FYSSAS
Κι όμως 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο φασισμός είναι (ακόμα) εδώ: στη Βουλή, στα λιμάνια, στους δρόμους, στα σπίτια, στον απέραντο πλημμυρισμένο Κάμπο.

Έχουν περάσει κιόλας 10 χρόνια. Ήταν βράδυ του Σεπτέμβρη του 2013, μια μέρα σαν σήμερα, 17 προς 18 του μήνα, όταν ο Παύλος Φύσσας ξεψυχούσε σε ένα λερό ρείθρο πεζοδρομίου στο Κερατσίνι, στα χέρια των φίλων του, περιμένοντας ασθενοφόρο.

Η δολοφονική οργάνωση  Χρυσή Αυγή, λίγες μέρες πριν είχε επιτεθεί σε μέλη του ΠΑΜΕ, λίγους μήνες πριν είχε σκοτώσει τον Σαχζάτ Λουκμάν και δεν είχε περάσει ένας χρόνος από τότε που δύο αιγύπτιοι ψαράδες στο Πέραμα είχαν πέσει νεκροί από τα ελεεινά χέρια χρυσαυγιτών, που έχουν πλέον αντικαταστήσει το επίθετο «φασίστας».

 

To ημερολόγιο έδειχνε 18 Σεπτέμβρη 2013 όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στην Αμφιάλη, χτυπημένος από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο Παύλος Φύσσας βρισκόταν με φίλη του σε καφετέρια του Κερατσινίου όπου παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκεί τον εντόπισαν μέλη των τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ερευνήσουν το περιστατικό είδαν τον Παύλο Φύσσα να κείται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Οσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του, φέρεται να υπέδειξε τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, οδηγό φορτηγού, ως δράστη της εναντίον του επίθεσης, ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ευαισθητοποίησε τον δημοκρατικό κόσμο που πραγματοποίησε ογκώδεις και δυναμικές διαδηλώσεις απαιτώντας την τιμωρία των ενόχων. Ο Ρουπακιάς προφυλακίστηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σχεδόν σύσσωμη η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή οδηγήθηκε σε δίκη με βαριές κατηγορίες.

Στο εδώλιο κάθισαν δίπλα στον Ρουπακιά 17 κατηγορούμενοι - πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής (συνολικά 69 οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής), που δικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συμμετοχική δράση στο κακούργημα της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα.

Και από εκείνο το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 πέρασαν 10 χρόνια - νύχτες κι όσοι πίστεψαν και πανηγύρισαν ότι το «φίδι» εξολοθρεύτηκε γελάστηκαν: τα αυγά του εκκολάπτονται συνεχώς!

Με αφορμή τα 10 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, διοργανώθηκαν και φέτος μια σειρά από εκδηλώσεις, συναυλίες και διαδηλώσεις προς την μνήμη του που ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη με την καθιερωμένη πορεία στο Κερατσίνι. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 – 17:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – προσυγκέντρωση στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων και η συναυλία στο Σιλό του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 Χάρτης πρόσβασης: https://maps.app.goo.gl/zMpbUrAeYuDEiFg59

ΜΜΜ από Μετρό / Ηλεκτρικός (Σταθμός Πειραιά):

• Τρόλεϊ 20 (Στάση Τέρμα) ή

• Λεωφορείο 859 (Στάση Αναλήψεως)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

#Παύλος_Φύσσας_παρών

#Killah_P_always_here

#ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ_ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ_2023

Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος «Killah P» Φύσσας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

21-03-1967-vouli-tanks.jpg
Αποκαλυπτική έρευνα: Το 18% των Ελλήνων πιστεύει ότι μια Χούντα «χρειάζεται» σε κάποιες περιπτώσεις
Έρευνα Prorata - Τρόμος: Το 18% των Ελλήνων έχει θετική γνώμη για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο
Αποκαλυπτική έρευνα: Το 18% των Ελλήνων πιστεύει ότι μια Χούντα «χρειάζεται» σε κάποιες περιπτώσεις