Απαράδεκτο! Η αστυνομία μπήκε σε σχολείο και προσήγαγε εκπαιδευτικούς!
«Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια»

Η αστυνομία προσήγαγε το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, Μ. Τασοπούλου, και την ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ, Σ. Πολυκάρπου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει το alfavita.gr

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» καταδικάζει την προσαγωγή τους.

«Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει ακόμα και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, για να κάνει «συστάσεις» σε δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς για να απομακρυνθούν από το χώρο και τελικά να προχωράει στην προσαγωγή τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

«Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια τον κλάδο και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κάθε κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να βάλει χέρι στα Σωματεία, να μην κινείται φύλλο και να κυριαρχεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους» προσθέτει ο Σύλλογος.

Η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Μ. ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΚΑΙ ΤΗΣ Σ. ΠΟΛΥΚΑΣΠΟΥ, ΓΓ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΕΔΟΘ,

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΕΥΤΙΚΩΝ»,

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Καταδικάζουμε την προσαγωγή της Μ. Τασοπούλου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Σ. Πολυκάρπου, ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ, στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στις 30/11/2023.

Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει ακόμα και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, για να κάνει «συστάσεις» σε δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς για να απομακρυνθούν από το χώρο και τελικά να προχωράει στην προσαγωγή τους.

Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια τον κλάδο και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κάθε κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να βάλει χέρι στα Σωματεία, να μην κινείται φύλλο και να κυριαρχεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους.

Το ατόπημα των δύο συνδικαλιστριών ήταν ότι βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα δεκάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών, μελών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, γιατί δεν τους δινόταν η δυνατότητα να ψηφίσουν δια ζώσης, επειδή δεν είχαν κάνει σχετική αίτηση προς το ΔΣ 13 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών (!). Κάτι το οποίο είναι πρωτάκουστο, παράτυπο και παραβιάζει ακόμα και το Καταστατικό του Σωματείου. Την ίδια ώρα μάλιστα που για όσους ψήφιζαν ηλεκτρονικά δεν υπήρχαν αντίστοιχοι «κόφτες». 

Τέτοιες άθλιες πρακτικές δεν έχουν θέση στον κλάδο και είναι καταδικαστέες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                        ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι κακοκαιρία
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να έχουν δικαιολογημένη απουσία αύριο λόγω της κακοκαιρίας
Η ενέργεια αυτή έρχεται ως προληπτικό μέτρο για την προστασία της ασφάλειας του προσωπικού, καθώς η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών...
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να έχουν δικαιολογημένη απουσία αύριο λόγω της κακοκαιρίας
Αγροτικά μπλόκα
Αγρότες: Αποχώρησαν με τα τρακτέρ από το μπλόκο των Μικροθηβών
Τις δυνατότητες διαφορετικών μορφών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι αγρότες της Μαγνησίας, που αποχώρησαν από το μπλόκο των Μικροθηβών
Αγρότες: Αποχώρησαν με τα τρακτέρ από το μπλόκο των Μικροθηβών
γροι
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας καλεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εισβολή
Η δήλωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Νουούκ, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν το νησί
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας καλεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εισβολή