Παλαιστίνη
ΑΣΕ: Η ίδια παράταξη έχει καταψηφίσει όλες τις ανακοινώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (πχ 27/24-5-2018, 46/25-9-2014) με επιχειρήματα του τύπου «το Ισραήλ είναι στρατηγικός σύμμαχος», «δεν είναι δουλειά του σωματείου τέτοια θέματα» κλπ

Επίθεση κατά της τοπικής ΔΑΚΕ για τη στάση της στο Παλαιστινιακό, κάνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Ζακύνθου.

«Να είναι άραγε τυχαίο ότι η…λαλίστατη στα εθνικά θέματα ΔΑΚΕ δε βγάζει τσιμουδιά που η άμυνα των συνόρων μας αποδυναμώνεται, αφού έχουν σταλεί από τη χώρα μας 3 ελληνικά πλοία συνοδευτικά των αμερικανικών στην περιοχή του Ισραήλ και συστοιχίες PATRIOT στο μεσαιωνικό-σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας;», ρωτα΄η ΑΣΕ και συμπληρώνει:

Η ΔΑΚΕ οφείλει να ξεκαθαρίσει τη στάση της: αν συντάσσεται με το κράτος του Ισραήλ, όπως κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ή αν καταγγέλλει το κράτος που πραγματοποιεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΣΕ Ζακύνθου

Η ΑΣΕ Ζακύνθου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Παλαιστινιακό λαό που παλεύει για τη λευτεριά του ενάντια στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τους ευρωατλαντικούς υποστηρικτές του, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, στα αστικά κόμματα και εσχάτως στα συνδικάτα.

Οι δηλώσεις Ισραηλινών υπουργών («Στη Γάζα δεν υπάρχει ρεύμα, φαγητό, ούτε καύσιμα. Πολεμάμε τα ανθρώπινα κτήνη και ενεργούμε αναλόγως»), της UNICEF («Η Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο παιδιών»), του ΓΓ του ΟΗΕ («οι επιθέσεις της Χαμάς δεν έγιναν στο κενό. Ο παλαιστινιακός λαός έχει υποστεί 56 χρόνια ασφυκτικής κατοχής»), οι βομβαρδισμοί σχολείων, χριστιανικών ναών, νοσοκομείων, οι χιλιάδες διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», η κατάληψη ακόμα και του Καπιτωλίου των ΗΠΑ από διαδηλωτές χαράζουν τη γραμμή της αγεφύρωτης αντιπαράθεσης δύο κόσμων: αυτού που συντάσσεται με τους ιμπεριαλιστές και τα συμφέροντά τους και αυτού που υπερασπίζεται τους λαούς και ειδικά τους καταπιεσμένους που παλεύουν για την ελευθερία τους.

Με οδηγό την Ιστορία και με δεδομένη την περίπτωση της Κύπρου, της οποίας το κατεχόμενο τμήμα εποικίζεται συστηματικά από την Τουρκία, ξεκαθαρίζουμε ότι αναγνωρίζουμε δικαίωμα αυτοάμυνας αποκλειστικά στους κατακτημένους λαούς και όχι στα κράτη-κατακτητές. Η καταπίεση των κατακτητών στους κατακτημένους γεννά την αντίδραση η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει ως θύμα της και αμάχους. Από την άλλη, η στάση του «ισαποστακισμού» ρίχνει νερό στο μύλο των επεκτατικών βλέψεων αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστών, δικαιολογεί τα εγκλήματα δεκαετιών του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση η ΔΑΚΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την ανακοίνωση της ΕΛΜΕΖ. Η ίδια παράταξη έχει καταψηφίσει όλες τις ανακοινώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (πχ 27/24-5-2018, 46/25-9-2014) με επιχειρήματα του τύπου «το Ισραήλ είναι στρατηγικός σύμμαχος», «δεν είναι δουλειά του σωματείου τέτοια θέματα» κλπ. Το όψιμο λοιπόν ενδιαφέρον της για την κατάσταση στην Παλαιστίνη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έως τώρα στάση της. Η μεταβολή αυτή δεν είναι τυχαία. Υπηρετεί και σε αυτό το ζήτημα την κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα της χώρας που ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για στήριξη του Ισραήλ, κάτι που φάνηκε και με την απαράδεκτη στάση της «αποχής» της Ελλάδας στο πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ. Να είναι άραγε τυχαίο ότι η…λαλίστατη στα εθνικά θέματα ΔΑΚΕ δε βγάζει τσιμουδιά που η άμυνα των συνόρων μας αποδυναμώνεται, αφού έχουν σταλεί από τη χώρα μας 3 ελληνικά πλοία συνοδευτικά των αμερικανικών στην περιοχή του Ισραήλ και συστοιχίες PATRIOT στο μεσαιωνικό-σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας;

Δυστυχώς για την εν λόγω συνδικαλιστική παράταξη, η εδώ και δεκαετίες δράση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ είναι αποκαλυπτική: εισβολές και βομβαρδισμοί σε γειτονικές χώρες (Παλαιστίνη, Συρία, Αίγυπτος, Λίβανος), εποικισμοί, απαρτχάιντ για τους Παλαιστινίους, στοίβαγμα 2.500.000 Παλαιστινίων στη Γάζα, πολύχρονες φυλακίσεις χωρίς απαγγελία κατηγοριών, κατεδάφιση σπιτιών και διωγμός των Παλαιστινίων από τον τόπο τους και μόλις πρόσφατα (13-10-2023) σύνταξη σχεδίου από το Ισραηλινό Υπουργείο Πληροφοριών για βίαιο εκτοπισμό των Παλαιστινίων στην έρημο του Σινά σε 4 στάδια: έκκληση προς τους Παλαιστινίους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα, χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα, δημιουργία διόδων μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα, δημιουργία «πόλεων με σκηνές» στο βόρειο Σινά. Με λίγα λόγια το σχέδιο που αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας! Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό για πλήρη ξεριζωμό των Παλαιστινίων και μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα!

Η ΔΑΚΕ οφείλει να ξεκαθαρίσει τη στάση της: αν συντάσσεται με το κράτος του Ισραήλ, όπως κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ή αν καταγγέλλει το κράτος που πραγματοποιεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία.

ΥΓ. Είναι λυπηρό που οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά κράτους και λαού. Η αδυναμία αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι κοινωνικές επιστήμες, όπως και η αισθητική αγωγή, που πετσόκοψε η κυβέρνησή τους από το σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα, είναι μαθήματα όχι απλώς χρήσιμα αλλά αναγκαία για την κατανόηση του κόσμου μας.

ΥΓ2. Για την καραμέλα περί Δύσης και δυτικού πολιτισμού, παραθέτουμε τα λόγια του παραιτηθέντος διευθυντή του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: «Το ευρωπαϊκό, εθνικιστικό σχέδιο εποικισμού της Παλαιστίνης έχει εισέλθει στην τελική του φάση, της ταχείας καταστροφής των τελευταίων υπολειμμάτων της αυτόχθονος παλαιστινιακής ζωής. Όχι μόνο οι κυβερνήσεις αυτές αρνούνται να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους να ‘εγγυηθούν την τήρηση’ της Σύμβασης της Γενεύης, αλλά στην πραγματικότητα εξοπλίζουν ενεργά το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση, παρέχουν οικονομική υποστήριξη και υποστήριξη ως προς τη συλλογή πληροφοριών καθώς και πολιτική και διπλωματική κάλυψη για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ. Η γενοκτονία που παρακολουθούμε στην Παλαιστίνη είναι αποτέλεσμα των δεκαετιών ατιμωρησίας του Ισραήλ, που τού προσέφεραν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων δυτικών κρατών, καθώς και της απανθρωποποίησης του παλαιστινιακού λαού από τα δυτικά εταιρικά ΜΜΕ».

ΥΓ3. Ενημερώνουμε τη ΔΑΚΕ Ζακύνθου ότι αντισημιτική ρητορική δε θα βρει σε εμάς. Αντιθέτως υπάρχει σε αφθονία στον πολιτικό της χώρο. Ας ψάξει τις δηλώσεις κορυφαίων νυν και πρώην υπουργών της ΝΔ, πχ Γεωργιάδη (τηλεπωλητής βιβλίων του γνωστού ναζιστή Κωνσταντίνου Πλεύρη), Θάνου Πλεύρη (συνήγορος του προαναφερθέντος ναζιστή στη δίκη για το βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια»), Βορίδη που, καθ’ ομολογία του, «ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος». Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, στο σπίτι σας ας μη μιλάτε για σκοινί…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oplosxoleio
Ασύλληπτο! Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να φέρουν οπλισμό στο σχολείο, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η Βουλή
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40 ώρες «βασικής εκπαίδευσης...
Ασύλληπτο! Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να φέρουν οπλισμό στο σχολείο, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η Βουλή
ΔΑΣΚΑΛΑ
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών βιώνει υψηλή ή μεσαία συναισθηματική εξάντληση, ενώ καταγράφεται επίσης ότι ένα ακόμη μεγαλύτερο τμήμα...
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
10 γυμνασιο παπαγου
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
Λήγει το σχολικό έτος κι ακόμα να καλύψουν τα κενά -και μάλιστα στην Αθήνα, στου Παπάγου! Στα «κάγκελα» οι γονείς...
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
w29-81121enisxytikhdidaskalia.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
Το πρεκαριάτο, από το λατινικό precarious (που σημαίνει αβέβαιος, ανασφαλής), είναι όρος που εμφανίζεται από τη δεκαετία του '80 για τα σύγχρονα...
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...