eidiko-sxoleio-perama
Καταγγελία των εκπαιδευτικών στη δημοτική αρχή Περάματος για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο ειδικό δημοτικό σχολείο Περάματος

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» καταγγέλλει ομόφωνα τη Δημοτική Αρχή Περάματος για την άθλια και συνάμα επικίνδυνη για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό το αποχωρητήριο και μια αίθουσα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

foto_11

Αναλυτικά η καταγγελία των εκπαιδευτικών:

Όπως επιβεβαιώνουν και τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στον Σύλλογό μας από την Προϊσταμένη του σχολείου (υπ. αριθμ. πρωτ. 249, 16/1/22), από την Υγειονομική Υπηρεσία Πειραιά ( υπ. αριθμ  πρωτ. 940649, 29/9/2022), αλλά και από αυτοψία στο σχολείο μελών του ΔΣ του Συλλόγου η κατάσταση στην κτηριακή υποδομή του σχολείου είναι ακατάλληλη για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία και επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, το αποχωρητήριο στο ισόγειο και μία αίθουσα μεσοτοιχία με το αποχωρητήριο παρουσιάζουν σε οροφή και τοιχοποιία υγρασία, πτώση επιχρισμάτων και έντονη οσμή μούχλας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι μαθητές του ειδικού σχολείου, που είναι μαθητές με διάφορα προβλήματα υγείας, και οι εκπαιδευτικοί να εισπνέουν μούχλα, καθώς η μυρωδιά είναι έντονη στον ευρύτερο χώρο, ενώ η αίθουσα, που τόσο αναγκαία είναι για χρήση και διδασκαλία, να μη χρησιμοποιείται.

Για αυτήν την άθλια κατάσταση τόσο η προϊσταμένη και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου όσο και το ΔΣ του συλλόγου μας είχαμε αποσπάσει προφορική δέσμευση από τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας και από την Αντιδήμαρχο Παιδείας από αρχές Οκτώβρη ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μέσα στα Χριστούγεννα που το σχολείο θα είναι κλειστό, για να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης απρόσκοπτα.

Δυστυχώς, η στάση της δημοτικής αρχής αποδεικνύει πόσο αφερέγγυα και ανάλγητη είναι, αφού εδώ και μήνες εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις που δεχόταν. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα σχολεία, και μάλιστα ο ευαίσθητος τομέας της ειδικής αγωγής, αποτελεί κόστος  που δε θέλει να επωμιστεί.

foto_3.j

Είναι εξάλλου η ίδια η δημοτική αρχή που εδώ και χρόνια αναγκάζει τα σχολεία για την πλειοψηφία των εργασιών συντήρησης και επισκευών να καλύπτουν την παραπάνω δαπάνη από τα λειτουργικά τους έξοδα, που προορίζονται για την αγορά αναλώσιμων, εποπτικού υλικού, πληρωμή ΔΕΚΟ κ.τ.λ., και όχι για συντηρήσεις σχολείων, ενώ η ίδια δεν αξιοποιεί το κονδύλι της ΣΑΤΑ για τις παραπάνω εργασίες που είναι υποχρεωμένη να κάνει, αφού το λαμβάνει από κρατική επιχορήγηση.

 Είναι η ίδια που δεν έχει φροντίσει να έχουν τα σχολεία πιστοποιητικό πυρασφάλειας και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τέλος, είναι η ίδια που εδώ και 7 χρόνια δεν έχει φροντίσει να διεκπεραιώσει τους απολογισμούς της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής με αποτέλεσμα η επιτροπή να υπολειτουργεί και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ!

Διεκδικούμε γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την κτηριακή τους υποδομή.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο  να επισπεύσει τις εργασίες άμεσα παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή  λειτουργία του ειδικού σχολείου. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε…

Από την πλευρά μας δε θα επιτρέψουμε να μην υλοποιηθούν οι εργασίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα