σχολεία, κρήτη, νέα σχολική χρονιά
Με πολλά προβλήματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο σχολικών μονάδων, ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Κρήτη.

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου του Σκινέ – Φουρνέ στα Χανιά, ενώ ο αγιασμός δεν πραγματοποιήθηκε στο Γεράνι του Πλατανιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Candiadoc oι γονείς διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, ενώ η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της, απαριθμεί τα προβλήματα και τις ανάγκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες και ζητεί την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων.

Ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σχολείου Γερανίου στον Πλατανιά, πραγματοποίησαν από το πρωΐ συγκέντρωση έξω από το σχολείο, και δεν επέτρεψαν να γίνει ο αγιασμός, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του σχολείου.

«Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί», αναγράφεται στο πανό που σήκωσαν στην κεντρική είσοδο του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του σχολείου από εξαθέσιο σε πενταθέσιο. Παράλληλα, η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Από την άλλη πλευρά, στο δημοτικό σχολείο του Σκινέ – Φουρνέ ο αγιασμός έγινε κανονικά ωστόσο οι γονείς στην συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη και σε συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους καθώς αντιδρούν και αυτοί από την πλευρά τους, στην υποβάθμιση του σχολείου.

Όπως αναφέρουν και σε επιστολή τους προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων «θεωρούμε απαράδεκτο ότι το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ – Φουρνέ, το οποίο βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, τόσο πληθυσμιακά, όσο και οικονομικά και στο οποίο φοιτούν μεταφερόμενοι μαθητές από συνολικά 13 χωριά (!), αντί να αναβαθμιστεί και να στελεχωθεί με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται με απόφαση της Πρωτοβάθμιας, η οποία εν έτει 2022 ακολουθεί τακτικές που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω».

Αποχή από τον αγιασμό της Δευτέρας και για ολόκληρη τη εβδομάδα, αποφάσισε και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά. Οι γονείς διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου από 6/θέσιο σε 5/θέσιο (προσωρινά), ενώ η απόφαση υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το σχολείο σε 4θέσιο.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της απαριθμεί τα προβλήματα και τις ανάγκες που καλούνται και φέτος να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες των μαθητών και ζητεί την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων.

Ανάμεσά τους είναι η αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή), η διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης καθώς και η εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών, αλλά και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας και βοηθητικού σχολικού προσωπικού σε κάθε σχολείο.

Ακόμη, η Ένωση Γονέων ζητά να καταργηθούν η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα test για την covid στη σχολική κοινότητα με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα