Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών για την άμεση χρηματοδότηση των σχολείων!
«Καλούμε τον Δήμαρχο Αχαρνών σε συνάντηση την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 13.30»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» με σχετική του ανακοίνωση καλεί σε παράσταση διαμρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών την Τετάρτη (24/04) και ώρα 13:30 για την χρηματοδότηση των σχολείων.

«Τα σχολεία δε θα έχουν ούτε τα βασικά για να λειτουργήσουν και ότι για άλλη μια φορά γονείς και εκπαιδευτικοί θα βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για τα πάγια έξοδα των σχολείων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να ληφθεί η ενημέρωση από τον Δήμο Αχαρνών, ότι θα δοθούν χρήματα στα σχολεία σε 10 μέρες (όταν δηλαδή θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα) και τα χρήματα της επόμενης δόσης σε 1 μήνα (όταν δηλαδή τα μαθήματα θα σταματήσουν για το καλοκαίρι), τη στιγμή που τα σχολεία έχουν να πάρουν λεφτά για τη λειτουργία τους πάνω από τρεις μήνες!!!

Πρακτικά το παραπάνω σημαίνει ότι τα σχολεία δε θα έχουν ούτε τα βασικά για να λειτουργήσουν και ότι για άλλη μια φορά γονείς και εκπαιδευτικοί θα βάλουν χρήματα από την τσέπη τους  για τα πάγια έξοδα των σχολείων!!!

Διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/νοι πληρώνουν από την τσέπη τους για τα καθημερινά έξοδα, γα τα αναλώσιμα. Αρκετοί έχουν βάλει πάνω από 500 ευρώ. 

Είναι απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν τα απαιτούμενα εποπτικά μέσα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό το γεγονός τα σχολεία να μην έχουν τα χρήματα που απαιτούνται, για να πληρωθούν τα καθαριστικά για την ασφάλεια της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών!!!

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά το γεγονός αυτό και απαιτούμε:

  • Να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.
  • Να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων χωρίς καμιά περαιτέρω καθυστέρηση.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον Δήμο, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία ως ασφαλείς τόποι υποδοχής των μαθητών μας.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 13:30

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία