Thumbnail
«Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές έχουν οικονομικά προβλήματα, με την ακρίβεια στα βασικά είδη, την ώρα που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα βγάλουμε πέρα, χάνοντας εξεταστικές και μαθήματα, είναι προκλητικό να δεχόμαστε απειλές ότι θα μας πετάξουν έξω»

Καταγγελία για ειδοποιητήρια έξωσης σε φοιτητές  ακόμα και προφορικά (!) διατυπώνουν οι φοιτητές-εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΦΣ εστιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οπως αναφέρουν, ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους, καταφεύγουν σε απαράδεκτες ενέργειες όπως το άλλαγμα κλειδαριών στη Μέριμνα  και η τοποθέτηση κόλλας σε άλλες υπηρεσίες. Τέτοιες πρακτικές ρίχνουν νερό στο μύλο της έντασης της καταστολής και το μόνο που πετυχαίνουν είναι το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που μάλλον επιδιώκουν.

H ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΦΣ εστιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στις εστίες με ευθύνη των πρυτανικών αρχών με δεκάδες, γραπτά ακόμα και προφορικά (!) ειδοποιητήρια έξωσης συναδέλφων από τα δωμάτια τους.

Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές έχουν οικονομικά προβλήματα, με την ακρίβεια στα βασικά είδη, την ώρα που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα βγάλουμε πέρα, χάνοντας εξεταστικές και μαθήματα, είναι προκλητικό να δεχόμαστε απειλές ότι θα μας πετάξουν έξω, αντί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Σε αυτή την κατάσταση, ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους, καταφεύγουν σε απαράδεκτες ενέργειες όπως το άλλαγμα κλειδαριών στη Μέριμνα  και η τοποθέτηση κόλλας σε άλλες υπηρεσίες. Τέτοιες πρακτικές ρίχνουν νερό στο μύλο της έντασης της καταστολής και το μόνο που πετυχαίνουν είναι το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που μάλλον επιδιώκουν. Καταγγέλλουμε τη στάση όσων επιχειρούν να παρουσιαστούν ως «αυτόκλητοι σωτήρες», όσων υπονομεύουν τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα των εστιακών φοιτητών για καλυτέρευση των όρων διαβίωσης στις εστίες. Σήμερα, αυτό που χρειάζεται είναι να στραφούν τα βέλη ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζει τη στέγαση των φοιτητών ως πανάκριβο εμπόρευμα, ενάντια σε όσους επιχειρούν να φέρουν ιδιώτες και να βάλουν ενοίκια στις εστίες μας.

Καταγγέλλουμε τέλος κάθε προσπάθεια, που βρίσκοντας άλλοθι στην παραπάνω ενέργεια, θα δοκιμάσει την είσοδο της αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολή. Μπροστά στην όξυνση της καταστολής, απαντάμε με δυνάμωμα των φοιτητικών μας συλλόγων και του οργανωμένου αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λευκος πυργος
Οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε 15χρονο για μια φανέλα – Τρεις συλλήψεις
Θύμα της επίθεσης έπεσε ένας 15χρονος έφηβος, ο οποίος κατήγγειλε στις αρχές ότι στοχοποιήθηκε από συνομηλίκους και εξωσχολικά άτομα λόγω των...
Οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε 15χρονο για μια φανέλα – Τρεις συλλήψεις
Στο λιμάνι του Πειραιά ο Βασίλης Κικίλιας
Viral οι «ευχές» Κικίλια για το Πάσχα: Ευχήθηκε «αγάπη και ΑΝΕΧΕΙΑ στο διπλανό μας» (vid)
Η προσπάθεια για ένα... εορταστικό μήνυμα κατέληξε σε viral γκάφα και προκάλεσε χαμό στα social media
Viral οι «ευχές» Κικίλια για το Πάσχα: Ευχήθηκε «αγάπη και ΑΝΕΧΕΙΑ στο διπλανό μας» (vid)
taksi
SOS για τα σχολεία της Πρέβεζας: Ζητούν τεχνικούς ασφαλείας και ψηφιακή συντήρηση των υποδομών
Τεχνικός Ασφαλείας σε κάθε σχολείο - Η πρόταση που στηρίζει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών
SOS για τα σχολεία της Πρέβεζας: Ζητούν τεχνικούς ασφαλείας και ψηφιακή συντήρηση των υποδομών