ekpa
Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές. Υποψήφιοι από 46 χώρες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για εισαγωγή στο πρώτο έτος λειτουργίας του Προγράμματος.

40 φοιτητές από 11 χώρες (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Ινδία, Ιορδανία, Καναδά, Κύπρο, Λίβανο, Μαλδίβες, Ν. Αφρική και Φινλανδία) φοιτούν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στο νέο αγγλόφωνο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με τίτλο Medical Degree.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές. Υποψήφιοι από 46 χώρες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για εισαγωγή στο πρώτο έτος λειτουργίας του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα εναρμονίζεται πλήρως με το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Ιδρύματος μας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και την πολιτική εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Στόχοι του προγράμματος είναι η προσέλκυση αριστούχων φοιτητών από χώρες του εξωτερικού και η εκπαίδευση τους με τη σφραγίδα της Ακαδημαϊκής Αριστείας της πρώτης Ιατρικής σχολής των Βαλκανίων. Η ιστορία και παράδοση των 185 ετών, η διεθνής φήμη της Σχολής μας και οι υψηλές θέσεις της στις παγκόσμιες κατατάξεις, καθώς και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ), οδήγησαν την προηγούμενη χρονιά περισσότερους από 1400 υποψηφίους φοιτητές να υποβάλουν αιτήματα ενδιαφέροντος. 

Η ιστορία των 185 ετών λειτουργίας του ιδρύματος συναντά την καινοτομία και οι ηθικές αξίες την έρευνα αιχμής, καθώς το ΕΚΠΑ είναι το Πανεπιστήμιο με τον υψηλότερο βαθμό ερευνητικής απήχησης μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Times Higher Education World University Rankings.

Το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο που επιτελείται στη Ιατρική Σχολή βεβαιώνεται από τα πολλά διεθνή ερευνητικά προγράμματα και τον μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η βελτίωση της επίδοσης του ΕΚΠΑ από το 2016 και εξής είναι της τάξεως του 76%. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ιατρική Σχολή, το ΕΚΠΑ βρέθηκε στην 53η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο «Καρδιολογία» και στην 59η θέση στο επιστημονικό πεδίο «Μεταδοτικές Ασθένειες», σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη US News Best Global Universities Rankings 2022-2023.

Άλλωστε, η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι οι Έλληνες απόφοιτοι μας διαπρέπουν σε οποιαδήποτε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ΗΠΑ ή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες επιλέξουν, όσο ανταγωνιστικό και εάν είναι. Στοιχεία που συλλέγονται μέσω του Δικτύου Αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μαρτυρούν ότι απόφοιτοί μας που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, εξασφαλίζουν απασχόληση συναφή με το αντικείμενό τους σε ποσοστό 100%.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών έχει πιστοποιηθεί από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Στις αποκλειστικές προϋποθέσεις για αίτηση στο “Medical Degree” του ΕΚΠΑ είναι τόσο η ξένη υπηκοότητα, όσο και η φοίτηση  του υποψηφίου τα δύο τελευταία  χρόνια σπουδών του σε Λύκειο σε χώρα του εξωτερικού. Το πρόγραμμα είναι εξαετές και ουσιαστικά είναι πρόγραμμα-καθρέφτης με το αναμορφωμένο το 2017 ελληνόφωνο πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής.  Η ύλη των μαθημάτων είναι ορθολογικά κατανεμημένη στα 12 εξάμηνα των σπουδών. Στα πρώτα 5 εξάμηνα, τα λεγόμενα προ-κλινικά, διδάσκουν τα μέλη ΔΕΠ και οι συνεργάτες τους που στελεχώνουν τα 34 Πανεπιστημιακά Εργαστήρια της Σχολής, ενώ στα 7 επόμενα εξάμηνα, τα κλινικά, η εκπαίδευση των φοιτητών γίνεται από το ακαδημαϊκό προσωπικό των 75 Πανεπιστημιακών Κλινικών της Σχολής που λειτουργούν σε 15 Νοσοκομεία των Αθηνών.

Τα τέλη φοίτησης έχουν ορισθεί στο ποσό των 13.000 ευρώ κατ’ έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΕΚΠΑ. σήμερα φοιτούν περισσότεροι από 7.000 αλλοδαποί φοιτητές σε προγράμματα και των τριών κύκλων σπουδών και στο πλαίσιο των περίπου 900 συμφωνιών συνεργασίας του ΕΚΠΑ (στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών συνεργασίας και του προγράμματος Erasmus+ και CIVIS). Η φοιτητοκεντρική µάθηση εχει ουσιαστικά υιοθετηθεί, προκειµένου τα μέλη του ακαδηµαϊκού και διοικητικού προσωπικού να είναι σε θέση να διαχειριστούν τη διαφοροποίηση του φοιτητικού πληθυσµού.

Διευθυντής του Προγράμματος είναι ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.

Το Πρόγραμμα με μια σύντομη ματιά:

·      Τίτλος: Medical Degree

·      Γλώσσα: Αγγλική

·      Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

·      Διάρκεια: 6 έτη (12 εξάμηνα), 360 πιστωτικές μονάδες ECTS

·      Τρόπος φοίτησης: Πλήρης

·      Δίδακτρα: 13.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος

·      Έναρξη: Σεπτέμβριος 2023 (εισαγωγή μόνο κατά το χειμερινό εξάμηνο)

·      Ιστότοπος: https://medicen.uoa.gr

·      Emailmedicen@uoa.gr

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής περιγράφονται λεπτομερώς στον ιστότοπο του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα δέχεται ήδη αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στην πλατφόρμα https://cloud-services.anova.gr/MEDICEN/

Λήξη προθεσμίας αιτήσεων: 3 Μαρτίου 2023

Για τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής θα διενεργηθούν διαδικτυακά συνεντεύξεις ενώπιον της Επιτροπής του Προγράμματος πριν από τη διαδικασία για την τελική επιλογή

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΠΑ και το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Medical Degree θα βρείτε στο:

https://drive.google.com/drive/folders/120Qcy2PbmyF_WjBYDoX4O3eQ8dDBcUzI?usp=share_link

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

υπουργειο Παιδείας
Έλεγχος στις δράσεις και τις εκθέσεις των σχολείων για την αξιολόγηση από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης
Στην απόφαση αναφέρεται ποιοι θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα ενώ ορίζεται ποια ακριβώς στοιχεία θα μπορεί να καταχωρίζουν οι εκπαιδευτικοί, τα...
Έλεγχος στις δράσεις και τις εκθέσεις των σχολείων για την αξιολόγηση από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης
ΑΣΕΠ προσλήψεις διορισμοί
Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες προς υποψήφιους- Βήμα βήμα η διαδικασία για τις αιτήσεις
Διευκρινίσεις για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου εξέδωσε το ΑΣΕΠ- Τι ισχύει για τους τίτλους σπουδών
Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες προς υποψήφιους- Βήμα βήμα η διαδικασία για τις αιτήσεις
ekav_2
Σοβαρό τροχαίο στη Βέροια: Φορτηγάκι παρέσυρε 14χρονη- Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Η ανήλικη διακομίστηκε βαριά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της...
Σοβαρό τροχαίο στη Βέροια: Φορτηγάκι παρέσυρε 14χρονη- Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
κιμωλια
Τι γίνεται στην ΔΔΕ Πειραιά; Μπαράζ πειθαρχικών, κλήσεων σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεων καθηγητών
Σκληρή απάντηση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού σχήματος «Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής» στον ΔΔΕ Πειραιά για τις απανωτές διώξεις εκπαιδευτικών με...
Τι γίνεται στην ΔΔΕ Πειραιά; Μπαράζ πειθαρχικών, κλήσεων σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεων καθηγητών