ΟΙΕΛΕ: Αύριο το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο για τις ευρωπαϊκές δράσεις eΤwinning, Codeweek, Scientix
Αυτά τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα όχι μόνο ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και δημόσιοι συνάδελφοι, γονείς και κάθε πολίτης

Το Σάββατο 11/2 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο από τη σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων της ΟΙΕΛΕ με τίτλο “Enjoy the Science”. Έχει τίτλο «Ευρωπαϊκές δράσεις eTwinning, CodeWeek, Scientix - Διαμόρφωση κοινοτήτων πρακτικής και μάθησης στο σύγχρονο σχολείο» και το παραδίδει η Δρ Κατερίνα Γλέζου, συνάδελφος που υπηρετεί στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να βοηθήσουμε και εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις στην επιμόρφωση, την κατάρτιση και την επαγγελματική βελτίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά ταυτόχρονα να δώσουμε βήμα σε άξιους και ταλαντούχους συναδέλφους μας (αλλά και άλλους ανθρώπους της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας) να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας. Αυτά τα σεμινάρια μπορούν, φυσικά, να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα όχι μόνο ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και δημόσιοι συνάδελφοί μας, γονείς και κάθε πολίτης που μπορεί να βρει ενδιαφέρουσα τη θεματολογία τους.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Η παρουσίαση αφορά στην ανάδειξη των κύριων χαρακτηριστικών και του πλαισίου εφαρμογής των ευρωπαϊκών δράσεων eTwinning, CodeWeek και Scientix για την προώθηση της συνεργασίας, του ψηφιακού γραμματισμού και της εκπαίδευσης STEAM. Επιχειρείται να δοθούν βασικά στοιχεία, ερεθίσματα, κατευθύνσεις και εργαλεία για την αποτελεσματική ένταξη σύγχρονων διδακτικών παρεμβάσεων μέσω της διαμόρφωσης κοινοτήτων πρακτικής και μάθησης.

Οι κωδικοί πρόσβασης στην τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας Zoom, είναι:

Meeting ID: 852 3520 3860

Passcode: 792805

Εναλλακτικά, το link της τηλεδιάσκεψης:

https://us02web.zoom.us/j/85235203860?pwd=ckRNaG5jQU04Z1hRalpoSDhYb3JDUT09

σεμιναριο οιελε

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Γλέζου

Η Δρ Κατερίνα Γλέζου είναι Scientix Ambassador, EU CodeWeek Leading Teacher, Καθηγήτρια Πληροφορικής/Ρομποτικής/Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού και Επιμορφώτρια Επιμορφωτών/Εκπαιδευτικών. Απέκτησε πτυχίο Φυσικών Επιστημών το 1990 και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Μετεωρολογίας – Φυσικής Περιβάλλοντος” το 1994 από το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Το 2000 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης” και το 2001 πιστοποιητικό μεταπτυχιακής εξειδίκευσης “Μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιμορφωτών στην παιδαγωγική αξιοποίηση των υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών” από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το 2010 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα «Ανάπτυξη Μαθησιακών Περιβαλλόντων με Αξιοποίηση της Γλώσσας Προγραμματισμού Logo στη Διδακτική Πράξη» στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Από το 1999 συμμετέχει σε ερευνητικά έργα, σε ομάδες ανάπτυξης και επιτροπές αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού και εκπαιδευτικών σεναρίων καθώς και σε έργα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ως επιμορφώτρια επιμορφωτών εκπαιδευτικών. Το 2009 δημιούργησε και συνεχίζει να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο «Η Logo στην Εκπαίδευση: μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης». Το 1999 – 2001 εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ) στην Αθήνα. Από το 2004 συνεργάζεται με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ όπου διδάσκει Εκπαιδευτική Τεχνολογία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Το 2017 – 2019 υπηρέτησε ως Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης του eTwinning.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Ο λόγος της αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία
Η Διαπιστωτική Πράξη αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία μετά από απόφαση Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου
Υπουργείο Παιδείας: Ο λόγος της αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία
κορινθία
«Ηomeschooling»: Τι προβλέπει ο νόμος για την κατ' οίκον διδασκαλία - Με αφορμή την περίπτωση του «παλαιοχριστιανού»
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο για φέτος υπάρχουν πάνω από 20 αιτήσεις από ιδιωτικά σχολεία στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου...
«Ηomeschooling»: Τι προβλέπει ο νόμος για την κατ' οίκον διδασκαλία - Με αφορμή την περίπτωση του «παλαιοχριστιανού»
kanakis_portosalte
Βολές ΣΚΑΪ στο «Ράδιο Αρβύλα» και η απάντηση του Κανάκη: «Ενοχλούνται οι ένοχοι»
«Πάλι ευχαριστούμε για την ανακοίνωση και σας παρακαλούμε μην σταματήσετε, γιατί κάθε φορά που μιλάτε κάνετε τη δουλειά μας πιο εύκολη. Ράδιο Αρβύλα»
Βολές ΣΚΑΪ στο «Ράδιο Αρβύλα» και η απάντηση του Κανάκη: «Ενοχλούνται οι ένοχοι»
agoria-paidia-epidoma.jpg
Επίδομα 300€ ετησίως σε γονείς μαθητών με χαμηλά εισοδήματα - Πώς να το πάρετε
Το επίδομα ποσού €300 ετησίως, θα λάβουν οι γονείς μαθητών που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό και Γυμνάσιο) με χαμηλά εισοδήματα,...
Επίδομα 300€ ετησίως σε γονείς μαθητών με χαμηλά εισοδήματα - Πώς να το πάρετε