ηλεκτρονικές εκλογές
«Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις και όλους τους συναδέλφους να μην καταθέσουν υποψηφιότητες και τη Γενική Συνέλευση προέδρων να κηρύξει αποχή», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Λάρισας

Σε μαζική αποχή από τις «εκλογές παρωδία» για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλεί η ΕΛΜΕ Λάρισας.

«Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου», τονίζει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Λάρισας και συμπληρώνει:

«Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, τις συλλογικότητες και όλες τους συναδέλφους να μην καταθέσουν υποψηφιότητες, να μη συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία, όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ και τη Γενική Συνέλευση προέδρων να κηρύξει αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, να προασπίσει το συνδικάτο και τις αγωνιστικές παραδόσεις του».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Δε συμμετέχουμε - απέχουμε από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 5ης Νοεμβρίου!

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας καλεί τους συναδέλφους να μη  συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα γίνει το Σάββατο 5/11/2022 και εξουσιοδοτεί τον εκπρόσωπο της στη συνέλευση των προέδρων της 22/10 να ψηφίσει κάθε πρόταση που θα κατατεθεί και θα προτείνει να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που καθορίζει την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Καθορίζεται ότι η εκλογή θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από την διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος.

Το Υπ. Παιδείας επιδιώκει:

1) την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με τον πιο αυταρχικό τρόπο έχοντας σαν στόχο την ακύρωση κάθε συνδικαλιστικής δράσης

2) την καθυπόταξη του κλάδου προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική αφού δυσκολεύεται λόγω της σθεναρής αντίστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων,

3) την καθιέρωση μιας διαδικασίας εκλογής οργάνων που είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των σωματείων.

Το σωματείο μας πρωτοστάτησε μαζί με δεκάδες Συλλόγους και ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση (95% αποχή από τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, 90% απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση», ακύρωση των καμερών στη τάξη κλπ). Καταφέραμε να ακυρώσουμε στην πράξη μέτρα, να συγκρουστούμε με τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Απέναντι στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούμε για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία!

Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο, δεν ορίζουμε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.

 Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.

 Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, επιτέλους, να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο Υπουργείο και να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020.

 Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, τις συλλογικότητες και όλες τους συναδέλφους να μην καταθέσουν υποψηφιότητες, να μη συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία.

 Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.
Καλούμε τη Γενική Συνέλευση προέδρων να κηρύξει αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, να προασπίσει το συνδικάτο και τις αγωνιστικές παραδόσεις του!

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3