malamatina erga
«Στηρίζουμε τους απεργούς της Μαλαματίνας» - Σε συγκέντρωση καλούν οι εκπαιδευτικοί στις 6/9

Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων της Μαλαματίνας, τάσσονται οι εκπαιδευτικοί του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης «ο Φίλιππος».

Παράλληλα, καλούν στη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων «Μαλαματίνα» την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του Σωματείου/Ομοσπονδίας.

Αναφορικά με την βίαιη καταστολή της αστυνομίας προς τους απεργούς, οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και συντάσσεται ξεδιάντροπα και υπερασπίζεται απροκάλυπτα τα εργοδοτικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. 

«Οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων και η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Η μαζική κι έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων πρέπει να συνεχιστεί», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης καταγγέλλει την άγρια αστυνομική επίθεση, με χημικά, ξύλο,  τραυματισμούς και συλλήψεις, που πραγματοποιήθηκε μετά από κυβερνητική εντολή την Τετάρτη 31/8 ενάντια στους απεργούς της εταιρείας «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και αλληλέγγυους. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν 5 απεργοί (μεταξύ τους ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Σωματείου) καθώς και αλληλέγγυοι εκπαιδευτικοί, που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της πόλης ενώ συνελήφθη, αφού χτυπήθηκε και νοσηλεύτηκε, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και ένας αλληλέγγυος φοιτητής.

Με την καθοδήγηση στελεχών της εταιρίας, εισαγγελέας και οι δέκα και πλέον πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ προχώρησαν στη βίαιη αυτή επίθεση προκειμένου να βάλουν περίπου 10 απεργοσπάστες στο εργοστάσιο. Πραγματικός στόχος τους να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων  που παλεύουν για την ανάκληση των 15 άδικων απολύσεων και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που από τη μια καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση κι από την άλλη συντάσσεται ξεδιάντροπα και υπερασπίζεται απροκάλυπτα τα εργοδοτικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς κι επιφυλάσσοντας άφθονη καταστολή, όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους και δε σκύβουν το κεφάλι. 

Να μην τους το επιτρέψουμε! Οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων και η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Η μαζική κι έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων πρέπει να συνεχιστεί. 
Ως Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης δηλώνουμε για άλλη μια φορά την συμπαράσταση, συμπαράταξη κι αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα των απεργών της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ». Διεκδικούμε μαζί τους:

    Να πάψει τώρα κάθε δίωξη για τους συλληφθέντες και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
    Να φύγουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία, να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα!

Στηρίζουμε και καλούμε τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας κι όλους τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που καλεί το Σωματείο Εργαζομένων «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», την Τρίτη 6 του Σεπτέμβρη, 6.30μ.μ., Φιλίππου 43 (Αριστοτέλους - γραφεία του Σωματείου/Ομοσπονδίας)
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

peripoliko_62.jpg
Βέροια: Έψαχναν χρυσές λίρες σε διατηρητέο - Άνοιξαν τρύπα 24 μέτρων
Σύγχρονοι χρυσοθήρες που έσκαβαν σε βάθος 24 μέτρων αναζητώντας χρυσές λίρες - «Σκάβαμε όλη τη μέρα. Από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ»»
Βέροια: Έψαχναν χρυσές λίρες σε διατηρητέο - Άνοιξαν τρύπα 24 μέτρων
ypaith
Υποβολή Προτάσεων για το έργο «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ» - Ανακοινοποίηση στο ορθό
Πρόσκληση υποβολής Προτάσεων στο πλαίσιο του Έργου «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ»
Υποβολή Προτάσεων για το έργο «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ» - Ανακοινοποίηση στο ορθό