αναπηρία
«Ας σεβαστεί επιτέλους η Πολιτεία τις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία παρέχοντας αυτό που αξίζουν»

Η Β’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με σχετική ανακοίνωση κατηγορεί την Πολιτεία για το απαράδεκτο γεγονός της συνεχής μετακίνησης των σχολείων Ειδικής Αγωγής σε ενοικιαζόμενους χώρους. Μάλιστα γνωστοποιεί ότι το καινούριο κτίριο που μεταφέρθηκε το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, είναι ένα κτίριο με διαφορετικά επίπεδα, κάτι που είναι «επικίνδυνο» για τους μαθητές σε αμαξίδιο.

Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να δώσει λύση και να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο στην Πυλαία με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τους μαθητές με αναπηρία.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Ανακοίνωση για την ανάγκη άμεσης κατασκευής σχολείων για την Ειδική Αγωγή

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ  λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχία των μελών της σχολικής κοινότητας του 2ου ΕΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη για τη  φερόμενη μετακίνησή τους στον Δήμο Θερμαϊκού, εκφράζει την αντίθεσή του στην προσπάθεια μετακίνησης του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας από την Πυλαία, όπου στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, στην άνω Περαία του Δήμου Θερμαϊκού σε κτίριο και μάλιστα ενοικιαζόμενο για άλλη μια φορά.

Είναι απαράδεκτο να μετακινούνται μαθητές με αναπηρία από τον ένα ενοικιαζόμενο χώρο σε έναν άλλον, που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από την αρχική θέση του σχολείου. Δεν αποτελεί λύση για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής να στεγάζονται οπουδήποτε ενώ η Πολιτεία θα έπρεπε με τους εκπροσώπους της να φροντίσει, ώστε να κατασκευαστούν κατάλληλα σύγχρονα κτίρια, αντισεισμικά και με καλή πρόσβαση  στα άτομα με αναπηρία. Ενημερωθήκαμε μάλιστα από το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας ότι στο συγκεκριμένο κτίριο υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα και χώροι που όχι μόνο δεν είναι κατάλληλοι αλλά είναι και επικίνδυνοι για ένα σχολείο που έχει 26 μαθητές σε αμαξίδιο.

Ζητάμε από όλους τους υπευθύνους της Πολιτείας να δοθεί ΤΩΡΑ λύση με την κατασκευή σύγχρονου διδακτηρίου με υποδομές και βοηθητικούς χώρους κατάλληλο για τα παιδιά με αναπηρία, στην περιοχή της Πυλαίας σε χώρους που υπάρχουν ήδη.                                                             

Ζητάμε να δοθεί ΑΜΕΣΑ η λύση με κτίριο που θα κατασκευάσει η Πολιτεία για τον σκοπό αυτό με όλες τις αναγκαίες αίθουσες και τους ανάλογους βοηθητικούς χώρους. Είναι ντροπή το «στρίμωγμα» σχολείων Ειδικής Αγωγής σε ενοικιαζόμενους  χώρους  και μάλιστα σε θέσεις που απέχουν πάρα πολύ από τη  θέση αρχικής τους στέγασης.

Οποιαδήποτε λύση με τη χρήση ενοικιαζόμενων κτιρίων ΔΕΝ αρμόζει στα παιδιά με αναπηρία και το προσωπικό, που καθημερινά παρέχει της υπηρεσίες του σε αντίξοες συνθήκες.

Ας σεβαστεί επιτέλους η Πολιτεία τις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία παρέχοντας αυτό που αξίζουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

esties-politexnioupoli
Φοιτητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Αποκλείεται το 90% των εστιακών»
«Το 90% των εστιακών αποκλείεται από τη δημόσια και δωρεάν στέγαση», καταγγέλουν οι φοιτητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Φοιτητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Αποκλείεται το 90% των εστιακών»