Thumbnail
«Αρκετά τμήματα ένταξης δε θα λειτουργήσουν, αφού δεν στελεχώθηκαν και πολλά παιδιά με ειδικές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης»

Ο αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, στέλνει το δικό του μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ παράλληλα τις ευχές και τις σκέψεις του για τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει τον θεσσαλικό κάμπο.

«Πολλά παιδιά και αρκετοί συνάδελφοι θα ασφυκτιούν σε αίθουσες-τρώγλες σε αρκετά νηπιαγωγεία της πόλης μας, εφόσον στο στεγαστικό πρόβλημα των νηπίων δεν υπήρξε κάποια πρόοδος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται για άλλη μια χρονιά να σηκώσουν στην πλάτη τους την εκπαίδευση των παιδιών μας», καταλήγει.

Δείτε αναλυτικά:

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία ξεκινάει σήμερα το νέο σχολικό έτος. Η σκέψη μας, βέβαια, δεν μπορεί να ξεφύγει από την οδύνη, που απορρέει από τις καταστροφικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο και από τα σχολεία της περιοχής, που σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

 Οι ευλογίες της εκκλησίας και οι ευχές όλων τονώνουν την προσδοκία να είναι η φετινή σχολική χρονιά δημιουργική και ωφέλιμη για τους μαθητές μας. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό δεν αρκούν μόνο οι ευχές, αλλά να εργαστούμε όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πολιτεία με πίστη και αισιοδοξία σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για τους μαθητές μετά τις ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές και τα παιδικά χαμόγελα, που θα πλημμυρίσουν σήμερα τις σχολικές αυλές είναι τόσο επιδραστικά, που είναι βέβαιο πως θα πολλαπλασιάσουν την αισιοδοξία και την προσδοκία μιας αποτελεσματικής σχολικής χρονιάς.

Από την επόμενη ημέρα του αγιασμού, όμως, θα συναντηθούμε πάλι με τα προβλήματα και με τις χρόνιες δυσλειτουργίες. Πολλά παιδιά και αρκετοί συνάδελφοι θα ασφυκτιούν σε αίθουσες-τρώγλες σε αρκετά νηπιαγωγεία της πόλης μας, εφόσον στο στεγαστικό πρόβλημα των νηπίων δεν υπήρξε κάποια πρόοδος. Αρκετά τμήματα ένταξης δε θα λειτουργήσουν, αφού δεν στελεχώθηκαν και πολλά παιδιά με ειδικές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Σημαντική είναι η σταθερή ενίσχυση των σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας την τελευταία τριετία με νεοδιοριζόμενους μόνιμους συναδέλφους, καθώς και με περισσότερους αναπληρωτές, που περιορίζουν τα εκπαιδευτικά κενά, ελαχιστοποιούν τις χαμένες διδακτικές ώρες των προηγούμενων χρόνων και προάγουν την ποιοτική παιδεία. Σημαντικές είναι και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κτιριακή αναβάθμιση των σχολείων.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται για άλλη μια χρονιά να σηκώσουν στην πλάτη τους την εκπαίδευση των παιδιών μας. Η έμπρακτη εμπιστοσύνη σε αυτούς είναι το πιο ισχυρό εργαλείο, για να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την παιδεία και να την οριοθετήσει ως βασική προτεραιότητα στην πατρίδα μας.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά για όλους/ες τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές μας.

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου για ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς: Η συναίνεση των γονέων ζητείται όταν απαιτείται σκόπιμη παρέμβαση
«Οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί των σχολείων ακούν κάθε παιδί χωρίς τη συναίνεση του γονέα»
Μιχαηλίδου για ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς: Η συναίνεση των γονέων ζητείται όταν απαιτείται σκόπιμη παρέμβαση