ΠΕΚ: «Η ακρίβεια βαθαίνει και οι μισθοί δεν επαρκούν»
«Η ανάγκη για πραγματικές αυξήσεις αποτελεί όρο για μια ζωή με αξιοπρέπεια»

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την ακρίβεια, αλλά και τα ζητήματα φτώχειας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται και στους εκπαιδευτικούς που στερούνται «για άλλη μια χρονιά» τα δώρα, τα οποία δικαιούται κάθε εργαζόμενος.

«Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν δει να στερούνται την μισθολογική εξέλιξη της διετίας 2016-17 και παρά τις πανηγυρικές διατυπώσεις των κυβερνώντων πληρώνουν ακόμη την εισφορά αλληλεγγύης 2% για την ανεργία», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο προϋπολογισμός του 2024 δεν απαντά αποτελεσματικά στα μεγάλα ζητήματα της  φτωχοποίησης και της ακρίβειας. Οι πενιχρές αυξήσεις του νέου μισθολογίου έχουν ήδη εξαϋλωθεί  από τον πληθωρισμό που αυξάνει κάθε μέρα το κόστος στα τρόφιμα, την ενέργεια, στη στέγαση, στα φαρμακευτικά προϊόντα, στις ανάγκες της καθημερινότητας κάθε οικογένειας.

Η ανάγκη για πραγματικές αυξήσεις που θα καλύπτουν την ανάγκη για ζωή με αξιοπρέπεια είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Οι άνθρωποι της εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν για άλλη μια χρονιά την οδυνηρή πραγματικότητα της στέρησης των δώρων σε μια πρωτοφανή εξαίρεση τους από αυτό που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος. Μια εξαίρεση που κρατά εδώ και 12 χρόνια και αποτυπώνει την ένταση και την έκταση της αντιμετώπισης με άνισους όρους των ανθρώπων του Δημόσιου Τομέα.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν δει να στερούνται την μισθολογική εξέλιξη της διετίας 2016-17 και παρά τις πανηγυρικές διατυπώσεις των κυβερνώντων πληρώνουν ακόμη την εισφορά αλληλεγγύης 2% για την ανεργία.

Είναι αυτός ο κόσμος της εργασίας ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Είναι ώρα για αλλαγή πολιτικής.

Η ανάγκη για πραγματικές αυξήσεις αποτελεί όρο για μια ζωή με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  (Π. Ε. Κ.)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Ποια είναι η θέση των Πανεπιστημιακών για τη δημιουργία νέου Υπουργείου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης
Η ανακοίνωση της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης ΔΤ ΚΙΠΑΝ 
Ποια είναι η θέση των Πανεπιστημιακών για τη δημιουργία νέου Υπουργείου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης
Διοίκηση στην εκπαίδευση
Διοίκηση στην εκπαίδευση: Γιατί σήμερα χρειάζονται νέοι «ηγέτες» στα σχολεία
Όταν η διοίκηση δεν είναι απλώς «τίτλος», αλλά ο παράγοντας που καθορίζει το κλίμα, τις σχέσεις και τελικά τη μάθηση μέσα στο σχολείο.
Διοίκηση στην εκπαίδευση: Γιατί σήμερα χρειάζονται νέοι «ηγέτες» στα σχολεία
seismos
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ταρακούνησε την Πελοπόννησο - Αισθητός και στην Αττική
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα Καλάβρυτα, αλλά και την Πάτρα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην εκτίμησή του.
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ταρακούνησε την Πελοπόννησο - Αισθητός και στην Αττική