Καταγγελία για απόπειρα εκφοβισμού εκπαιδευτικού, με την απειλή μήνυσης, από φερόμενη δικηγόρο εκπρόσωπο της ΔΙΠΕ Δράμας

Μέχρι και απειλές δέχονται εκπαιδευτικοί όταν εναντιώνονται στις πρακτικές και τις αυθαιρεσίες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, εκπαιδευτικός δέχτηκε επώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα από μια κυρία που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη διεύθυνση Δράμας. Της ζητήθηκε να αποσύρει τις καταγγελίες που έκανε το Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών μέχρι τη Δευτέρα την καταγγελία για τις πρακτικές της ΔΙΠΕ Δράμας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού διαφορετικά θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

Η καταγγελία του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, αναφέρει πως «έχει ζητηθεί από διευθυντές από τη ΔΙΠΕ Δράμας (με απειλητικό τρόπο και φωνή) να μην χορηγούνται και οι δύο μέρες της άδειας εξετάσεων στους αναπληρωτές/ριες που παράλληλα σπουδάζουν και φυσικά τις δικαιούνται. Υπάρχουν οι διευθυντές που το έχουν δεχτεί κι αυτοί που όχι».

Επιπλέον, «οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών/ριων δε δημοσιεύονται όλες στο site, ούτε και η λίστα κατάταξης με τα μόρια για την τοποθέτηση».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση στο ζήτημα και τονίζουν ότι η «προκλητική απειλή» δεν θα περάσει.

«Χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της διοίκησης και τις θέσεις εξουσίας επιδιώκεται να φιμωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι συλλογικότητές τους και τα σωματεία. Στόχος να κατισχύσει ο φόβος ώστε όλοι να σιωπήσουν και τίποτα να μην έρχεται στην επιφάνεια ώστε οι αυθαιρεσίες και η παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων να συνεχίζονται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Καταγγελία για απόπειρα εκφοβισμού με την απειλή μήνυσης από φερόμενη δικηγόρο εκπρόσωπο της ΔΙΠΕ Δράμας

Οι αυθαιρεσίες από τις κατά τόπους Διευθύνσεις συνεχίζονται εις βάρος των εκπαιδευτικών και κυρίως των πλέον επισφαλώς εργαζομένων του κλάδου, των αναπληρωτ(ρι)ών. Μετά από σχετική καταγγελία του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών για τις αυθαιρεσίες της ΔΙΠΕ Δράμας, η Δήμητρα Τάσσου, πρόεδρος του Αριστοτέλη και μέχρι πέρσι στο συντονιστικό των αναπληρωτών δέχτηκε επώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα από μια κυρία που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη διεύθυνση Δράμας. Της ζητήθηκε να αποσύρει μέχρι τη Δευτέρα την καταγγελία για τις πρακτικές της ΔΙΠΕ Δράμας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού διαφορετικά θα προχωρήσει σε μηνύσεις. Το τηλεφώνημα έγινε στην Δ. Τάσσου γιατί το τηλέφωνό της υπάρχει ακόμα στην σελίδα του Συντονιστικού στο Facebook.

Καταγγέλλουμε την προκλητική αυτή απειλή! Χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της διοίκησης και τις θέσεις εξουσίας επιδιώκεται να φιμωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι συλλογικότητές τους και τα σωματεία. Στόχος να κατισχύσει ο φόβος ώστε όλοι να σιωπήσουν και τίποτα να μην έρχεται στην επιφάνεια ώστε οι αυθαιρεσίες και η παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων να συνεχίζονται. Η πολιτική των απειλών και των μηνύσεων ξεκίνησε από εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα που απείλησαν και μήνυσαν εργαζόμενους που δημοσιοποίησαν καταγγελίες καθώς και τα σωματεία και τις συλλογικότητες που τους στήριξαν. Να τονίσουμε σε όλους τους επίδοξους μιμητές τους, ότι σε όλες τις περιπτώσεις το κίνημα αλληλεγγύης νίκησε! Δηλώνουμε καθαρά ότι καμία απειλή δε θα γίνει αποδεκτή και δε θα μείνει αναπάντητη.

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των αναπληρωτ(ρι)ών της ΔΙΠΕ Δράμας που κατήγγειλαν τα γεγονότα, στο πλευρό του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και δίπλα σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο που τολμά και μιλά, καταγγέλλει, αγωνίζεται και διεκδικεί συλλογικά, στο πλευρό της Δήμητρας Τάσσου, που στο πρόσωπό της εκδηλώθηκαν οι απειλές και οι εκβιασμοί! Πολύ περισσότερο όταν οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι το πιο πληττόμενο τμήμα του κλάδου, οι ελαστικά εργαζόμενες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Καλούμε κάθε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να βγάλουν αντίστοιχα ψηφίσματα, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση!

Οι πρακτικές εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας δε θα μείνουν αναπάντητες!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ