pinakas
«Απαράδεκτες οι δηλώσεις τις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης εναντίον του Σωματείου και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του», καταγγέλλει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Για «εχθρική στάση» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καθώς όπως καταγγέλλουν κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε σχολεία της περιοχής καταφέρθηκε εναντίον του σωματείου των εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, το παραπάνω έγινε με σκοπό να «δικαιολογηθεί η άρνηση της Διεύθυνσης να συναντηθεί με τις ΕΛΜΕ», επιχειρώντας να εκφοβίσει τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

«Πάει πολύ όμως να επικαλείται τη «νομιμότητα»  η ΔΙΔΕ που την παραβιάζει συνεχώς :από την περίπτωση των δύο ΕΚΦΕ, που τοποθέτησε συναδέλφους, τους οποίους μετακίνησε εξολοκλήρου από την οργανική τους, χωρίς προκήρυξη και με πλήρη αδιαφάνεια ως τις παράτυπες ή και παράνομες τοποθετήσεις και από τη μη εφαρμογή των νόμων για σπάσιμο τμημάτων μέχρι την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά

Ο αυταρχικός κατήφορος της ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νικης  δεν έχει τέλος.

Η ΔΙΔΕ Ανατολικής Θες\νικης  σε πρόσφατες επισκέψεις της σε σχολεία της περιοχής μας καταφέρθηκε εναντίον του σωματείου, για να  δικαιολογήσει την προσφιλή της άρνηση να συναντηθεί με τις ΕΛΜΕ και να πάρει θέση για τα δίκαια αιτήματα μας και το καθεστώς της πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας που θέλει να επιβάλλει. Αυτή τη φορά μάλιστα επιχείρησε να εκφοβίσει τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ. Σε  ρόλο δικαστή !, αποφάνθηκε πως οι  στάσεις εργασίας της ΕΛΜΕ είναι παράνομες! , επικαλούμενη τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη! Προανήγγειλε μάλιστα πειθαρχικές διώξεις εναντίον όσων αποφασίσουν στο μέλλον να τις εφαρμόσουν.! ξεπερνώντας σε αυταρχισμό ακόμα και την   Κεραμέως, που  δεν τόλμησε από μόνη της να χαρακτηρίσει «παράνομες»  απεργιακές μας κινητοποιήσεις και κατέφυγε στα δικαστήρια!

Η εχθρική στάση της ΔΙΔΕ απέναντι στο σωματείο και τις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων μας, ο αυταρχισμός  και οι πρακτικές της  πλήρους  αδιαφάνειας, και ασυδοσίας επανειλημμένα έχουν καταγγελθεί από την ΕΛΜΕ. Πάει πολύ όμως να επικαλείται τη «νομιμότητα»  η ΔΙΔΕ που την παραβιάζει συνεχώς :από την περίπτωση των δύο ΕΚΦΕ, που τοποθέτησε συναδέλφους, τους οποίους μετακίνησε εξολοκλήρου από την οργανική τους, χωρίς προκήρυξη και με πλήρη αδιαφάνεια ως τις παράτυπες ή και παράνομες τοποθετήσεις και από τη μη εφαρμογή των νόμων για σπάσιμο τμημάτων μέχρι την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Η ΔΙΔΕ, και όσοι λίγοι συντάσσονται μαζί της,  είναι γελασμένοι  αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας και σιγής νεκροταφείου με την αυταρχικά προκλητική και εχθρική  στάση απέναντι στο σωματείο , τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τις διεκδικήσεις μας .

Η ΔΙΔΕ ξέρει πολύ καλά πως δύναμη μας είναι  ο συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας για τη ζωή, την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο. Αυτή φοβαται, αυτήν προσπαθεί να «φρενάρει» .
Θα πάρει άλλη μια φορά την  καλύτερη απάντηση με τη μαζική συσπείρωση όλων στο σωματείο μας και τη ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών και αγωνιστικών δράσεων μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ