Γονείς Χαλανδρίου: Σχετικά με την παρουσία υποψηφίων δημάρχων στα σχολεία
Menelaos Myrillas / SOOC
«Ανάμεσα στην υποκριτική και την υποκρισία, τα όρια των οποίων είναι μερικές φορές δυσδιάκριτα, δεν διαλέγουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου με σχετική της δημοσίευση ξεκαθαρίζει τη θέση της «ενάντια στις προθέσεις μερικών υποψηφίων δημάρχων να μετατρέψουν τα σχολεία σε δική τους προσωπική προβολή».

Επιπλέον, θεωρεί την «εργαλειοποίηση των σχολείων, των συλλόγων γονέων και των μαθητών από υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους είναι απαράδεκτη».

Η ανακοίνωση των γονέων Χαλανδρίου έρχεται με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου σχετικά με ένα περιστατικό εμφάνισης υποψηφίου δημάρχου σε σχολική γιορτή.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του 7ου Γυμνασίου ξεκαθαρίζει ότι «οποιαδήποτε κάρτα στάλθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο σχετικά με τη παρουσία του στη γιορτή, δεν είναι αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης, αλλά μεμονωμένο περιστατικό ενός παιδιού».

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, σχετικά με την παρουσία υποψηφίου δημάρχου στη γιορτή λήξης του σχολείου, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Τον τελευταίο καιρό, μας έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά, με πρωταγωνιστές υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι πηγαίνουν σε σχολικές γιορτές και κάνουν δηλώσεις, κάνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συμμετοχή τους σε σχολικές δράσεις, επισκέπτονται τα σχολεία σε ώρα μαθημάτων, διαταράσσοντας τη λειτουργία τους, γυρίζουν τηλεοπτικά σποτ με μαθητές-κομπάρσους, χωρίς τη συναίνεση των γονέων τους, στέλνουν προσκλήσεις για εκδηλώσεις που διοργανώνουν, μέσω των διευθύνσεων των σχολείων, προτίθενται να δωρίσουν εξοπλισμό στα σχολεία ή τους συλλόγους γονέων κ.α.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η εμφάνιση τέτοιων περιστατικών καθώς και η παντελής έλλειψη μέτρου από ορισμένους υποψηφίους, που επιχειρούν να μετατρέψουν τα σχολεία των παιδιών μας σε αρένα για την προσωπική τους προβολή, είναι φαινόμενα πρωτόγνωρα για το Χαλάνδρι.

Η εργαλειοποίηση των σχολείων, των συλλόγων γονέων και των μαθητών από υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους είναι απαράδεκτη. Τα σχολεία αποτελούν μέρος μιας δημοκρατικής κοινωνίας, τις λειτουργίες της οποίας οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε, και δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανέναν πολιτευτή.

Η βασική ιδιότητα των γονέων δεν είναι ούτε του ψηφοφόρου ούτε του χειροκροτητή. Ως Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε όποιον επιθυμεί να μας εκθέσει τα σχέδιά του για την πόλη και τις προτάσεις του για τα σχολεία.

Τέτοια πρόσκληση, όμως, δεν έχουμε δεχτεί από κανέναν υποψήφιο. Ανάμεσα στην υποκριτική και την υποκρισία, τα όρια των οποίων είναι μερικές φορές δυσδιάκριτα, δεν διαλέγουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αντιτάσσουμε τη χαρά της δημιουργίας στη σχολική κοινότητα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

H ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου:

Χαλάνδρι, 9 Ιουλίου 2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου παρακολουθήσαμε όλοι και όλες την -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένη γιορτή αποφοίτησης των παιδιών του σχολείου μας.

Η διασκευή της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες», που επιμελήθηκε με κόπο και έμπνευση η κ. Κανακάρη, με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Χαραλαμπάκη, της κ. Σαλλή, της κ. Χειμώνα, της κ. Χούτου, και παρουσίασαν τα παιδιά, μετά από ομαδική δουλειά καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, απέσπασε το αβίαστο και ειλικρινές χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Το αφιέρωμα στον αξέχαστο Νότη Μαυρουδή μας συγκίνησε. Το ίδιο και οι μελωδίες από το ακορντεόν, το αρμόνιο και την κιθάρα.

Τα αναμνηστικά λευκώματα, προσφορά του Συλλόγου Γονέων, θα συντροφεύουν τα παιδιά σε όλη τη ζωή τους και θα τους θυμίζουν αυτή τη μέρα-σταθμό στην πορεία τους, την έξοδο από το Γυμνάσιο!

Μετά από όλα αυτά, ο Σύλλογος προσέφερε μπουφέ με εδέσματα και αναψυκτικά αλλά και παγωτά για να κλείσει η γιορτή με τον πιο γλυκό τρόπο!

Ευχόμαστε στα παιδιά που φεύγουν να έχουν για πυξίδα τα όνειρά τους και να είναι τυχερά στη ζωή τους!

Όμως, την όμορφη αίσθηση που είχαμε όλοι μας φεύγοντας από τη γιορτή ήρθε την επόμενη ημέρα να ταράξει ένα δημοσίευμα, που με έκπληξη διαβάσαμε στο polismag. Υπεύθυνος για το δημοσίευμα και την ανάρτησή του είναι γονέας μέλος της σχολικής μας κοινότητας!

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε υποτιθέμενες δηλώσεις παιδιών «μελών της θεατρικής ομάδας», σχετικά με την ευγνωμοσύνη που ένιωσαν για την παρουσία υποψηφίου δημάρχου στην εκδήλωση, ευγνωμοσύνη την οποία εξέφρασαν με μια κάρτα, στην οποία ευχαριστούν τον υποψήφιο δήμαρχο για την ανταπόκριση στην υποτιθέμενη πρόσκλησή τους και την έμπνευση που τους έδωσε η παρουσία του.

Από το 15μελές του σχολείου, τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων καθώς και το Σύλλογο Γονέων βεβαιώνεται ότι ουδέποτε έγινε ιδιαίτερη πρόσκληση στον υποψήφιο δήμαρχο ούτε και απευθύνθηκαν σε αυτόν ξεχωριστά ευχαριστίες. Επίσης ουδέποτε έδωσε η θεατρική ομάδα κάρτα και κείμενο για δημοσίευση στην ιστοσελίδα. Αν αυτό έγινε μεμονωμένα, από ένα παιδί, θα έπρεπε να διευκρινιστεί και όχι να φανεί ως συλλογική κίνηση.

Ο Σύλλογος Γονέων επιθυμεί να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα, καθώς ουδέποτε τα παιδιά εκφράστηκαν κατά τον τρόπο που αναφέρει το δημοσίευμα. Επίσης επιθυμεί να προστατεύσει τη σχολική κοινότητα από τυχόν πολιτική σκοπιμότητα.

Διευκρινίζεται ότι δεν είμαστε κατά του ορθού πολιτικού λόγου, όπως αρμόζει στις δημοκρατικές κοινωνίες, και την εμπλοκή των παιδιών στα δρώμενα της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα. Ωστόσο επιφυλασσόμαστε σχετικά με τυχόν μικροπολιτικές συμπεριφορές προς ίδιον όφελος.

Φρονούμε ότι κατά τη δημοσίευση των ως άνω περιστατικών εμφιλοχώρησε σφάλμα και καλούμε στην ανάκληση του παραπλανητικού δημοσιεύματος, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Μαθητών του 7ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaksiouxos-diakopes.jpg
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ–πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς, ύψους 1 ευρώ, για τη...
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων