Ειδικό σχολείο στην Καλαμάτα: «Υπάρχει έλλειμμα 26 ωρών την εβδομάδα» λένε οι γονείς
Μεγάλες ελλείψεις στο ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας αναφέρουν οι γονείς των μαθητών

Οι γονείς των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας ζητούν με επιστολή τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας την ενίσχυση του σχολείου σε προσωπικό και υποδομές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή, το σχολείο έχει έλλειμμα 26 ωρών την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, έχουν έλλειμμα 14 ωρών ΠΕ 01 Θεολόγων, 7 ωρών ΠΕ 08 Καλών Τεχνών και 5 ωρών ΠΕ 88.01 Γεωπόνων. Επίσης, είναι αναγκαία η δημιουργία αίθουσας τομέα Φυτικής Παραγωγής, αίθουσας τομέα Κομμωτικής, αίθουσας Ε.Ε.Π. Ψυχολόγου, αίθουσας Ε.Ε.Π. Κοινωνικού Λειτουργού, καθώς και κουζίνας για τις ομάδες μαγειρικής.

Τέλος, παρατηρείται έλλειμμα οπτικοακουστικών μέσων με αποτέλεσμα η διδασκαλία να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η επιστολή των γονέων

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας:

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2022. Η 3η Δεκεμβρίου 2022 βρίσκει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας με προβλήματα :

Α) Στελέχωσης. Αυτή τη στιγμή το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. έχει έλλειμμα 26 ωρών την εβδομάδα. 14 ωρών ΠΕ 01 Θεολόγων, 7 ωρών ΠΕ 08 Καλών Τεχνών και 5 ωρών ΠΕ 88.01 Γεωπόνων.

Β) Υποδομών. Έχει γίνει αίτημα στο Δήμο Καλαμάτας με Αρ. Πρωτ. 3 / 7-10-2022 για τη δημιουργία αιθουσών και συγκεκριμένα : 1. Αίθουσα τομέα Φυτικής Παραγωγής, 2. Αίθουσα τομέα Κομμωτικής, 3. Αίθουσα Ε.Ε.Π. Ψυχολόγου, 4. Αίθουσα Ε.Ε.Π. Κοινωνικού Λειτουργού, καθώς και 5.Κουζίνα για τις ομάδες μαγειρικής.

Γ) Υλικοτεχνικής υποδομής. Υπάρχει έλλειμμα οπτικοακουστικών μέσων με αποτέλεσμα η διδασκαλία να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο μην αξιοποιώντας τις δυνατότητες διδασκαλίας που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Καλούμε τη Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας να ενισχύσουν το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας σε προσωπικό και σε υποδομές αντίστοιχα. Ευελπιστούμε η κοινωνία της Καλαμάτας να ενισχύσει το Σύλλογο για την επίτευξη των σκοπών του όπως περιγράφονται στο καταστατικό του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δπθ
ΔΠΘ: Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση Έδρας Αρμενικής Γλώσσας και Πολιτισμού
Υπογραφή Πρωτοκόλλου συνεργασίας για την ίδρυση Έδρας Αρμενικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο ΔΠΘ
ΔΠΘ: Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση Έδρας Αρμενικής Γλώσσας και Πολιτισμού