Thumbnail
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Η ΔΑΚΕ/ ΠΕ του Συλλόγου Αθηνών με δύο ανακοινώσεις της, ενημερώνει σχετικά με τα Αναλυτικά οι ανακοινώσειςγια ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Αθηνών. ενώ παράλληλα σεε επόμενη ανακοίνωσή της, κατηγορεί την Εκπαιδευτική Παρέμβαση για συκοφαντία και ψέματα ενάντια σε εκπαιδευτικούς της ΔΑΚΕ.

«Το γεμάτο ευφάνταστα σενάρια μισαλλοδοξίας μυαλό του συντάκτη της ανακοίνωσης «Εκπαιδευτική Παρέμβαση» εφεύρε «φασίστες και ακροδεξιούς» δασκάλους και δασκάλες για να μολύνει με διχασμό το Σύλλογό μας. Δεν τα κατάφερε…!!!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση για τις εκλογές:

Για τα αποτελέσματα των εκλογών ανάδειξης του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Α΄ Αθηνών

 

Δ.Σ. (2021)

Δ.Ο.Ε. (2022)

Δ.Σ. (2023)

ΨΗΦΙΣΑΝ

  454

  417

  587

ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ

  14

  13

  15

ΔΑΚΕ

  115  (2 έδρες)

  94    (1 αντιπρ.)

  125 (2 έδρες)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

  227  (4 έδρες)

  208  (2 αντιπρ.)

  302 (4 έδρες)

ΑΣΕ

  98    (1 έδρα)

  102  (1 αντιπρ.)

  124 (1 έδρα)

ΔΗΣΥ

    -

   -

  21

Ως Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. του Συλλόγου Εκπ/κών Α΄ Αθηνών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους οι οποίοι στήριξαν την παράταξή μας για μια ακόμη φορά, αναγνωρίζοντας τη διαχρονικά Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη στάση της. Αυτό, ιδιαίτερα σήμερα, που ο εξουθενωμένος μισθολογικά κλάδος, παλεύει να κρατήσει ισχυρή τη δημόσια εκπαίδευση απέναντι στην επιθετική πολιτική της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., έχει μεγάλη αξία.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, με αύξηση ψήφων σε απόλυτες τιμές και 30% σε ποσοστά στο γενικό σύνολο, δεν αντιστοιχεί απόλυτα στη στάση και τις θέσεις μας που είναι ξεκάθαρα ταγμένες στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της αναγνώρισης της αξίας του έργου των εκπαιδευτικών. Η βούληση των συναδέλφων είναι απόλυτα σεβαστή και πολύτιμη.

Χαιρετίζουμε τη συγκινητική, με βάση τις αντίξοες συνθήκες της περιόδου, συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη Γ.Σ. και την εκλογική διαδικασία. Η εμμονή του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αρνείται τη χορήγηση άδειας την ημέρα των διαδικασιών (στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4808/21 – νόμος Χατζηδάκη), δεν εμπόδισε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις διαδικασίες και οδήγησαν στη συσπείρωση όλων γύρω από το κύτταρο της ύπαρξης του κλάδου, τον Σύλλογο.

Αποτελεί στοίχημα, η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι να κερδίσουν στο άμεσο μέλλον, ώστε η εκπροσώπησή μας και η φωνή μας να είναι πάντα ισχυρή. 

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. του Συλλόγου Α΄ Αθηνών με σταθερά, υπεύθυνη, δυναμική και διεκδικητική στάση, δίχως κυβερνητικά ή αντικυβερνητικά σύνδρομα, δίχως να επενδύει σε «εύκολα» συνθήματα, πρακτικές λαϊκισμού, άγονες αντιπαραθέσεις «για το θεαθήναι» και τις προσωπικές φιλοδοξίες, θα συνεχίσει να συμβάλλει θετικά στη λειτουργία του Συλλόγου μας και να υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του με όλες της τις δυνάμεις.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συναδέλφους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και όλους τους αφανείς υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας!

Από τη Δ.Α.Κ.Ε. εκλέγονται στο Δ.Σ. οι : Χρήστος Τρανός και Θωμάς Κηρύκος με αναπληρωματικούς τους : Βασίλη Ριζόπουλο και Νικόλαο Δημητρίου και στην Ελεγκτική Επιτροπή ο Σπύρος Γιώτης.

Δεσμευόμαστε πως στο νέο Δ.Σ. η φωνή της λογικής πάλι θα ακουστεί και θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των εκπαιδευτικών.

Ευχόμαστε σε όλες/ους τις/τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους

«Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το 2024»

Με συμμετοχή και ενότητα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε  το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών

Η ανακοίνωση για την Εκπαιδευτική Παρέμβαση:

«Ο κακός μοιάζει με το κάρβουνο που άμα δεν σε κάψει, θα σε μουντζουρώσει»

Ντροπή !!!

«Η συκοφαντία είναι το κεντρί των μικρών και των μοχθηρών»

Με χαρακτηριστική ευκολία, λογικό αφού αποτελεί πάγια πρακτική της, η Εκπαιδευτική Παρέμβαση του Συλλόγου μας, υιοθέτησε την τακτική του ψεύδους  για να «πυροβολήσει» τους συναδέλφους της, της Δ.Α.Κ.Ε. για…. μία χούφτα ψήφους.

Η συνδικαλιστική και πολιτική επιχειρηματολογία μετατράπηκε σε οχετό συκοφαντίας. Το γεμάτο ευφάνταστα σενάρια μισαλλοδοξίας μυαλό του συντάκτη της ανακοίνωσης «Εκπαιδευτική Παρέμβαση» εφεύρε «φασίστες και ακροδεξιούς» δασκάλους και δασκάλες για να μολύνει με διχασμό το Σύλλογό μας. Δεν τα κατάφερε…!!!

Η Δ.Α.Κ.Ε. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών είναι 2η δύναμη.

Ανήκει στη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη που έχει την ευθύνη της Δ.Ο.Ε. επί σειρά ετών.

Ανήκει στην παράταξη που, αψηφώντας το κόστος, υπεράσπισε το δημόσιο σχολείο, στήριξε τον αγώνα απέναντι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση των Ν. 4823 και 4692, συμμετείχε ενεργά στα ενιαία κείμενα, ψήφισε και στήριξε την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, είχε καταλυτικό ρόλο για να γίνει ομόφωνη απόφαση της 92ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η αντίθεση του κλάδου στην «αξιολόγηση» του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α..

Αυτή τη σημαντική συμβολή είχε η Δ.Α.Κ.Ε. με την οποία συνεργάστηκε η Εκπαιδευτική Παρέμβαση σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Ας αφήσει λοιπόν η Εκπαιδευτική Παρέμβαση τις «ξιφολόγχες» και τις ύβρεις και να προσπαθήσει, όσο και αν της είναι δύσκολο…να επανέλθει στην ενωτική στάση που έχουν ανάγκη οι συνάδελφοι και τα αυξημένα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Η Δ.Α.Κ.Ε. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών θα εξακολουθήσει να είναι η παράταξη της ενότητας, της συναδελφικότητας, της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου αγνοώντας κάθε κακόβουλη και στενόμυαλη συνδικαλιστική πρακτική του παρελθόντος.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τσαλαβουτάει μέσα στο μυαλό μου με τα βρώμικα πόδια του», Μαχάτμα Γκάντι

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοποιηση 3.jpg
Ύποπτοι δεκαεπτά ανήλικοι για σεξουαλικές επιθέσεις «πολλών μηνών» σε βάρος 12χρονης
Από φόβο αντιποίνων, το κορίτσι δεν αποκάλυψε όσα βίωνε προτού τελικά τον Οκτώβριο τα εκμυστηρευτεί στη μητέρα της, η οποία κατέθεσε μήνυση.
Ύποπτοι δεκαεπτά ανήλικοι για σεξουαλικές επιθέσεις «πολλών μηνών» σε βάρος 12χρονης
paidi arrosto koronoios gripi
Γιατί επανέρχονται ξεχασμένες παιδικές ασθένειες, όπως η ιλαρά και ο κοκκύτης
Ιλαρά, κοκκύτης, σοβαρά περιστατικά μηνιγγίτιδας. Πώς γίνεται ασθένειες που προλαμβάνονται με τον παιδικό εμβολιασμό να είναι σε εξάρση
Γιατί επανέρχονται ξεχασμένες παιδικές ασθένειες, όπως η ιλαρά και ο κοκκύτης