ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Τοποθετήσεις αναπληρωτών χωρίς δημοσιοποίηση όλων των κενών
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη ΔΔΕ για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, καθώς δεν δημοσιοποιήθηκαν όλα τα κενά στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τις πρακτικές της ΔΔΕ, με αφορμή τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, καθώς δεν δημοσιοποιήθηκαν όλα τα κενά.

«Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει στο υπουργείο Παιδείας ώστε να σταματήσει η καταστρατήγηση των πινάκων και να ανεβαίνουν όλα τα κενά στον ΟΠΣΥΔ απαιτώντας το σταμάτημα της πρακτικής αυτής του υπουργείου», σημειώνει το σωματείο των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τις πρακτικές της ΔΔΕ Κέρκυρας, απόρροια της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, που κάνουν κόσκινο τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών γίνονται εν κρυπτώ, χωρίς καμία διαφάνεια και χωρίς να γνωρίζει κανείς τα κενά που υπάρχουν. Η ΔΔΕ Κέρκυρας, ανεβάζει στον ΟΠΣΥΔ, μόνο τόσα κενά, όσοι είναι οι αναπληρωτές οι οποίοι προσλήφθηκαν. Το πόσα άλλα κενά υπάρχουν, σε ποια σχολεία και ποιες ειδικότητες μόνο η διεύθυνση το ξέρει. 

Στην παρέμβαση που έκανε η ΕΛΜΕ την Παρασκευή, μας είπαν από τη Διεύθυνση ότι τεχνικά είναι αδύνατο να ανεβάσουν στον ΟΠΣΥΔ περισσότερα κενά, από όσα οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν. Αναρωτιόμαστε, σε ποιο νόμο, σε ποια εγκύκλιο είναι γραμμένο το να μην μπορούν οι αναπληρωτές να διαλέγουν το σχολείο που επιθυμούν με βάση τη σειρά τους στην πίνακα; Η πολιτική αυτή του υπουργείου δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο, από το να κρατάει δέσμιους και υποταγμένους τους εκπαιδευτικούς. Αλλά η τακτική του υπουργείου είναι γνωστή.

Η ΔΔΕ Κέρκυρας γιατί δε δημοσιοποιεί όλα τα κενά ώστε να υπάρχει η απαραίτητη διαφάνεια που απαιτείται για την τοποθέτηση των συναδέλφων;. Γιατί στην απαίτηση της ΕΛΜΕ, να μας γνωστοποιηθούν τα κενά μας είπαν ότι είναι εσωτερικό έγγραφο και δε μας τα δίνουν; Είναι μυστικό; Με ποια λογική δίνονται κάποια κενά και κάποια άλλα μένουν κρυφά; Με ποια παιδαγωγική λογική κάποια σχολεία αφήνονται χωρίς εκπαιδευτικούς και κάποια άλλα όχι; Με ποια συναδελφική λογική αφήνονται οι συνάδελφοι αναπληρωτές ξεκρέμαστοι, χωρίς να μπορούν να διαλέξουν σχολείο με βάση την σειρά τους στην πίνακα κι έτσι να μην ξέρουν που να βρουν σπίτι και πως να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Έχοντας να αντιμετωπίσουν όλα τα άλλα, τη δυσκολία εύρεσης σπιτιού, την ακρίβεια, τους μειωμένους μισθούς, έχουν και το άγχος του που θα βρεθούν.

Καλούμε τη ΔΔΕ Κέρκυρας, έστω και τώρα, να δημοσιοποιήσει όλα τα κενά για να ξέρουν οι συνάδελφοι τι να περιμένουν.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει στο υπουργείο Παιδείας ώστε να σταματήσει η καταστρατήγηση των πινάκων και να ανεβαίνουν όλα τα κενά στον ΟΠΣΥΔ απαιτώντας το σταμάτημα της πρακτικής αυτής του υπουργείου.

Γι’ αυτό ο κλάδος χρειάζεται πραγματικούς αιρετούς, οι οποίοι θα είναι τα αυτιά και τα μάτια των συναδέλφων και θα βάζουν φρένο στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

astinomia
Σαλαμίνα: Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία - Της έστησε ενέδρα ο δράστης
Η άτυχη γυναίκα στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει το σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία
Σαλαμίνα: Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία - Της έστησε ενέδρα ο δράστης
πανεπιστημιο πειραια.jpg
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον Τουρισμό
Θα γίνουν παρουσιάσεις από καθηγητές του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών και συζητήσεις σε πάνελ με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων για θέματα που...
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον Τουρισμό
politics
Τι «ωραίος κόσμος», ο κόσμος που αγωνιά για την εξουσία και το χρήμα!
Tα προβλήματα και οι ανάγκες της κοινωνίας δεν μπορούν να επιχωματωθούν. Η πολιτική και η ιδεολογία θα έχουν τον πρώτο λόγο
Τι «ωραίος κόσμος», ο κόσμος που αγωνιά για την εξουσία και το χρήμα!