Thumbnail
«Η παράταξη της ΔΑΚΕ επέλεξε για μια ακόμα φορά να γίνει το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μες στον κλάδο»

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με σχετική της ανακοίνωση, κατακρίνει και καταγγέλλει τη στάση της ΔΑΚΕ, τόσο για την υποστήριξή της στον κ. Πιερρακάκη με το θέμα της αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών στον Παλιστινιακό λαό, όσο και για τη θέση της απέναντι στο απαράδεκτο γεγονός της αφαίρεσης της σχολικής γιορτής του Πολυτεχνείου στο 1ο Λύκειο Καισαριανής.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά έχουν διαλέξει πλευρά, να υπηρετήσουν την κυβέρνηση κόντρα στα δικαιώματα του κλάδου.  Η κάθε παράταξη κρίνεται με βάση τη στάση που κρατάει σ’ αυτή την αντιπαράθεση, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα ο κλάδος μας δέχεται μια άνευ προηγούμενου επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ-προεξάρχοντος του Υπουργού Παιδείας- και από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της, για το «έγκλημα» που διέπραξε να εκφράσει μαζί με χιλιάδες λαού και τους μαθητές μας την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, να απαιτήσει να σταματήσει η σφαγή που διεξάγεται στη Γάζα και η εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτήν.

Θρυαλλίδα αποτέλεσε η ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας να συμμετέχουμε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου μαζί με τους φοιτητές, τους γονείς και τους μαθητές σε πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης.

Η επίθεση αυτή, πέρα από τη χυδαιότητά της, χτυπάει την καρδιά του ρόλου του εκπαιδευτικού μέσα στο σχολείο και την κοινωνία. Ο κ. Πιερρακάκης θέλει να μας πείσει ότι ο εκπαιδευτικός δεν έχει δικαίωμα να διαφωνεί με την κυβέρνηση, να συζητά με τους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος γιατί τους «ποδηγετεί», να μην ξεχωρίζει θύτες και θύματα σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπως π.χ. ένας πόλεμος.

Την καλύτερη απάντηση στην επίθεση αυτή την έδωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα που με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου συζήτησαν με τους μαθητές τους μπροστά στις σχολικές γιορτές, σύνδεσαν τα διαχρονικά μηνύματα του αγώνα εκείνης της εποχής με τα επίκαιρα κοινωνικά γεγονότα του σήμερα, όπως γνωρίζουν και έχουν την ικανότητα να το κάνουν τόσα χρόνια.

Θλιβερές εξαιρέσεις, μετρημένες στα δάχτυλα, αποτέλεσαν ορισμένοι διευθυντές που, για να δείξουν καλό πρόσωπο προς το Υπουργείο Παιδείας, έφτασαν στο σημείο να λογοκρίνουν ή και να ακυρώσουν σχολικές γιορτές, προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη αυτών που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, έδωσαν ακόμα και την ίδια τη ζωή τους την περίοδο της 7ετίας!!!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η παράταξη της ΔΑΚΕ επέλεξε για μια ακόμα φορά να γίνει το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μες στον κλάδο. Μπλόκαρε οποιαδήποτε προσπάθεια έγινε για να απαντήσει η Ομοσπονδία στη χυδαία επίθεση του Υπουργού Παιδείας. Καταψήφισε όλες τις προτάσεις αγωνιστικών πρωτοβουλιών για το θέμα, κάλυψε πολιτικά τα φαινόμενα αυταρχισμού και λογοκρισίας στα σχολεία. Ψήφισε μαζί με τις ΣΥΝΕΚ ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το Πολυτεχνείο, που ούτε λίγο ούτε πολύ παραχαράσσει το πραγματικό νόημα του ξεσηκωμού εκείνης της περιόδου. Φαίνεται ότι τα συνθήματα που «κοσμούσαν» τις πύλες του Πολυτεχνείου όπως «έξω αι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ» φέρνουν σε ορισμένους πραγματική αλλεργία!!!

Το πιο σουρεαλιστικό όμως είναι ότι η ΔΑΚΕ δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για να καταγγείλει τον Υπουργό που καθύβρισε τον κλάδο για την απόφαση της ΟΛΜΕ. Επέλεξε όμως να βγάλει μια ανακοίνωση λίβελο, που με διάφορες χυδαιότητες και ψέματα, χρησιμοποιώντας όλα τα επιχειρήματα του Υπουργού Παιδείας και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, επιτέθηκε ακόμα και στο ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή δημόσια υποστήριξε την ΟΛΜΕ στην επίθεση που δέχθηκε από τον Υπουργό για τη συγκεκριμένη απόφαση που και η ίδια η ΔΑΚΕ ψήφισε!!

Με την ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ υπερασπίστηκε το απαράδεκτο περιστατικό αφαίρεσης της σχολικής γιορτής του Πολυτεχνείου από συναδέλφους στο 1ο Λύκειο Καισαριανής, παρά τη θέση της τοπικής ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ που καταγγέλλουν ξεκάθαρα το γεγονός. Το άγχος τους να ξελασπώσουν τη κυβερνητική πολιτική και το Υπουργείο τούς έχει οδηγήσει σε έναν άνευ προηγουμένου αντιδραστικό κατήφορο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο κλάδος πρέπει να οργανώσει την αντίστασή του στις αναδιαρθρώσεις που αλλάζουν ριζικά το χαρακτήρα του σχολείου, τη δομή και το περιεχόμενο του. Διανύουμε μια περίοδο που η επιβολή αυτών των μέτρων γίνεται με τον πιο βίαιο τρόπο. Προμετωπίδα αυτής της επίθεσης είναι η εφαρμογή της «αξιολόγησης».

Σε αυτές τις συνθήκες ο κλάδος ενωμένος πρέπει να απαντήσει δυναμικά χωρίς ταλαντεύσεις και μισόλογα. Δίνουμε την μάχη με την Απεργία – Αποχή από την «ατομική αξιολόγηση» ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, ενιαία συμμετέχουμε σε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά έχουν διαλέξει πλευρά, να υπηρετήσουν την κυβέρνηση κόντρα στα δικαιώματα του κλάδου.  Η κάθε παράταξη κρίνεται με βάση τη στάση που κρατάει σ’ αυτή την αντιπαράθεση, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω.

Τώρα είναι ώρα να ισχυροποιηθούν οι ΕΛΜΕ, να αποτελέσουν το σπίτι του κάθε συναδέλφου, να γίνουν πραγματικοί οργανωτές της πάλης του κλάδου απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Ν’ απαλλαγούν από κάθε λογής βαρίδια που λειτουργούν ανασταλτικά σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Στις εκλογές για νέα Διοικητικά Συμβούλια δίνουμε δύναμη στον αγώνα μας,  ενισχύουμε τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στις ΕΛΜΕ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμός
Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο - Εγκύκλιος Ζ.Μακρή για δραστηριότητες
Καλούνται οι σχολικές μονάδες να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες...
Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο - Εγκύκλιος Ζ.Μακρή για δραστηριότητες
aksiologisi2.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων»
«Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά - Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει»
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων»
Έγκλημα στη Νίκαια
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό έγκλημα στη Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ
Σκότωσε τον 39χρονο γαμπρό του με δίκαννο στη μέση του δρόμου στη Νίκαια και αυτοκτόνησε
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό έγκλημα στη Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ