Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
George Vitsaras / SOOC
Οι εκπαιδευτικοί καλούν στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 5/12 για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων

Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας, καλούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», τη Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου, στις 14:00. 

Αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η άμεση ανάκληση των υπογεγραμμένων διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, αλλά και την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το ΥΠΑΙΔ και το ΙΕΠ που θεωρούν ότι «όλοι οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2020 και 2021 και όχι μόνο πρέπει να είναι στη διάθεση ολημερίς και να παρακολουθούν μια σειρά «επιμορφωτικά» σεμινάρια, όποτε ΥΠΑΙΔ και ΙΕΠ το θελήσουν».

Παράλληλα, τονίζουν «ότι αυτή δεν είναι επιμόρφωση, είναι ταχύρρυθμα διαδικτυακά σεμινάρια που προσφέρουν ελάχιστα στους συναδέλφους, την ίδια ώρα που μπορούν να επιμορφωθούν πραγματικά και κείνοι και οι παλιότεροι συνάδελφοι, με βάση την πρόταση του Συλλόγου μας για επιμόρφωση στα ΠΤΔΕ σε τακτά χρονικά διαστήματα και με απόσπαση από τη δουλειά μας, ώστε να είναι και ουσιαστική και με ανθρώπινες συνθήκες».

Αναλυτικά

Συμμετέχουμε μαζικά, πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι νεοδιόριστοι, στον αγώνα για να μην περάσει η ανάκληση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020 συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Είκοσι χρόνια περιπλάνησης και αναπλήρωσης σε όλη τη χώρα έκαναν πριν διοριστούν, φτάνει πια τόσος εμπαιγμός!

Είναι ήδη γνωστά ότι: Με παρέμβαση του Συλλόγου μας και των άλλων Συλλόγων υπογράφτηκαν στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων μας νεοδιόριστων του 2020. Η καθυστέρηση της διαδικασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας μάς έβαλε σε υποψίες κι έτσι οργανώσαμε, ΣΥΛΛΟΓΟΙ κι ΕΛΜΕ, στις 25/11 Συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΔ με αίτημα αιχμής τη μονιμοποίησή τους πανελλαδικά. Ο κ. Κόπτσης μίλησε για νομοθετική ρύθμιση που θα έλυνε το θέμα, άρα καταλάβαμε πού το πήγαιναν εκεί στο ΥΠΑΙΔ. Κι αμέσως μετά, σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή συναδέλφου Γιάννη Δελή, η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή το είπε ξεκάθαρα: θα εφαρμοστούν οι νόμοι της αξιολόγησης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) και η μονιμοποίηση θα γίνει μετά από αξιολόγηση. Και μάλιστα ότι το ίδιο θα γίνει παντού και ότι οι ήδη υπογεγραμμένες διαπιστωτικές πράξεις αναιρούνται εύκολα και άμεσα! Έτσι απλά και ανερυθρίαστα! Θέλουν να κρατήσουν ομήρους τους νεοδιόριστους, επιχειρούν να διασπάσουν τον κλάδο, για να περάσουν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, την αξιολόγηση και όχι μόνο. Είναι γελασμένοι!

Με βάση τα παραπάνω και με βάση τις πληροφορίες που έχουμε ότι προετοιμάζεται η ακύρωση των υπογεγραμμένων διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων του 2020 συναδέλφων μας στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, καλούμε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στα γραφεία της Δ/νσης (Χίου 160-18) τη Δευτέρα 5/12 στις 2μμ. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά μπροστά σε ένα τέτοιον εμπαιγμό, σε ένα νέο αναποδογύρισμα της ζωής των συναδέλφων μας! Καλούμε πρώτα και κύρια τους ίδιους να πάρουν μέρος στην Κινητοποίηση, να κάνουν τον θυμό τους αγώνα, να τιμωρήσουν όλους αυτούς που τους καταδίκασαν σε ως και 20 χρόνια περιπλάνηση και αναπλήρωση του εαυτού τους και τώρα, μετά από δύο χρόνια μόνιμης δουλειάς, τους αμφισβητούν και πάλι τη μονιμότητα αυτή!

Ταυτόχρονα κλιμακώνουμε με απεργιακή κινητοποίηση στις 15/12 για υπογραφή ΣΣΕ, μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, για το ωράριο των Νηπιαγωγών για να δοθεί τώρα δώρο σε όλους τους εκπαιδευτικούς, για να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί!

Παράλληλα καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΔ και το ΙΕΠ που θεωρούν ότι όλοι οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2020 και 2021 και όχι μόνο πρέπει να είναι στη διάθεση ολημερίς και να παρακολουθούν μια σειρά «επιμορφωτικά» σεμινάρια, όποτε ΥΠΑΙΔ και ΙΕΠ το θελήσουν. Οι συνάδελφοι έχουν και προσωπική και οικογενειακή ζωή. Ταυτόχρονα τονίζουμε ότι αυτή δεν είναι επιμόρφωση, είναι ταχύρρυθμα διαδικτυακά σεμινάρια που προσφέρουν ελάχιστα στους συναδέλφους, την ίδια ώρα που μπορούν να επιμορφωθούν πραγματικά και κείνοι και οι παλιότεροι συνάδελφοι, με βάση την πρόταση του Συλλόγου μας για επιμόρφωση στα ΠΤΔΕ σε τακτά χρονικά διαστήματα και με απόσπαση από τη δουλειά μας, ώστε να είναι και ουσιαστική και με ανθρώπινες συνθήκες!

Τέλος, καλό θα ήταν εκεί στο ΥΠΑΙΔ να καλύψουν τα κενά στα σχολεία, φτάνει Χριστούγεννα και τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες αλλάζουν συνεχώς ειδικούς εκπαιδευτικούς, αφού οι συνάδελφοί μας της παράλληλης στήριξης αλλά και των ΤΕ, των τμημάτων ΖΕΠ και των τμημάτων υποδοχής φτάνουν στα σχολεία μας σταδιακά και με το σταγονόμετρο! Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά, ώστε κάθε παιδί να έχει τον ειδικό εκπαιδευτικό του και να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλα τα προαναφερόμενα τμήματα!

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12 ΣΤΙΣ 2μμ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Απίστευτο: Ζητούν εθελοντική εργασία από εκπαιδευτικούς, ως προαπαιτούμενο, για να χορηγηθεί ένα νόμιμο επίδομα;
«Η ντροπή ντράπηκε, αλλά όχι ο δήμαρχος. Από πού κι ως πού η εθελοντική εργασία είναι προαπαιτούμενο για να χορηγηθεί ένα νόμιμο επίδομα; Κι αν...
Απίστευτο: Ζητούν εθελοντική εργασία από εκπαιδευτικούς, ως προαπαιτούμενο, για να χορηγηθεί ένα νόμιμο επίδομα;
πιερρακακησ
Αν όσα καταγγέλλουμε είναι ψευδή θα ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη, αλλιώς μας την οφείλει ο υπουργός Παιδείας
Η θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΠΣ για την αξιολόγηση
Αν όσα καταγγέλλουμε είναι ψευδή θα ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη, αλλιώς μας την οφείλει ο υπουργός Παιδείας