Παλαιστίνη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Πάρκο Ελευθερίας – «Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά αύριο, Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Πάρκο Ελευθερίας, κοντά στη στάση του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» διαμαρτυρόμενοι για τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1 ΣΤΙΣ 12:00πμ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

(στάση μετρό "Μέγαρο Μουσικής")

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μέχρι στιγμής πάνω από 24 χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 60 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Κοντά στα 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι!

Τα ψέματα και η προπαγάνδα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και των υποστηρικτών του, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πρώτη επίθεση καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με αποτροπιασμό την πιο μαζική και αδίστακτη δολοφονία αμάχων του 21ου αιώνα, τον τρομοκρατικό διωγμό ενός ολόκληρου λαού από τη γη του.

Τώρα πρέπει παντού σε κάθε σχολείο, να υψωθεί τοίχος απέναντι σ΄ όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στο πόλεμο. Τόσο με στρατιωτικά μέσα, όσο και μέσω των συμφωνιών, διπλωματικών και οικονομικών.

Κανείς εφησυχασμός – Να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στον πόλεμο!

Αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις Νατοϊκές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας. Η τελευταία αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτουν τη χώρα μας στην "αιχμή του δόρατος" σε σχεδιασμούς που βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή και διαιωνίζουν την κατοχή στην Παλαιστίνη ενώ γίνεται για χάρη "της προστασίας της ναυσιπλοΐας", δηλαδή των εφοπλιστών!

Συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με την παραχώρηση των λιμανιών Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.ά. στις Νατοϊκές δυνάμεις για να εξαπολύουν τις δολοφονικές επεμβάσεις.

Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, βρισκόμενη σταθερά στις κορυφές του ΝΑΤΟ ως προς το ποσοστό δαπανών, την ώρα που στα σχολεία μας βλέπουμε καθημερινά τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον "πόλεμο" ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ενδεικτικά, την ίδια ώρα η κυβέρνηση:

Διατηρεί τους μισθούς πείνας, κοροϊδεύει με τις πενιχρές αυξήσεις από 01/01/2024, που ήδη έχουν εξανεμιστεί. Στηρίζει με τις δυνάμεις καταστολής, το ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών προς όφελος των τραπεζιτών και των funds.

Αυξάνει τους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, μέσω του προϋπολογισμού, ενώ μειώνει τους αντίστοιχους φόρους για τους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.

Υποχρηματοδοτεί τα Δημόσια νοσοκομεία, υποβαθμίζει και άλλο τις δομές Δημόσιας Υγείας, ουσιαστικά αφήνοντας τους εργαζόμενους στη μοίρα τους.

Προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης υψώνοντας ακόμα μεγαλύτερους φραγμούς στη μόρφωση των μαθητών μας.

Διατηρεί και διευρύνει τις απαράδεκτες ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τους αναπληρωτές.

Η 27η Ιανουαρίου αποτελεί, επίσης, διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ενός από τα πιο στυγερά εγκλήματα των ναζιστών κατά της ανθρωπότητας. Ο Υπουργός Παιδείας σε μήνυμά του προς τα σχολεία για την ημέρα, αναφέρθηκε στο «εδώ» και στο «τώρα» της σημασίας της επετείου, αλλά ούτε μισή κουβέντα δεν είπε για τη σφαγή και το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει σήμερα το κράτος του Ισραήλ. Άλλωστε, ήταν ο ίδιος που προσπάθησε να ταυτίσει την κριτική στην πολιτική και την καταδίκη του κράτους-δολοφόνου με τον αντισημιτισμό, δυσφημίζοντας τον κλάδο μας και προσβάλλοντας όλους τους συναδέλφους.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, που σφαγιάζεται στο βωμό των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή. Συμπαραστεκόμαστε στο λαό του Ισραήλ που η πολιτική του κράτους του τον μετατρέπει σε «κρέας» στα κανόνια του πολέμου.

Εδώ και τώρα να σταματήσει η σφαγή! Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και να αναγνωριστεί το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από το κουβάρι των πολεμικών συγκρούσεων και εχθροπραξιών που εκτείνονται από το μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας/ΝΑΤΟ ως τη Μέση Ανατολή, το Ιράν και το Πακιστάν. 

Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!

Οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ενός λαού να ζει ελεύθερος στο δικό του κράτος! Οι λαοί θέλουν να ζουν σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και ανεργία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο 29χρονος δολοφόνος του Νέου Κόσμου σε μηχανή
Νέος Κόσμος: Ο δράστης που τρομοκρατούσε την Αθήνα πριν σκοτώσει τον 58χρονο
Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κουβαλούσε ιστορικό βίας που «δεν σταμάτησε ποτέ» – Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τη δικογραφία
Νέος Κόσμος: Ο δράστης που τρομοκρατούσε την Αθήνα πριν σκοτώσει τον 58χρονο
Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο προϋπολογισμός 2026 στη Βουλή: Σε ποια μέτρα “πέφτουν” τα 1,76 δισ. - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μένουν εκτός
Ο προϋπολογισμός 2026 κατατίθεται σήμερα στη Βουλή – Τι αλλάζει για μισθωτούς, συνταξιούχους, οικογένειες και επιχειρήσεις
Ο προϋπολογισμός 2026 στη Βουλή: Σε ποια μέτρα “πέφτουν” τα 1,76 δισ. - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μένουν εκτός
Μετρητά από ΑΤΜ
Έχετε κοινό λογαριασμό; Πώς μπορείτε να χάσετε χρήματα χωρίς καν να το καταλάβετε
Όσα δεν λένε τα ψιλά γράμματα: Τι πραγματικά συμβαίνει όταν ένας συνδικαιούχος σηκώνει όλα τα χρήματα και γιατί ο κοινός λογαριασμός κρύβει παγίδες
Έχετε κοινό λογαριασμό; Πώς μπορείτε να χάσετε χρήματα χωρίς καν να το καταλάβετε
AMFITHEATRO
Το ΣτΕ «χτυπάει καμπανάκι»: Πρόστιμα σε τέσσερα υπουργεία για τα δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ
Χρηματικές Κυρώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ
Το ΣτΕ «χτυπάει καμπανάκι»: Πρόστιμα σε τέσσερα υπουργεία για τα δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ