Αξιολόγηση: «ΕΛΜΕ κηρύσσει… σιωπητήριο!»
Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι «η  εκλογική πλειοψηφία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στο φετινό Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κηρύσσει …σιωπητήριο(!)», αναφερόμενη σε προτάσεις που κατέθεσε για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. «Απονευρώνει τις συλλογικές αντιστάσεις και βάζει ανοιχτά πλάτη στην αντιλαϊκή επέλαση» τονίζει.

Όπως αναφέρει καταψηφίστηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε κι αυτό «καθρεπτίζει , με τον πιο παραστατικό τρόπο, την παραλυτική δράση του γραφειοκρατικού, συναινετικού συνδικαλισμού που υπηρετούν οι δυο παρατάξεις της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης της αντιλαϊκής επέλασης στα βασικότερα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας».

«Καλούμε τους συναδέλφους να ΜΗΝ συνταχθούν με το συνδικαλιστικό  μέτωπο της Υποταγής, του ιδεολογικού, πολιτικού και συνδικαλιστικού αφοπλισμού απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση στα απαράγραπτα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις συλλογικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, Η ανυπόταχτη πάλη των Φοιτητών, των Αγροτών, των Συναδέλφων, των εργαζομένωνπου αντιστέκονται και σηκώνουν τη σημαία της συλλογικής αντίστασης, που αρνούνται ως βαθιά αντιδημοκρατικό και σκοταδιστικό το μύθο της «ατομικής ευθύνης» δείχνει το μοναδικό ΝΙΚΗΦΟΡΟ δρόμο της υπεράσπισης του δίκιου μας» αναφέρει.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΛΜΕ ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΚ/ΠΑΣΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΕ..ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ  ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΚΑΙ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΜΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση τη ΝΔ επιτείνει τη στυγνή  αντιλαϊκή πολιτική, με  μια ολομέτωπη επίθεση στον «εχθρό-λαό»-όπως αποτυπώνεται  στα αντιδραστικά μέτρα για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Κατηγοριοποίηση, για την Ιδιωτικοποίηση της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου, όπως επιβεβαιώνεται  στο ξεκλήρισμα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς και καθρεπτίζεται στους μισθούς της πείνας, στην αδιοριστία, στη διάλυση του ΕΣ, αλλά και στην  ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα-η  εκλογική πλειοψηφία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στο φετινό Δ.Σ της ΕΛΜΕ κηρύσσει …σιωπητήριο(!). Απονευρώνει τις συλλογικές αντιστάσεις και βάζει ανοιχτά πλάτη στην αντιλαϊκή επέλαση. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  που καταθέτουμε .

Ειδικότερα, αμέσως  μετά τη συγκρότηση του νέου προεδρείου,  οι  συνδικαλιστικές παρατάξεις της γραφειοκρατίας, η  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και η  ΠΕΚ/ΠΑΣΚ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ  τις  ΠΟΡΤΑΣΕΙΣ  που  ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ  για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του σωματείου μας στη λαίλαπα των αντιδραστικών μέτρων που ψηφίζει και επιβάλλει καθημερινά η κυβέρνηση της ΝΔ ως σταθερός στυλοβάτης της αντιδραστικής πολιτικής της εγχώριας ολιγαρχίας και … ως  αμείλικτος διώκτης των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Με την καταψήφιση αυτών των προτάσεων  της  δημοκρατικής συλλογικής πάλης και αντίστασης, οι εν λόγω  εκλογικά κυρίαρχες παρατάξεις, απέδειξαν  ξανά στην πράξη την πολιτική βούληση και σύμπλευσή τους στην  κατεύθυνση της… συμμόρφωσης και  της αποδοχής των μαύρων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων  που ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στη  σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην εργασιακή δημοκρατία, τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, την  αξιοπρεπή  διαβίωση, τη συνδικαλιστική και πολιτική πάλη.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που καταθέσαμε και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ από τις προαναφερόμενες παρατάξεις της συναίνεσηςαφορούν στα θεμελιώδη καθήκοντα  της  διεκδικητικής δράσης του σωματείου μας και είναι οι εξής:

Συγκρότηση από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ  ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των συλλόγων, ώστε οι συνάδελφοι να βιώνουν την παρουσία του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  στην ΕΝΟΤΗΤΑ του ως συλλογικού  θεσμού υπεράσπισης των συμφερόντων τους τόσο απέναντι στο αντιλαϊκό μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ από συμβούλους-επιθεωρητές, αλλά και από τους διευθυντές, όσο  και απέναντι στο νομοθετικό έκτρωμα της Ιδιωτικοποίησης της Τεχνικό-επαγγελματικής Εκπαίδευσης, της αδιοριστίας και της φτώχειας. Τονίζουμε ότι η ενημέρωση της βάσης από τα κλιμάκια του Δ.Σ της ΕΛΜΕ αποτελεί και καταστατική υποχρέωση του σωματείου

Οργάνωση ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ των ΟΜΟΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ώστε να διαμορφώνεται ο συλλογικός ιστός σύνδεσης   και ενεργοποίησης των συναδέλφων, αλλά και  μαζικής αντίστασής τους στα βάρβαρα μέτρα. Επισημαίνουμε ότι η πρακτική αυτή δοκιμάστηκε κατά την περυσινή συνδ.χρονιά του Αγωνιστικού Προεδρείου και αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένηδιαδικασία ενεργοποίησης και συμμετοχής των συναδέλφων στις συλλογικές διεκδικήσεις. Παρά την αδιαμφισβήτητη  συμβολή  τους  στην οικοδόμηση συλλογικού κλίματος  και την αφυπνιστική επίδρασή τους, ΔΕΝ γίνονται αποδεκτές από τις εν λόγω  γραφειοκρατικές παρατάξεις, γιατί προφανώς  αυτές οι παρατάξεις δεν έχουν στόχο τη συλλογική αφύπνιση και αντίσταση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ  της ΕΛΜΕ  στα  ΣΧΟΛΕΙΑ για την ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ των  συλλογικά και δημοκρατικά ειλημμένων αποφάσεων των ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.Και αυτή η  δημοκρατική πρακτική –που αξιοποιήθηκε κατά την περυσινή  συνδ.χρονιά και ανέδειξε την ικανότητα του σωματείου να υπερασπίζεται  τα συλλογικά συμφέροντα και τις αποφάσεις, με τη πειθώ και το διάλογο-Καταψηφίστηκε(!), αν και  είναι δημοκρατική, αλλά και καταστατική υποχρέωση του σωματείου να προασπίζεται τα συλλογικά συμφέροντα  στους εργασιακούς χώρους και να δείχνει στους εργαζομένους το δρόμο της συλλογικοποίησης και ΟΧΙ της εξατομίκευσης, όπως επιτάσσει το κυβερνητικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», το οποίο, ουσιαστικά, με την στάση τους υπηρετούν οι δυο παρατάξεις της συνθηκολόγησης, είτε  δηλώνοντάς το ευθέως(ΠΕΚ/ΠΑΣΚ), είτε συγκαλύπτοντάς το (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ).

Ανάρτηση ΠΑΝΟ στα σχολεία με σύνθημα «ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ», ώστε να διατρανώνεται η αντίθεσή μας στα αντιλαϊκά μέτρα, να κατοχυρώνεται η αρχή της συνδικαλιστικής διεκδίκησης, να διαπαιδαγωγούνται αγωνιστικά και δημοκρατικά οι συνάδελφοι, οι μαθητές, οι γονείς και γενικώς οι εργαζόμενοι, Και αυτή η πρακτική αξιοποιήθηκε την περυσινή συνδ.χρονιά, δημιουργώντας συνθήκες αναπτέρωσης της αγωνιστικής διάθεσης. Εξάλλου, τα πανό είναι ένα από τα πιο δοκιμασμένα, μαζικά αποτελεσματικά μέσα δημοκρατικής φωνής και διεκδίκησης του λαϊκού κινήματος.Ομως ΔΕΝ ..συνάδουν με τον…συνδικαλισμό της…σιωπής(!) που επιβάλλουν οι παρατάξεις της συνδ.γραφειοκρατίας και για αυτό τα απορρίπτουν. Τα υιοθετούν όμως οι σύλλογοι  διδασκόντων (π.χ ΕΕΕΕΚ), δείχνοντας το δρόμο της αντίστασης.

ΚΑΛΕΣΜΑ προς τους Διευθυντές/τριες  να ΔΗΛΩΣΟΥΝ μαζικά  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ως μέλη του σωματείου και της Ομοσπονδίας και να ΜΗ λειτουργήσουν ως ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ πειθάρχησης, χειραγώγησης, άρσης της μονιμότητας και της εργασιακής δημοκρατίας.Θεωρούμε  μάλιστα αυτονόητη την υποχρέωση των διευθυντών που είναι συνδικαλιστικά στελέχη -και ως τέτοια εκπροσωπούν την Ομοσπονδία-να δηλώσουν Απεργία-Αποχή από το αντιλαϊκό μέτρο της Αξιολόγησης. Είναι ευνόητο ότι κανένα σωματείο  δεν  μπορεί να έχει αξιοπιστία στον αγώνα του ενάντια στην Αξιολόγηση, όταν δεν θέλει να απαιτήσει από τους διευθυντές/τριες συνδικαλιστές  να σεβαστούν και να τηρήσουν τις αγωνιστικές αποφάσεις των συνδ. οργάνων.Παρά ταύτα και αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε από τις εν λόγω παρατάξεις της συναίνεσης.

ΚΑΛΕΣΜΑ στους Διευθυντές/τριες και  τους Συλλόγους να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ το Δ.Σ της ΕΛΜΕ για τις προγραμματισμένες Αξιολογήσεις στα σχολεία τους και για διαφάνεια στη λειτουργία του συλλόγου, ώστε να ΜΗΝ πραγματοποιείται ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΥΦΑ.Ο σύλλογος διδασκόντων πρέπει να είναι ενήμερος για κάθε δράση που πραγματοποιείται στο σχολείο. Κανένα καθεστώς αδιαφάνειας και κρυφής λειτουργίας δεν είναι επιτρεπτό  στο σχολείο. Ομως και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις προαναφερόμενες παρατάξεις, αν και αφορά στις θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΑΓΩΝΑ, ώστε αρκετοί συνάδελφοι, ενεργοί συνδικαλιστικά, να πλαισιώσουν τη δράση του Δ.Σ,να ενδυναμώσουν τη συλλογική πάλη και  να συντελέσουν  καθοριστικά στη διαμόρφωση του αναγκαίου αγωνιστικού κλίματος. Σημειώνουμε ότι την περυσινή συνδ.χρονιά η συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη αναθέρμανση του αγωνιστικού κλίματος και στη μαζικοποίηση του αγώνα. Εξάλλου, η Επιτροπή Αγώνα συνεπικουρεί την προσπάθεια του Δ.Σ, δημιουργεί συνθήκες συλλογικού ιστού και προωθεί  τη διεκδικητική δράση. Αυτή ακριβώς  τη διεκδικητική  δράση ΔΕΝ θέλουν οι παρατάξεις της συναίνεσηςκαι για αυτό καταψηφίζουν την συγκεκριμένη πρόταση. Ωστόσο, δηλώνουμε  ότι είναι ασύμβατη με την αριστερή αντίληψη και πρακτική  η καταψήφιση  αυτής της πρότασης και  από την   ΑΣΕ-ΠΑΜΕ,  γιατί είναι θέση που δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στη δράση του πιο ενεργού τμήματος της βάσης.

ΠΡΟΤΑΣΗ για ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ του Δ.Σ της ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξει την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, μετά την κατάθεση της αγωγής από το ΥΠΑΙΘ εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Με απόφαση των εν λόγω παρατάξεων η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ΔΕΝ ψήφισε στη Γ.Σ των προέδρων την συγκεκριμένη πρόταση, όπως ΔΕΝ ψήφισε και την πρόταση για Απεργία ενάντια στην ποινικοποίηση σε χρόνο  πριν την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28/2.Τα απεργιακά βήματα αντίστασης είναι ασύμβατα με το συνδικαλισμό της συνθηκολόγησης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, με στόχο να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα της χειμαζόμενης αγροτιάς που ξεκληρίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης(ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας κλπ) και την παλιά και νέα Κ.Α.Π της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.Θεωρούμε πράξη αντιδημοκρατικού κατήφορου την κατηγορηματικήάρνηση υποστήριξης του αγώνα των φτωχών  αγροτών  από τις δυο προαναφερόμενες παρατάξεις, γιατί επιβεβαιώνει στην πράξη ότι οι παρατάξεις  αυτές  επιδιώκουν να   στήνουν   «τείχη» ταξικής αποστασιοποίησης  από τους πολλαπλά βαλλόμενους ξωμάχους,που θα έπρεπε να είναι οι φυσικοί σύμμαχοί μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ και συνολικά των αγώνων που αποφασίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, με στόχο τη συγκρότηση ενιαιο-μετωπικού αγώνα ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση, την κατάργηση του Ασύλου και την Ποινικοποίηση των Αγώνων. Η κατηγορηματική αντίθεση  των εν λόγω παρατάξεων στην στήριξη των φοιτητικών καταλήψεων σε μια περίοδο μάλιστα ποινικοποίησης  και υπονόμευσης του φοιτητικού αγώνα για Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο δείχνει την απόλυτη εναρμόνισή τους με τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους φίμωσης του κινήματος, όπως επιβεβαιώνει και η συμμετοχή τους στις Ηλεκτρονικές Εκλογές(!)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον  ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ, καταδίκης της εμπλοκής της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, διεκδίκησης του κλεισίματος των Βάσεων του θανάτου και της Ειρήνης, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Διεθνιστικής Συνεργασίας μεταξύ των λαών. Την περυσινή  συνδ.χρονιά η ΕΛΜΕ ήταν το πρώτο σωματείο που  οργάνωσε συγκέντρωση  αλληλεγγύης στον αιματοβαμμένο Παλαιστινιακό αγώνα, ανοίγοντας το δρόμο για τη διοργάνωση  αρκετών μαζικών αντιπολεμικών –αντιϊμπεριαλιστικών συγκεντρώσεων και επιβεβαιώνοντας έμπρακτα  ότι οι εκπαιδευτικοί  ως δάσκαλοι και παιδαγωγοί πρέπει να σηκώνουν τη σημαία του Δίκιου και   της Ειρήνης ενάντια στην ιμπεριαλιστική θηριωδία. Και  αυτή όμως   η  αντιπολεμική δράση αλληλεγγύης ΔΕΝ  έγινε  αποδεκτή από τις παρατάξεις που είναι οι συνδ.στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Είναι προφανές ότι   η Καταψήφιση των προαναφερόμενων προτάσεων που αναπτερώνουν το ηθικό και δυναμώνουν στη συλλογική πάλη και πίστη στη δυναμική των αγώνων καθρεπτίζει , με τον πιο παραστατικό τρόπο, την παραλυτική δράση του γραφειοκρατικού, συναινετικού συνδικαλισμού που υπηρετούν οι δυο παρατάξεις της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης της αντιλαϊκής επέλασης στα βασικότερα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να ΜΗΝ συνταχθούν με το συνδικαλιστικό  μέτωπο της Υποταγής, του ιδεολογικού, πολιτικού και συνδικαλιστικού αφοπλισμού απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση στα απαράγραπτα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις συλλογικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, Η ανυπόταχτη πάλη των Φοιτητών, των Αγροτών, των Συναδέλφων, των εργαζομένωνπου αντιστέκονται και σηκώνουν τη σημαία της συλλογικής αντίστασης, που αρνούνται ως βαθιά αντιδημοκρατικό και σκοταδιστικό το μύθο της «ατομικής ευθύνης» δείχνει το μοναδικό ΝΙΚΗΦΟΡΟ δρόμο της υπεράσπισης του δίκιου μας.

Το δρόμο αυτό ακολουθούμε από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ανυποχώρητα, σταθερά και αταλάντευτα  και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε, με ασίγαστη πάλη, τα δικαιώματά μας στη μόνιμη και σταθερά δουλειά ενάντια στο επιθεωρητισμό και τη διάλυση των συλλόγων,  ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση, τη δραματική φτωχοποίηση, την αδιοριστία, την επίταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, την συνδικαλιστική φίμωση και την ιμπεριαλιστική θηριωδία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ –ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ.

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4