Γονείς κατά της υποβάθμισης των σχολείων στα Χανιά: Να μη στοιβαχτούν τα παιδιά σε μια αίθουσα
Τα σχολεία αυτά κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν από 6/θέσια σε 5/θέσια – «Τα παιδιά μας δεν είναι απλοί αριθμοί στα κιτάπια των υπουργείων»

Να μην υποβαθμιστούν τα δημοτικά σχολεία Δραπανιά, Γερανίου, Σκινέ-Φουρνέ και Καντάνου στα Χανιά, ζητούν οι γονείς.

«Πρόκειται για σχολεία της υπαίθρου, που με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και την απαράδεκτη πρόβλεψη για κατώτατο (14 μαθητές) και ανώτατο (25 μαθητές) όριο παιδιών για τη λειτουργία τμημάτων, τα σχολεία αυτά κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν από 6/θέσια σε 5/θέσια», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Καλούνται μαθητές διαφορετικών τάξεων να φοιτήσουν στο ίδιο τμήμα, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των συλλόγων γονέων σε ορισμένες περιπτώσεις ο αριθμός των μαθητών θα φτάσεις τους 22 και 23, με παιδιά στο ίδιο τμήμα που χρήζουν παράλληλης στήριξης και χωρίς να λειτουργεί Τμήμα Ένταξης» προσθέτουν.

Οι γονείς εκτιμούν ότι «αυτό θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση και προοπτικά στο κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων, μαραζώνοντας τελικά και τις ίδιες τις περιοχές».

Η ανακοίνωση των γονέων

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης δηλώνει την ολόπλευρη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των γονιών στα σχολεία των Χανίων, που υποβαθμίζονται.

Πιο συγκεκριμένα οι γονείς στα Δημοτικά Σχολεία Δραπανιά, Γερανίου, Σκινέ-Φουρνέ και Καντάνου στα Χανιά, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τα αυτονόητα! Για να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία, για να μη στοιβαχτούν τα παιδιά διαφορετικών τάξεων σε μια αίθουσα, για να μη μαραζώσουν οι περιοχές τους, για να μην υποβαθμιστεί συνολικά το επίπεδο της παρεχόμενης μόρφωσης!

Πρόκειται για σχολεία της υπαίθρου, που με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και την απαράδεκτη πρόβλεψη για κατώτατο (14 μαθητές) και ανώτατο (25 μαθητές) όριο παιδιών για τη λειτουργία τμημάτων, τα σχολεία αυτά κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν από 6/θέσια σε 5/θέσια.

Και σε κανονικές συνθήκες, αλλά ιδιαίτερα μετά από 2 σχολικές χρονιές υπολειτουργίας και τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τα παιδιά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Επί της ουσίας καλούνται μαθητές διαφορετικών τάξεων να φοιτήσουν στο ίδιο τμήμα, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των συλλόγων γονέων σε ορισμένες περιπτώσεις ο αριθμός των μαθητών θα φτάσεις τους 22 και 23, με παιδιά στο ίδιο τμήμα που χρήζουν παράλληλης στήριξης και χωρίς να λειτουργεί Τμήμα Ένταξης.

Επιπλέον γνωρίζουν πολύ καλά οι αρμόδιοι του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης ότι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αρκετοί γονείς θα επιδιώξουν να μετεγγράψουν τα παιδιά τους σε όμορα σχολεία, όπου το κάθε τμήμα θα έχει το δικό του δάσκαλο, κάτι που αντικειμενικά θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση και προοπτικά στο κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων, μαραζώνοντας τελικά και τις ίδιες τις περιοχές.

Τα παιδιά μας όμως δεν είναι απλοί αριθμοί στα κιτάπια των υπουργείων! Είναι προσωπικότητες που εμείς οι γονείς πασχίζουμε να στηρίξουμε στον αγώνα της ολόπλευρης μόρφωσης, σε πολύ δύσκολες συνθήκες και βάζοντας πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη στην -κατά τα άλλα- δημόσια και δωρεάν παιδεία που επικαλούνται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δε θα σταματήσουμε λοιπόν, μέχρι τέλους, να αγωνιζόμαστε για τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών μας, που προφανώς δε χωράνε στα στενά δημοσιονομικά, νομοθετικά πλαίσια και τους αριθμούς των κυβερνώντων.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να συνεχίσουν και να δυναμώσουν αποφασιστικά τον αγώνα τους, μέχρι να κατακτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους, ώστε το κάθε παιδί να έχει το δάσκαλό του.

Καλούμε επίσης τους συλλόγους γονέων και των υπολοίπων σχολείων που υποβαθμίζονται να οργανώσουν την πάλη τους και να συναντηθούν με τους γονείς του Δραπανιά, του Σκινέ-Φουρνέ, του Γερανίου και της Καντάνου. Σε αυτόν τον αγώνα η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης θα καταθέσει όλες της τις δυνάμεις.     

Απαιτούμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και το Υπουργείο Παιδείας:

Να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο στα Χανιά, αλλά και πουθενά στο νησί.

Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα