Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - INTIME NEWS
Ο Συλλόγος ΠΕ ΑΝ. Αττικής  «Ο Σωκράτης» καλεί σε κινητοποίηση στις 13/9

Σε κινητοποίηση για την αύξηση ρεύματος καλούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου ΠΕ ΑΝ. Αττικής  «Ο Σωκράτης», την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο κατάστημα της ΔΕΗ – Χαλκοκονδύλη 30, στις 19:00.

«Ας αφήσει η κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβέρνησαν τα παραμύθια για δήθεν «ευρωπαϊκή λύση». Με τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα συμφώνησαν. Η οδηγία δέσμευσης της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» φέρνει ραγδαίες αυξήσεις στη φορολογία των ορυκτών καυσίμων. Στο φυσικό αέριο προβλέπει αύξηση της φορολογίας κατά 350% για το 2023 και 500% έως το 2033, για τη φορολογία του ηλεκτρισμού φέρνει «αυτόματη τιμαριθμική αύξηση», όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα ψέματα τελείωσαν! Καμία οικογένεια δεν θα υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος δεν θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο. Η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης, είναι η δύναμή μας.

Αυτό που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν στο πορτοφόλι τους, δέκα ημέρες αφού πληρωθούν, και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα.

Κουραστήκαμε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Δεν μας λένε όμως για ποιόν! Πόσο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας για τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους που η κερδοφορία τους σπάει τα κοντέρ καταγράφοντας ρεκόρ κερδών Α’ εξαμήνου;

Δεν τους πήρε ο πόνος για τη ζωή μας. Προβάλλουν αυτά που έρχονται για να μας φοβίσουν. Για να μην αντιδράσουμε. Για να συνεχίσουμε να δίνουμε έναν “σκασμό” χρήματα κάθε μήνα σε φόρους προκειμένου η κυβέρνηση να τα προσφέρει απλόχερα στους ομίλους της ενέργειας για να εισπράττονται οι λογαριασμοί. Αντί να φτιαχτούν νοσοκομεία και σχολεία, αντί να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα που όταν ψιχαλίζει χρειαζόμαστε βάρκα, παραδίδονται τα χρήματα του λαού στα παράσιτα που κατέχουν τους ομίλους της ενέργειας.

Φτάνουν στο σημείο να ζητάνε χωρίς ντροπή από το λαό προκειμένου να μην ξεπαγιάσει από το κρύο, να βγάλει το χειμώνα με κουβέρτες. Να γίνει «υπεύθυνος» και να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, λες και πιο πριν οι εργαζόμενοι κατανάλωναν αλόγιστα γιατί τους περίσσευαν χρήματα.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Δεν μας βρήκε κανένα κακό ξαφνικά, ούτε ευθύνεται η υποτιθέμενη ανεπάρκεια της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που «απελευθέρωσαν» την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη.

Που συνέβαλλαν στη δημιουργία του χρηματιστήριου ενέργειας, στην αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ας αφήσει η κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβέρνησαν τα παραμύθια για δήθεν «ευρωπαϊκή λύση». Με τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα συμφώνησαν. Η οδηγία δέσμευσης της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» φέρνει ραγδαίες αυξήσεις στη φορολογία των ορυκτών καυσίμων. Στο φυσικό αέριο προβλέπει αύξηση της φορολογίας κατά 350% για το 2023 και 500% έως το 2033, για τη φορολογία του ηλεκτρισμού φέρνει «αυτόματη τιμαριθμική αύξηση».

Γι αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους. Αν το κάνουμε, θα πληρώνουμε μια ζωή το λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η κατοικία, η ενέργεια, το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα.

Διεκδικούμε:
    Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
    Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
    Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
    Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
    Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)