Εκπαίδευση
Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ)

Τη δέσμευσή του πως δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση με κόμματα που υιοθετούν ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική και φασιστική ρητορική, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ).

Πρόκειται για επιστολές, πραγματοποίηση θεσμικών συναντήσεων και στην παροχή βοήθειας για την ανάδειξη των εκπαιδευτικών ζητημάτων εντός του Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

Η παρούσα ανακοίνωση διαφέρει από τις υπόλοιπες που σας έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο, θεωρούμε εξίσου σημαντικό να επικοινωνήσουμε τον προσανατολισμό των δράσεων που θα ακολουθήσουμε εφεξής, μετά τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών, εφόσον η -επίσημη- επανεμφάνιση της Ακροδεξιάς εντός της Βουλής μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορεί να μας προκαλέσει.

Ως ΠΑΣΑΔ έχουμε δηλώσει από την ημέρα ίδρυσης του Συλλόγου ότι δεν ανήκουμε σε κανέναν κομματικό φορέα. Φυσικά, το γεγονός αυτό δε συνεπάγεται τη μη άσκηση πολιτικής και κριτικής. Εξάλλου, έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια ότι βρισκόμαστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή και εναντιωνόμαστε στις κυβερνητικές επιλογές που υποβαθμίζουν τον εκπαιδευτικό μας ρόλο, ανεπηρέαστοι από κάθε κυβερνώσα παράταξη.

Όπως είναι φυσικό, πολλές φορές χρειαζόμαστε τη βοήθεια της εκάστοτε αντιπολίτευσης για την ανάδειξη των ζητημάτων που μας απασχολούν εντός του Κοινοβουλίου.

Στέλνουμε επιστολές, πραγματοποιούμε θεσμικές συναντήσεις με κόμματα και φορείς, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών. Άλλωστε, ακόμα και μεταξύ μας, έχουμε διαφωνίες και αντιρρήσεις που παραμερίζουμε με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε ΚΑΜΙΑ συζήτηση με κόμματα που υιοθετούν ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική και φασιστική ρητορική. Άλλωστε, ο πολυπολιτισμικός και ιδιαίτερος χαρακτήρας των σχολείων που εργαζόμαστε και της σημερινής κοινωνίας εν γένει, δε θα μας επέτρεπε να πράξουμε διαφορετικά. Τα υψηλά ποσοστά της Ακροδεξιάς στη νέα γενιά οφείλουν να μας ταρακουνήσουν.

Η ευθύνη και τα καθήκοντά μας δε θα πρέπει να περιορίζονται στη μεταλαμπάδευση γνώσεων, αλλά να στοχεύουν -κυρίως- στην καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της αποδοχής. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με σθένος για τα δικαιώματά μας. Ταυτόχρονα, όμως, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, σε κάθε μάθημα, σε κάθε σχολείο, ώστε να τσακίσουμε κάθε μορφή φασισμού.

ΠΑΣΑΔ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS για Εκπαιδευτικούς - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Σπουδές στην επιστήμη της Δασολογίας
Ε' ΕΛΜΕ Θ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
Τη στήριξή της δηλώνει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
Ε' ΕΛΜΕ Θ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
iky.jpg
ΙΚΥ: Υποτροφίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, έως την Δευτέρα 15/01/2024 και ώρα Ελλάδος 14.00
ΙΚΥ: Υποτροφίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό