Μητέρα 12χρονης στον Κολωνό
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την πλήρη εξάρθρωση του παιδικού πορνογραφικού και παιδόφιλου κυκλώματος

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την απαράδεκτη υπερέκθεση  ευαίσθητων πληροφοριών μιας οικογένειας και ενός ανήλικου παιδιού από τα ΜΜΕ που δε διστάζουν ακόμη και  να δημοσιοποιούν τη φωτογραφία του.

Επίσης, δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν τους μαθητές, τα παιδιά να γίνουν ανυπεράσπιστα θύματα της σήψης της κοινωνίας και δεν θα επιτρέψουν να μείνουν στο αρχείο μια σειρά γεγονότα που θα συγκαλύψουν την έκταση του εγκλήματος,  χωρίς να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία όσων εμπλέκονται.

Τέλος, ζητούν την πλήρη εξάρθρωση του παιδικού πορνογραφικού και παιδόφιλου κυκλώματος χωρίς καμία συγκάλυψη και ανοχή και απαιτούμε την πλήρη στήριξη του θύματος και όλων θυμάτων.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»:

ΨΗΦΙΣΜΑ για τη 12χρονη μαθήτρια

Το ΔΣ και οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου εκπαιδευτικών “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ”  εκφράζουμε απερίφραστα τον αποτροπιασμό και την οργή μας  για το  περιστατικό του κατ` εξακολούθηση βιασμού, κακοποίησης και εκπόρνευσης του 12χρονου παιδιού από τον 53χρονο  στον Κολωνό.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη υπερέκθεση  ευαίσθητων πληροφοριών μιας οικογένειας και ενός ανήλικου παιδιού από τα ΜΜΕ που δε διστάζουν ακόμη και  να δημοσιοποιούν τη φωτογραφία του. Η άνευ ορίων οπτικοποίηση της «κλειδαρότρυπας» προβάλλει την πείνα, την απομάκρυνση  από  το  σχολείο,  την  ανήλικη εργασία, την κακοποίηση ,  τον βιασμό και το διαδικτυακό (και όχι μόνο ) σκλαβοπάζαρο σωμάτων και ψυχών ως θέαμα .

Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τους μαθητές μας , τα παιδιά μας  να γίνουν ανυπεράσπιστα  θύματα της σήψης της κοινωνίας  που οι παθογένειές της οδηγούν στην υποτίμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,   στον βωμό της λογικής  "όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται" .

Ούτε βέβαια θα επιτρέψουμε να μείνουν στο αρχείο μια σειρά γεγονότα που θα συγκαλύψουν την έκταση του εγκλήματος,  χωρίς να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία όσων εμπλέκονται και αξιώνουμε από τη δικαιοσύνη την  παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων. 

Απαιτούμε την πλήρη εξάρθρωση του παιδικού πορνογραφικού και παιδόφιλου κυκλώματος χωρίς καμία συγκάλυψη και ανοχή και απαιτούμε την πλήρη στήριξη του θύματος και όλων θυμάτων.

 Δε θα  συμβιβαστούμε και δε θα προσαρμοστούμε με τη βία που δέχονται τα παιδιά μας μέσα και έξω από τα κάγκελά του σχολείου χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας για τη σύγχρονη οικογένεια .

Στο πλευρό των μαθητών μας και των γονιών τους συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας και απαιτούμε από την κυβέρνηση:

Να εξασφαλιστεί ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτής σε κάθε σχολείο και δήμο.

Ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία  από επιστημονικούς κρατικούς φορείς  για το φαινόμενο της βίας  και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών  καθώς και για τη στήριξη τους.

Μέτρα στήριξης των άνεργων οικογενειών και ιδιαίτερα των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Αξιοπρεπείς μισθοί, συνθήκες κατοικίας, κ.α. ως βάση για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών. 

Να επεκταθεί το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε κανένα παιδί να μην πεινάει.

Να οργανωθούν δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες, για να συμμετέχουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Επαρκείς δημόσιες δομές παιδικής προστασίας, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την ομαλή και σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Χτίζουμε ασπίδα προστασίας  για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, για τα παιδιά μας και τα εμπνέουμε στα  ιδανικά της  φιλίας, της  αγάπης, της συλλογικότητας  και της ομορφιάς του αγώνα  για  την ζωή που δικαιούνται ! Μετατρέπουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση, αγωνιστική διεκδίκηση και αλληλεγγύη!

Τα παιδικά τους όνειρα γίνονται αιτήματα και με αυτά τα αιτήματα αγωνιζόμαστε για την ελπίδα.  Γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα