Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Μεγάλη νίκη της Αγωνιστικής Παρέμβασης στις εκλογές

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τις εκλογές της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ε ΕΛΜΕ-Θ

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ

Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ.

 

 

2022

2021

 

 

Έδρες

%

 

Έδρες

%

Ψήφισαν

940

 

 

827

 

 

Άκυρα-Λευκά

15

 

 

30

 

 

Έγκυρα

925

 

 

797

 

 

Αγωνιστική Παρέμβαση - Συνεργαζόμενοι

387

3

41,84%

405

4

50.80 %

ΔΑΚΕ

209

2

22,59%

-

-

-

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)

119

1

12,86%

131

1

16,50%

ΣΥΝΕΚ

83

1

8,97%

121

1

15,20%

Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών

60

 

6,49%

68

1

8,60%

Αγωνιστικές Κινήσεις

56

 

6,05%

36

 

4,60%

ΠΕΚ

11

 

1,20%

32

 

4,20%

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21/12 για νέο ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχιση λειτουργίας του σωματείου σε αγωνιστική κατεύθυνση, ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και το χτύπημα των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Αποτελεί καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και των εκφραστών της. Ξεκάθαρη ήττα του κυβερνητικού συνδικαλισμού της υποταγής, του εναγκαλισμού με τη διοίκηση, των κάθε λογής αθλιοτήτων. Η ΔΑΚΕ καταγράφει σημαντική πτώση σε σχέση με τις εκλογές της ΕΛΜΕ του 2019 (το 2020 δεν έγιναν εκλογές και το 2021 απείχε από αυτές). Από 31,79% έπεσε στο 22,59%.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί νίκη της Αγωνιστικής Παρέμβασης και της λογικής υπεράσπισης των σωματείων μας με χαρακτηριστικά αυτοτέλειας, γνησιότητας και αγώνα. Με τον καθοριστικό ρόλο της Αγωνιστικής Παρέμβασης, το σωματείο μας, η ΕΛΜΕ, βαδίζει το δρόμο του αγώνα απέναντι στην φτώχεια και την ακρίβεια, για ζωή με αξιοπρέπεια, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, σε συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές και τη διάλυση των σωματείων και κόντρα στην υποταγή της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί της Ε ΕΛΜΕ-Θ με την ψήφο τους γύρισαν την πλάτη στον διαγραμμένο Χ. Βαϊτσίδη που με προσωρινή αναστολή της διαγραφής του στην 5η δικαστική προσφυγή κατά της ΕΛΜΕ συμμετείχε στις εκλογές, το ίδιο και στην παράταξη της ΔΑΚΕ που στήριξε τα αίσχη του και με προσφυγή 24 μελών της σέρνει την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια. Έστειλαν δυνατό μήνυμα ότι η απόφαση της μαζικότατης ΓΣ στις 4/5 που τον διέγραψε είναι νομιμοποιημένη στον κλάδο και είναι ισχυρή!

Παρά την ανοιχτή στήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, βουλευτών, δημάρχων, της διεύθυνσης και του διευθυντή εκπαίδευσης, δεν απέφυγαν τη συντριβή στις εκλογές. Ούτε η κυριαρχία των μελών της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ και οι εξυπηρετήσεις των υπηρεσιακών μεταβολών, ούτε ο απόλυτος έλεγχος από τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους του συμβουλίου επιλογής διευθυντών, μπόρεσαν να τους διασώσουν. Διοίκηση, κυβέρνηση, κυβερνητική παράταξη θέλουν τον έλεγχο των σωματείων για να τα παραλύσουν και να εξυπηρετούν ταυτόχρονα τους ημέτερους. Οι εκπαιδευτικοί αποδοκίμασαν και καταδίκασαν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, την ταύτιση με τη διοίκηση, την κομματική άλωση, τον “συνδικαλισμό” του ωφελιμισμού και του βολέματος, των τραμπουκισμών. Έδειξαν ότι δεν ανέχονται την παραδιοίκηση της ΔΑΚΕ η οποία γνώρισε τη συντριβή! Υπερασπίστηκαν το σωματείο και τη δράση του με αρχές και αξίες.

Η ΔΑΚΕ για το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ επέλεξε τα μέλη της που διορίστηκαν στο συμβούλιο επιλογής δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι συνδικαλισμός και κατάληψη θέσεων είναι ένα και το αυτό. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μεταφέρουν τις πρακτικές εξυπηρετήσεων της ΔΑΚΕ που ακολουθούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μέσα στην ΕΛΜΕ. Αυτού του τύπου ο “συνδικαλισμός” της υποταγής, της διαπλοκής, των προσωπικών συμφερόντων καταδικάστηκε και στις εκλογές της ΕΛΜΕ, αλλά και στη μαζική ΓΣ που διέγραψε τον ΧΒ.

Θεωρούμε ακόμη πως το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει την αποδοκιμασία των συναδέλφων για τη στάση ευθυγράμμισης της παράταξης των ΣΥΝΕΚ με το ΥΠΑΙΘ στο θέμα της αξιολόγησης και τις ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά και την πλήρη σύμπλευση με τη ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ μετατρέποντάς την σε κακέκτυπο της ΓΣΕΕ. Από την άλλη, η απουσία ξεκάθαρης γραμμής για την αξιολόγηση, η απουσία συνολικού σχεδίου αγώνα από τη μεριά του ΠΑΜΕ και η συνεχής προσπάθεια διαχωρισμού από την ΕΛΜΕ που φτάνει στο σημείο να μην υλοποιούν τις αποφάσεις της, δεν έπεισαν τους συναδέλφους.

Το αποτέλεσμα αποτελεί δικαίωση των αποφάσεων του σωματείου, της πρότασης αγώνα των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης με απεργία αποχή και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο κλάδος και να φτάσει μέχρι τη νίκη. Αναδεικνύεται η σημασία της ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων σωματείων που καλούνται να δώσουν τις καθημερινές μάχες για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και μας στηρίζουν στο δύσκολο αγώνα της συλλογικής απάντησης στα προβλήματα με αξιοπρέπεια και αρχές.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, το διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, καθώς και το σύλλογο του σχολείου για τη βοήθειά τους.

Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και καλή ξεκούραση. Οι αγώνες είναι μπροστά μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα