ekpa
Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές. Υποψήφιοι από 46 χώρες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για εισαγωγή στο πρώτο έτος λειτουργίας του Προγράμματος.

40 φοιτητές από 11 χώρες (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Ινδία, Ιορδανία, Καναδά, Κύπρο, Λίβανο, Μαλδίβες, Ν. Αφρική και Φινλανδία) φοιτούν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στο νέο αγγλόφωνο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με τίτλο Medical Degree.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές. Υποψήφιοι από 46 χώρες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για εισαγωγή στο πρώτο έτος λειτουργίας του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα εναρμονίζεται πλήρως με το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Ιδρύματος μας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και την πολιτική εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Στόχοι του προγράμματος είναι η προσέλκυση αριστούχων φοιτητών από χώρες του εξωτερικού και η εκπαίδευση τους με τη σφραγίδα της Ακαδημαϊκής Αριστείας της πρώτης Ιατρικής σχολής των Βαλκανίων. Η ιστορία και παράδοση των 185 ετών, η διεθνής φήμη της Σχολής μας και οι υψηλές θέσεις της στις παγκόσμιες κατατάξεις, καθώς και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ), οδήγησαν την προηγούμενη χρονιά περισσότερους από 1400 υποψηφίους φοιτητές να υποβάλουν αιτήματα ενδιαφέροντος. 

Η ιστορία των 185 ετών λειτουργίας του ιδρύματος συναντά την καινοτομία και οι ηθικές αξίες την έρευνα αιχμής, καθώς το ΕΚΠΑ είναι το Πανεπιστήμιο με τον υψηλότερο βαθμό ερευνητικής απήχησης μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Times Higher Education World University Rankings.

Το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο που επιτελείται στη Ιατρική Σχολή βεβαιώνεται από τα πολλά διεθνή ερευνητικά προγράμματα και τον μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η βελτίωση της επίδοσης του ΕΚΠΑ από το 2016 και εξής είναι της τάξεως του 76%. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ιατρική Σχολή, το ΕΚΠΑ βρέθηκε στην 53η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο «Καρδιολογία» και στην 59η θέση στο επιστημονικό πεδίο «Μεταδοτικές Ασθένειες», σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη US News Best Global Universities Rankings 2022-2023.

Άλλωστε, η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι οι Έλληνες απόφοιτοι μας διαπρέπουν σε οποιαδήποτε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ΗΠΑ ή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες επιλέξουν, όσο ανταγωνιστικό και εάν είναι. Στοιχεία που συλλέγονται μέσω του Δικτύου Αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μαρτυρούν ότι απόφοιτοί μας που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, εξασφαλίζουν απασχόληση συναφή με το αντικείμενό τους σε ποσοστό 100%.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών έχει πιστοποιηθεί από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Στις αποκλειστικές προϋποθέσεις για αίτηση στο “Medical Degree” του ΕΚΠΑ είναι τόσο η ξένη υπηκοότητα, όσο και η φοίτηση  του υποψηφίου τα δύο τελευταία  χρόνια σπουδών του σε Λύκειο σε χώρα του εξωτερικού. Το πρόγραμμα είναι εξαετές και ουσιαστικά είναι πρόγραμμα-καθρέφτης με το αναμορφωμένο το 2017 ελληνόφωνο πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής.  Η ύλη των μαθημάτων είναι ορθολογικά κατανεμημένη στα 12 εξάμηνα των σπουδών. Στα πρώτα 5 εξάμηνα, τα λεγόμενα προ-κλινικά, διδάσκουν τα μέλη ΔΕΠ και οι συνεργάτες τους που στελεχώνουν τα 34 Πανεπιστημιακά Εργαστήρια της Σχολής, ενώ στα 7 επόμενα εξάμηνα, τα κλινικά, η εκπαίδευση των φοιτητών γίνεται από το ακαδημαϊκό προσωπικό των 75 Πανεπιστημιακών Κλινικών της Σχολής που λειτουργούν σε 15 Νοσοκομεία των Αθηνών.

Τα τέλη φοίτησης έχουν ορισθεί στο ποσό των 13.000 ευρώ κατ’ έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΕΚΠΑ. σήμερα φοιτούν περισσότεροι από 7.000 αλλοδαποί φοιτητές σε προγράμματα και των τριών κύκλων σπουδών και στο πλαίσιο των περίπου 900 συμφωνιών συνεργασίας του ΕΚΠΑ (στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών συνεργασίας και του προγράμματος Erasmus+ και CIVIS). Η φοιτητοκεντρική µάθηση εχει ουσιαστικά υιοθετηθεί, προκειµένου τα μέλη του ακαδηµαϊκού και διοικητικού προσωπικού να είναι σε θέση να διαχειριστούν τη διαφοροποίηση του φοιτητικού πληθυσµού.

Διευθυντής του Προγράμματος είναι ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.

Το Πρόγραμμα με μια σύντομη ματιά:

·      Τίτλος: Medical Degree

·      Γλώσσα: Αγγλική

·      Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

·      Διάρκεια: 6 έτη (12 εξάμηνα), 360 πιστωτικές μονάδες ECTS

·      Τρόπος φοίτησης: Πλήρης

·      Δίδακτρα: 13.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος

·      Έναρξη: Σεπτέμβριος 2023 (εισαγωγή μόνο κατά το χειμερινό εξάμηνο)

·      Ιστότοπος: https://medicen.uoa.gr

·      Emailmedicen@uoa.gr

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής περιγράφονται λεπτομερώς στον ιστότοπο του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα δέχεται ήδη αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στην πλατφόρμα https://cloud-services.anova.gr/MEDICEN/

Λήξη προθεσμίας αιτήσεων: 3 Μαρτίου 2023

Για τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής θα διενεργηθούν διαδικτυακά συνεντεύξεις ενώπιον της Επιτροπής του Προγράμματος πριν από τη διαδικασία για την τελική επιλογή

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΠΑ και το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Medical Degree θα βρείτε στο:

https://drive.google.com/drive/folders/120Qcy2PbmyF_WjBYDoX4O3eQ8dDBcUzI?usp=share_link

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κνητοπ
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
Σοκαριστικό βίντεο με επίθεση της αστυνομίας σε καθηγήτρια πανεπιστημίου
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)