washington_gaza
«Άμεση κατάπαυση του πυρός» ζητούσαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει, σταματήστε να χρηματοδοτείτε τη γενοκτονία».

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στην Ουάσινγκτον και στο Λονδίνο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και απαιτώντας «άμεση» κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, επέκριναν την υποστήριξη των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Βρετανίας στο Ισραήλ.

Ουάσινγκτον

Με σημαίες και παλαιστινιακά μαντίλια, χιλιάδες διαδηλωτές – στη συντριπτική πλειονότητά τους νέοι – συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας την παραμονή της συμπλήρωσης 100 ημερών από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

«Άμεση κατάπαυση του πυρός» ζητούσαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει, σταματήστε να χρηματοδοτείτε τη γενοκτονία».

palaistini

Λονδίνο

Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε η έβδομη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Έπειτα από την ανάπαυλα των εορτών, χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν χθες Σάββατο στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βρετανίας – όπως και άλλων τριάντα χωρών ανά τον κόσμο.

Στην πορεία συμμετείχαν διαδηλωτές κάθε ηλικίας, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε να βομβαρδίζετε τα παιδιά στη Γάζα» και είχαν ζωγραφισμένα κλαδιά ελιάς, ενώ ανέμιζαν σημαίες της ειρήνης και της Παλαιστίνης. Οι διαδηλωτές προέτρεψαν την κυβέρνηση Σούνακ «να σταματήσει να χρηματοδοτεί τη γενοκτονία», ορισμένοι δήλωναν πως αισθάνονται «ντροπή» που είναι Βρετανοί.

Από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν σκοτωθεί έκτοτε 23.843 άνθρωποι και περισσότεροι από 60.300 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις
Τι αλλάζει για τους υποψηφίους που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους – Πότε και πού υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις