παλαιστινη
Παρεμβάσεις: Τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος! - Δείτε τον προγραμματισμό για τις κινητοποιήσεις

Η κλιμάκωση της επίθεσης του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού στην Γάζα με την επέκταση των επιχειρήσεων στη Ράφα οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις. Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, αφού πρώτα οδηγήθηκαν εκεί –σε μια δήθεν ασφαλή περιοχή- από το Ισραήλ, αλλά και το κλείσιμο του περάσματος στο Κερέμ  Σαλόμ που διακόπτει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους, προκαλούν νέες εκατόμβες  νεκρών και προετοιμάζουν συνειδητά την ολοκληρωτική γενοκτονία του λαού των Παλαιστίνιων με το λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών, τις βόμβες και τον πόλεμο εναντίον αμάχων.

Το κράτος –δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό και τα μεγάλα καπιταλιστικά- γεωστρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή. Συνένοχοί του είναι όχι μόνο οι ΗΠΑ και η ΕΕ και πολλά αραβικά κράτη, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση που δικαιολογούν και συνδράμουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα κατά των Παλαιστινίων. Συνολικά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας συνέβαλαν στην προσέγγιση και τη δημιουργία άξονα Ελλάδας – Ισραήλ, την ενίσχυση των βάσεων και την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Την εμπλοκή της χώρας την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς, καθώς και με το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορα – μισό εκατομμύριο την ημέρα είναι το κόστος μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα- ενώ η ένταση αυξάνει τον κίνδυνο της επέκτασης του πολέμου.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις που εξελίσσονται παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια!

Απαιτούμε:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των Παλαιστινίων!

Να διακοπεί κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να παύσουν οριστικά οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι συνεργασίες ελληνικών-ισραηλινών πανεπιστημίων, διακοπή των διπλωματικών σχέσεων. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου!

Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα!

Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ!

Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων!

Λευτεριά στην  Παλαιστίνη! Στηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος -αυτοδιάθεση των λαών!

 

Καλούμε τη Δευτέρα 13/5/2024 στις 8μμ, στα Προπύλαια

σε ολονύχτια διαμαρτυρία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι

=
Καλούμε την Τρίτη 14/5/2024 στις 6:30μμ, στο Μοναστηράκι

σε συναυλία αλληλεγγύης

=

Καλούμε την Τετάρτη 15/5/2024 στις 6μμ σε συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας

και διαδήλωση στην αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία

που οργανώνουν η παλαιστινιακή κοινότητα και σωματεία εργαζομένων

για τα 76 χρόνια της NAKBA

παλαιστινη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καζαν ντιπι
Καζάν ντιπί: Η συνταγή για την κλασσική καραμελωμένη κρέμα
Με την χαρακτηριστική καραμελωμένη επιφάνεια και την απαλή, βελούδινη κρέμα, είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα εντυπωσιακό αλλά εύκολο γλυκό.
Καζάν ντιπί: Η συνταγή για την κλασσική καραμελωμένη κρέμα
Λεμόνια
Το απλό κόλπο με το λεμόνι που κάνει τον φούρνο να λάμπει
Ο καθαρισμός του φούρνου είναι από εκείνες τις δουλειές που συχνά αναβάλλουμε, μέχρι τη στιγμή που τα λίπη έχουν ήδη ξεραθεί και η απομάκρυνσή τους...
Το απλό κόλπο με το λεμόνι που κάνει τον φούρνο να λάμπει
γραμμη μετρό
Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας: Το μεγάλο έργο που απομακρύνεται – και μαζί του η υπομονή της πόλης
Για το 2032 μετατέθηκε η ολοκλήρωση της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας
Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας: Το μεγάλο έργο που απομακρύνεται – και μαζί του η υπομονή της πόλης