, η οποία χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση!

•              Διευθυντής Λυκείου στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης αποπειράθηκε (ως αποκορύφωμα πολλαπλών τραμπουκισμών του απέναντι σε γυναίκες συναδέλφους) να …κλειδώσει στο γραφείο του την πρόεδρο της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όταν το ΔΣ τον επισκέφτηκε και προσπάθησε να τον ελέγξει για σειρά διοικητικών αυθαιρεσιών του (ατελείωτα κενά σε συναδέλφους, άρνηση αναμόρφωσης του σχολικού προγράμματος, εκβιαστική επέκταση του διδακτικού ωραρίου κ.ά.).

•              Επιπλέον, στη Χαλκιδική, η αστυνομία προσήγαγε στο Α.Τ. Πολυγύρου δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς, μπαίνοντας σε χώρο σχολείου, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, και φτάνοντας ως την κάλπη! Το ατόπημα των δύο συνδικαλιστριών ήταν ότι βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα δεκάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών (μελών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής) να ψηφίσουν δια ζώσης, επειδή τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα με νομικίστικα τερτίπια, την ώρα βέβαια που …επιτρέπονταν οι εκλογές σε όσους ψήφιζαν ηλεκτρονικά!

Αν σκεφτεί κανείς ότι τα παραπάνω συμβάντα καλύπτουν χρονικά το εύρος μίας μόλις εβδομάδας, καθίσταται προφανής η πρόθεση των αρχών για φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται στην ολοκληρωτική διάλυση και της Παιδείας (μετά την Υγεία) και για υπηρεσιακή και ψυχική εξόντωση όσων ακόμα εμποδίζουν τη μετατροπή των σχολείων σε χώρους που θα οργιάζουν οι διοικητικές αυθαιρεσίες και τα εργασιακά δικαιώματα θα γίνουν «έκθεμα σε μουσείο».

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

•              Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας σε όλους τους/τις διωκόμενους/-ες συναδέλφους. Άλλωστε γνωρίσαμε πρόσφατα και στο νομό μας αυτήν τη «φάμπρικα» του εκφοβισμού. (Με τις κλητευθείσες στο Α.Τ. συναδέλφισσες για τη συμμετοχή τους σε καθόλα νόμιμη απεργία).

•              Απαιτούμε την άμεση παύση όλων των παραπάνω διώξεων, που καταστρατηγούν βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνδικαλισμού.

•              Δηλώνουμε, σε πείσμα όσων ενοχλούνται από τον ρόλο μας και τη φωνή μας, ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την προάσπιση του δημοκρατικού και δημόσιου χαρακτήρα των σχολείων. Κι αν τα «παπαγαλάκια» του καθεστώτος προσπαθούν να μας βαφτίσουν «περιθωριακούς», «γραφικούς» και «αντιδραστικούς», ας πάρουν ως ηχηρή απάντηση την αλματώδη αύξηση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου μας. Γεγονός που φανερώνει ότι, παρά την τεχνηέντως καλλιεργούμενη ηττοπάθεια και ιδιώτευση, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν πως ο υγιής, μαχητικός και ανυποχώρητος συνδικαλισμός είναι η μόνη νησίδα αντίστασης στην «κόλαση» που μας ετοιμάζουν.

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4