Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
«Κενό νηπιαγωγού στο ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου λόγω άδεια κύησης της νηπιαγωγού»

Σε καμία ενέργεια για την κάλυψη του κενού νηπιαγωγού στο ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου δεν έχει προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι το υπουργείο έχει ενημερωθεί για το κενό από αρχές Δεκεμβρίου λόγω άδειας κυήσεως της νηπιαγωγού που υπηρετούσε εκεί από την αρχή της χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» υποστηρίζουν ότι «τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό σχολείο έχουν ανάγκη από σταθερό σχολικό περιβάλλον και δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν μια τέτοια τεράστια αλλαγή που θα δυσχεράνει την παιδαγωγική διαδικασία στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής».

«Για την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας φαίνεται ότι αυτά είναι «ψιλά γράμματα» και δεν έχουν καμία ανησυχία για τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι μαθητές μας και οι γονείς τους» επισημαίνουν.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να καλυφθεί το κενό της νηπιαγωγού στο σχολείο και να καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή που έχει αιτηθεί το ειδικό νηπιαγωγείο από την αρχή της χρονιάς.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Πολύ έγκαιρα, από αρχές Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί ότι θα υπάρξει κενό νηπιαγωγού στο ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου λόγω άδεια κύησης της συνάδελφου νηπιαγωγού που υπηρετούσε εκεί από την αρχή της χρονιάς.

Από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου το ένα τμήμα του νηπιαγωγείου θα παραμείνει κλειστό,γιατί δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία μέριμνα από το Υπουργείο να καλύψει το κενό, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι ανήσυχοι, αφού τα παιδιά θα αναγκαστούν να παραμείνουν στο σπίτι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την καθημερινότητά τους. Τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό σχολείο έχουν ανάγκη από σταθερό σχολικό περιβάλλον και δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν μια τέτοια τεράστια αλλαγή που θα δυσχεράνει την παιδαγωγική διαδικασία στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής. Επιπλέον, δυσχεραίνει και η οικονομική κατάσταση των γονέων, αφού, όσοι εργάζονται, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την εργασία τους , επειδή τα παιδιά θα’ ναι στο σπίτι και θα απαιτείται η παραμονή των γονιών σε αυτό για να τα προσέχουν.

Για την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας όμως, που αυτήν την περίοδο ασχολούνται αποκλειστικά πώς μέσω της αξιολόγησης θα κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία και θα χειραγωγήσουν τους εκπαιδευτικούς, φαίνεται ότι αυτά είναι «ψιλά γράμματα» και δεν έχουν καμία ανησυχία για τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι μαθητές μας και οι γονείς τους.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας η ειδική αγωγή αποτελεί κόστος αντί για αναφαίρετο δικαίωμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να καλυφθεί το κενό της νηπιαγωγού στο σχολείο. Να μη χαθεί ούτε μία μέρα από τη φοίτηση των μαθητών.

Να καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή  που έχει αιτηθεί το ειδικό Νηπιαγωγείο από την αρχή της χρονιάς και δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα ακόμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά με ψωμί του τοστ
Σπαζοκεφαλιά: Μόνο οι πιο έξυπνοι άνθρωποι θα βρουν το ψωμί του τοστ σε 10 δευτερόλεπτα
Μόνο οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι που έχουν μεγάλη παρατηρητικότητα θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν τη σπαζοκεφαλιά τόσο γρήγορα
Σπαζοκεφαλιά: Μόνο οι πιο έξυπνοι άνθρωποι θα βρουν το ψωμί του τοστ σε 10 δευτερόλεπτα
Μάτια
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους βοηθάει στη λίπανση, το καθάρισμα και την ενυδάτωση των ματιών
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες