simaia-palaistini
Συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και διαδήλωση στην αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία την Τετάρτη (15/05) στις 18:00

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ με σχετική τους ανακοίνωση τονίζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα υπέρ της Παλαιστίνης.

«Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις που εξελίσσονται παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η κλιμάκωση της επίθεσης του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού στην Γάζα με την επέκταση των επιχειρήσεων στη Ράφα οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις. Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, αφού πρώτα οδηγήθηκαν εκεί –σε μια δήθεν ασφαλή περιοχή- από το Ισραήλ, αλλά και το κλείσιμο του περάσματος στο Κερέμ  Σαλόμ που διακόπτει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους, προκαλούν νέες εκατόμβες  νεκρών και προετοιμάζουν συνειδητά την ολοκληρωτική γενοκτονία του λαού των Παλαιστίνιων με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Το κράτος –δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό και τα μεγάλα καπιταλιστικά- γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή. Συνένοχοί του είναι όχι μόνο οι ΗΠΑ και η ΕΕ και πολλά αραβικά κράτη,  αλλά και η ελληνική κυβέρνηση που δικαιολογούν και συνδράμουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα κατά των Παλαιστινίων. Συνολικά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας συνέβαλαν στην προσέγγιση και τη δημιουργία άξονα Ελλάδας – Ισραήλ, την ενίσχυση των βάσεων και την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Την εμπλοκή της χώρας την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς, καθώς και με το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα – μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα- ενώ η ένταση αυξάνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις που εξελίσσονται παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια!

Απαιτούμε:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των Παλαιστινίων!

Να διακοπεί κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να παύσουν οριστικά οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι συνεργασίες ελληνικών-ισραηλινών πανεπιστημίων, διακοπή των διπλωματικών σχέσεων. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου!

Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα!

Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ!

Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων!

Λευτεριά στην  Παλαιστίνη! Στηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος -αυτοδιάθεση των λαών!

  • Καλούμε τη Δευτέρα 13/5/2024 στις 8μμ, στα Προπύλαια  σε ολονύχτια διαμαρτυρία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι
  • Καλούμε την Τρίτη 14/5/2024 στις 6:30μμ, στο Μοναστηράκι  σε συναυλία αλληλεγγύης
  • Καλούμε την Τετάρτη 15/5/2024 στις 6μμ σε συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας  και διαδήλωση στην αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία  που οργανώνουν η παλαιστινιακή κοινότητα και σωματεία εργαζομένων  για τα 76 χρόνια της NAKBA

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

campus
7,5 εκατομμύρια ευρώ σε υποτροφίες θα προσφέρει το Deree την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-25!
«Κανένας καλός φοιτητής δεν θα στερηθεί τις σπουδές του στο Deree για οικονομικούς λόγους» έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου...
7,5 εκατομμύρια ευρώ σε υποτροφίες θα προσφέρει το Deree την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-25!