Thumbnail
«Αρκετά τμήματα ένταξης δε θα λειτουργήσουν, αφού δεν στελεχώθηκαν και πολλά παιδιά με ειδικές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης»

Ο αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, στέλνει το δικό του μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ παράλληλα τις ευχές και τις σκέψεις του για τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει τον θεσσαλικό κάμπο.

«Πολλά παιδιά και αρκετοί συνάδελφοι θα ασφυκτιούν σε αίθουσες-τρώγλες σε αρκετά νηπιαγωγεία της πόλης μας, εφόσον στο στεγαστικό πρόβλημα των νηπίων δεν υπήρξε κάποια πρόοδος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται για άλλη μια χρονιά να σηκώσουν στην πλάτη τους την εκπαίδευση των παιδιών μας», καταλήγει.

Δείτε αναλυτικά:

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία ξεκινάει σήμερα το νέο σχολικό έτος. Η σκέψη μας, βέβαια, δεν μπορεί να ξεφύγει από την οδύνη, που απορρέει από τις καταστροφικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο και από τα σχολεία της περιοχής, που σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

 Οι ευλογίες της εκκλησίας και οι ευχές όλων τονώνουν την προσδοκία να είναι η φετινή σχολική χρονιά δημιουργική και ωφέλιμη για τους μαθητές μας. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό δεν αρκούν μόνο οι ευχές, αλλά να εργαστούμε όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πολιτεία με πίστη και αισιοδοξία σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για τους μαθητές μετά τις ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές και τα παιδικά χαμόγελα, που θα πλημμυρίσουν σήμερα τις σχολικές αυλές είναι τόσο επιδραστικά, που είναι βέβαιο πως θα πολλαπλασιάσουν την αισιοδοξία και την προσδοκία μιας αποτελεσματικής σχολικής χρονιάς.

Από την επόμενη ημέρα του αγιασμού, όμως, θα συναντηθούμε πάλι με τα προβλήματα και με τις χρόνιες δυσλειτουργίες. Πολλά παιδιά και αρκετοί συνάδελφοι θα ασφυκτιούν σε αίθουσες-τρώγλες σε αρκετά νηπιαγωγεία της πόλης μας, εφόσον στο στεγαστικό πρόβλημα των νηπίων δεν υπήρξε κάποια πρόοδος. Αρκετά τμήματα ένταξης δε θα λειτουργήσουν, αφού δεν στελεχώθηκαν και πολλά παιδιά με ειδικές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Σημαντική είναι η σταθερή ενίσχυση των σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας την τελευταία τριετία με νεοδιοριζόμενους μόνιμους συναδέλφους, καθώς και με περισσότερους αναπληρωτές, που περιορίζουν τα εκπαιδευτικά κενά, ελαχιστοποιούν τις χαμένες διδακτικές ώρες των προηγούμενων χρόνων και προάγουν την ποιοτική παιδεία. Σημαντικές είναι και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κτιριακή αναβάθμιση των σχολείων.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται για άλλη μια χρονιά να σηκώσουν στην πλάτη τους την εκπαίδευση των παιδιών μας. Η έμπρακτη εμπιστοσύνη σε αυτούς είναι το πιο ισχυρό εργαλείο, για να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την παιδεία και να την οριοθετήσει ως βασική προτεραιότητα στην πατρίδα μας.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά για όλους/ες τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές μας.

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!