workshop
«Ρεσιτάλ ακροδεξιάς ρητορικής, προκλήσεων, λασπολογίας, τραμπουκισμού της ΔΑΚΕ στη Γενική Συνέλευση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών»

Με ανακοίνωσή της η Εκπαιδευτική Παρέμβαση καταγγέλλει την ΔΑΚΕ Α' Αθηνών «για το οργανωμένο σχέδιο αποπροσανατολισμού και διάλυσης της Γενικής μας Συνέλευσης».

Όπως τονίζεται αυτό αποτελεί «στρατηγική έντασης», ενώ αναφέρονται όσα συνέβησαν κατά τη συνέλευση.

«Η ΔΑΚΕ προσήλθε στη ΓΣ μαζί με τη μία σύμβουλο-αξιολογήτρια που είναι μέλος της ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ! Πρόκειται για πρωτοφανή πρακτική σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν φτάνει που ήρθε να διεκδικήσει την παραμονή της στο ίδιο σωματείο με τους εκπαιδευτικούς τους οποίους επιδιώκει να αξιολογήσει, έφερε και το δικηγόρο της για να μας τρομοκρατήσει», υποστηρίζεται.

Η ανακοίνωση

«Καταγγέλλουμε τη ΔΑΚΕ Α΄ Αθηνών για το οργανωμένο σχέδιο αποπροσανατολισμού και διάλυσης της Γενικής μας Συνέλευσης. Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης που, ως επιλογή, κυοφορούνταν για μήνες στο εσωτερικό της ΔΑΚΕ Α΄ Αθηνών, καθώς ο ένας από τους δύο εκπροσώπους της στο ΔΣ του Συλλόγου, απείχε στη διαβούλευση του ΔΣ, από τις μισές αποφάσεις του το τελευταίο εξάμηνο. Αφορμή, το πέμπτο θέμα της ΓΣ, δηλαδή η εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ για διαγραφή των δύο μελών του Συλλόγου που έγιναν σύμβουλοι-αξιολογητές, πάντα εντός του πλαισίου του καταστατικού. Γιατί, όπως αποφασίστηκε και σε ΓΣ της ΔΟΕ, οι σύμβουλοι-αξιολογητές δεν μπορεί να είναι μέλη των Συλλόγων και να συνεδριάζουν μαζί με τους αξιολογούμενους. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι πολύ σάπιο κινείται στα υπόγεια του κλάδου. Ότι οσμίζεται ένα σκοτεινό μέλλον, στο οποίο επενδύει και για το οποίο εργάζεται. Όμως αυτό το εφιαλτικό μέλλον, σκηνές από το οποίο είδαμε όσοι/ες ήμασταν στη ΓΣ, στο χέρι μας είναι να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Η ΔΑΚΕ προσήλθε στη ΓΣ μαζί με τη μία σύμβουλο-αξιολογήτρια που είναι μέλος της ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ! Πρόκειται για πρωτοφανή πρακτική σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν φτάνει που ήρθε να διεκδικήσει την παραμονή της στο ίδιο σωματείο με τους εκπαιδευτικούς τους οποίους επιδιώκει να αξιολογήσει, έφερε και το δικηγόρο της για να μας τρομοκρατήσει. Μετά από συντριπτική απόφαση της ΓΣ, ο κύριος νομικός σύμβουλος κατάπιε την πίκρα του και αποχώρησε, αφήνοντας τη σύμβουλο υπό την προστασία της ΔΑΚΕ να φωνάζει, να δείχνει με το δάχτυλο, να απειλεί ότι είμαστε παράνομοι. Φανταστείτε να περάσει η αξιολόγηση τι θα κάνουν. Επιχείρησαν με διαρκείς προκλήσεις να διαλύσουν τη ΓΣ, όχι απλά βάζοντας θέμα απαρτίας, αλλά επιδιώκοντας τη διακοπή της. Διακινδύνευσαν ακόμα και την ίδια την υπόσταση του Συλλόγου, ακόμα και την κάλυψή του στο ζήτημα του ελέγχου του ταμείου! Φανταστείτε να περάσει η αξιολόγηση τι θα κάνουν. Ο λόγος της ΔΑΚΕ στη ΓΣ ήταν ανοιχτά ακροδεξιός, η εκφορά μίσους και απαξίωσης για τους αντιφασίστες και ειδικά όσους από αυτούς είναι κομμουνιστές ή αντιεξουσιαστές, υιοθέτησαν όλη την ατζέντα και τις πρακτικές της alt right δεξιάς, ιδιαίτερα τη θεωρία των δύο άκρων, της εξομοίωσης των φασιστών με τους αντιφασίστες, στοχοποίησαν άτομα της Παρέμβασης, λασπολογήσαν, ένας εκπρόσωπος τους κινήθηκε απειλητικά εναντίον νεοδιόριστης που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί, με δυο λόγια κουρέλιασαν κάθε έννοια πολιτικοσυνδικαλιστικού πολιτισμού και συναδελφικότητας που χαρακτηρίζει τις συνελεύσεις αυτού του Συλλόγου διαχρονικά. Πραγματικά, ενώ ο κόσμος χάνεται, το μόνο που τους απασχόλησε είναι η ευθεία επίθεση στον Σύλλογο, τις αγωνιστικές του αποφάσεις  και ιδιαίτερα η Εκπαιδευτική Παρέμβαση.

Από την πλευρά μας έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

-Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη ΓΣ για την ψυχραιμία, το πολιτικό ήθος, τα υψηλά αντανακλαστικά, το αγωνιστικό φρόνημα.

-Θεωρούμε ότι η μαζική συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, η αυτοοργάνωση των εκπαιδευτικών της βάσης είναι η καλύτερη απάντηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.

-Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου της 30ης Νοέμβρη. Σε αποφασιστική ενίσχυση του μαχητικού ανεξάρτητου συνδικαλισμού που πρεσβεύει η Εκπαιδευτική Παρέμβαση.

-Μετά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση, έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να καλούμε σε αποφασιστική καταδίκη των αντισυναδελφικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ Α΄ Αθηνών και στην κάλπη αλλά και σε όλες τις διαδικασίες του Συλλόγου μας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΕΜΠΗ
Τέμπη: Εξοργιστικό περιστατικό σε σχολείο - Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των θυμάτων
Όταν οι μαθητές αντέδρασαν εκείνος κάλεσε την αστυνομία
Τέμπη: Εξοργιστικό περιστατικό σε σχολείο - Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των θυμάτων