Πανελλαδικές 2026: «Σφαγή» στα Μαθηματικά, πάνω από τους μισούς κάτω από τη βάση

Ανακοινώσεις 0

Κείμενο συλλογής υπογραφών κατά της «βιομηχανίας» διώξεων εκπαιδευτικών

ekpaideutikoi_diokseis_dide_peirai
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ Πειραιά: Το βαθιά αντιδημοκρατικό κλίμα στοχεύει στην εμπέδωση σιγής νεκροταφείου στην κοινωνία για να μην ακούγεται καμιά φωνή αντίστασης και για να κατασταλούν προκαταβολικά οι αναγκαίοι αγώνες.

Κείμενο Συλλογής Υπογραφών εναντίον της «βιομηχανίας» διώξεων εκπαιδευτικών του τελευταίου διαστήματος, συνέταξε η ΕΛΜΕ Πειραιά απαιτώντας την ανάκλησή τους.

Οπως τονίζει η ΕΛΜΕ, αυτό το βαθιά αντιδημοκρατικό κλίμα «στοχεύει στην εμπέδωση σιγής νεκροταφείου στην κοινωνία για να μην ακούγεται καμιά φωνή αντίστασης και για να κατασταλούν προκαταβολικά οι αναγκαίοι αγώνες. Ιδιαίτερα μία περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα του λαού, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, οξύνεται χωρίς προηγούμενο»

Το Κείμενο Συλλογής Υπογραφών

Απαιτούμε άμεση ανάκληση όλων των διώξεων

Καταγγέλλουμε την εντεινόμενη εκστρατεία αυταρχισμού και τρομοκρατίας ενάντια σε συναδέλφους μας για συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Συγκεκριμένα:

  • Τρεις συνάδελφοι και μία συναδέλφισσα, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA που κατηγοριοποιούν τα σχολεία.

  • Δύο ακόμα συνάδελφοι, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά κι αυτοί, διώκονται επίσης πειθαρχικά και ποινικά για συμμετοχή τους σε προσπάθεια διαδήλωσης στις 6-12-2020, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζοντας αντιδημοκρατικής έμπνευση μέτρο και με πρόσχημα την πανδημία, είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις.

  • Πολλοί ακόμα συνάδελφοι και συναδέλφισσες σε όλη τη χώρα διώκονται για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους (Γαλάτσι, Αγία Παρασκευή Α/θμια κ.α.).

Επίσης είχαν προωθηθεί και διώξεις συναδέλφων για συμμετοχή σε απεργία-αποχή αλλά και για απλή διατύπωση άποψης μη αρεστής στην κυβέρνηση και τη διοίκηση.

Το βαθιά αντιδημοκρατικό κλίμα στοχεύει στην εμπέδωση σιγής νεκροταφείου στην κοινωνία για να μην ακούγεται καμιά φωνή αντίστασης και για να κατασταλούν προκαταβολικά οι αναγκαίοι αγώνες. Ιδιαίτερα μία περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα του λαού, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, οξύνεται χωρίς προηγούμενο.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ,  ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις