ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Η απόφαση να γίνουν οι υπηρεσιακές μεταβολές με αυτό τον τρόπο έχει ως αποτέλεσμα οι αιτούμενοι αποσπάσεων να μην μπορέσουν να αιτηθούν τα νέα κενά που άνοιξαν τώρα, αλλά και να κρυφτούν πολλές κενές θέσεις»

Χάος επικρατεί με τις τοποθετήσεις και τα κενά των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και όσων αιτήθηκαν αποσπάσεις, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης».

«Τα κενά που δόθηκαν για αποσπάσεις πριν το άνοιγμα των σχολείων να είναι πολύ λιγότερα από αυτά που εμφανίστηκαν 1 Σεπτέμβρη» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

«Επομένως οι εκπαιδευτικοί που ζήτησαν απόσπαση έχασαν ουσιαστικά την επιλογή να τοποθετηθούν στα νέα κενά που παρουσιάστηκαν σήμερα, πολλοί που αιτήθηκαν απόσπαση δεν την πήραν γιατί οι αιτήσεις τους αφορούσαν τα κενά πριν τη 1/9 και τέλος, ο χρόνος που δόθηκε για τις ενστάσεις ήταν πολύ μικρότερος του νόμιμου με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να κάνουν όλες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, σε όσους έγιναν δεκτές οι ενστάσεις τους, πραγματοποιήθηκαν και σε νέα κενά που βγήκαν σήμερα, χωρίς να ανακοινοποιηθεί ο πίνακας άρα χωρίς να γίνει δημόσια γνωστό» προσθέτει.

Όπως αναφέρει, «στους πίνακες παρουσιάστηκαν λάθη, όπως η ελλιπής μέτρηση των μορίων για απόσπαση, αλλά και η μη δημοσιοποίηση στον πίνακα όλων των μορίων που προσμετρήθηκαν, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αναρωτιούνται αν η διαδικασία έγινε τελικά με τον νόμιμο τρόπο».

Στη συνέχεια, τονίζει πως «η μη δημοσιοποίηση των κενών που δίνονται στις/ους αναπληρωτές δημιουργεί τεράστια ζητήματα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας. Ήδη παρατηρήθηκε να εμφανίζονται κενά που δεν δόθηκαν στις/ους αποσπασμένες/ους (κενά που δεν έχουν να κάνουν με το διευρυμένο στο οποίο το ΥΠΑΙΘ τοποθετεί μόνο αναπληρωτές ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ)».

Τέλος, καταλήγει: «Όλο αυτό πρόκειται για μια απαράδεκτη, αδιαφανή γεμάτη αυθαιρεσίες, διαδικασία! Είναι ντροπή για το ΥΠΑΙΘ και τον διευθυντή εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας!».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»:

Απαράδεκτη η κατάσταση και με τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων στην Α’ Αθήνας!

Με βασική ευθύνη του ΥΠΑΙΘ αλλά και των διευθύνσεων που εφάρμοσαν την εγκύκλιό του για την πραγματοποίηση υπηρεσιακών μεταβολών πριν το άνοιγμα των σχολείων, τώρα επικρατεί χάος με τις τοποθετήσεις και τα κενά των αποσπασμένων και όσων αιτήθηκαν αποσπάσεις.

Είχαμε προειδοποιήσει τον διευθυντή εκπαίδευσης να μην πραγματοποιήσει υπηρεσιακές μεταβολές πριν το άνοιγμα των σχολείων, καθώς μόλις επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία θα εμφανιστούν περισσότερα κενά από όσα δόθηκαν τελικά για τις αποσπάσεις. Αποδείχτηκε πως όντως τα κενά που δόθηκαν για αποσπάσεις πριν το άνοιγμα των σχολείων να είναι πολύ λιγότερα από αυτά που εμφανίστηκαν 1 Σεπτέμβρη. Επομένως οι εκπαιδευτικοί που ζήτησαν απόσπαση έχασαν ουσιαστικά την επιλογή να τοποθετηθούν στα νέα κενά που παρουσιάστηκαν σήμερα, πολλοί που αιτήθηκαν απόσπαση δεν την πήραν γιατί οι αιτήσεις τους αφορούσαν τα κενά πριν τη 1/9 και τέλος, ο χρόνος που δόθηκε για τις ενστάσεις ήταν πολύ μικρότερος του νόμιμου με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να κάνουν όλες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, σε όσους έγιναν δεκτές οι ενστάσεις τους, πραγματοποιήθηκαν και σε νέα κενά που βγήκαν σήμερα, χωρίς να ανακοινοποιηθεί ο πίνακας άρα χωρίς να γίνει δημόσια γνωστό! Την ίδια στιγμή στους πίνακες παρουσιάστηκαν λάθη, όπως η ελλιπής μέτρηση των μορίων για απόσπαση, αλλά και η μη δημοσιοποίηση στον πίνακα όλων των μορίων που προσμετρήθηκαν, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αναρωτιούνται αν η διαδικασία έγινε τελικά με τον νόμιμο τρόπο.

Ταυτόχρονα, η μη δημοσιοποίηση των κενών που δίνονται στις/ους αναπληρωτές δημιουργεί τεράστια ζητήματα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας. Ήδη παρατηρήθηκε να εμφανίζονται κενά που δεν δόθηκαν στις/ους αποσπασμένες/ους (κενά που δεν έχουν να κάνουν με το διευρυμένο στο οποίο το ΥΠΑΙΘ τοποθετεί μόνο αναπληρωτές ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ).

Όλο αυτό πρόκειται για μια απαράδεκτη, αδιαφανή γεμάτη αυθαιρεσίες, διαδικασία! Είναι ντροπή για το ΥΠΑΙΘ και τον διευθυντή εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας! Η απόφαση να γίνουν οι υπηρεσιακές μεταβολές με αυτό τον τρόπο έχει ως αποτέλεσμα οι αιτούμενοι αποσπάσεων να μην μπορέσουν να αιτηθούν τα νέα κενά που άνοιξαν τώρα, αλλά και να κρυφτούν πολλές κενές θέσεις που θα υπολογίζονταν στα αιτήματα της διεύθυνσης Α’ Αθήνας σε αναπληρωτές. Για να παίξει το ΥΠΑΙΘ το επικοινωνιακό του παιχνίδι ότι όλα είναι καλά και έτοιμα για την 1η Σεπτέμβρη, πραγματοποιούνται παράνομες και εν κρυπτώ διαδικασίες!

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2/9 στις 8πμ στη Δ/νση Α’ Αθήνας (Χίου 16-18). Δεν θα επιτρέψουμε να κατισχύσει το άδικο, η παρανομία και η αδιαφάνεια! Έχουμε δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

Πολίνα Τόλη                                       Έλενα Πετροπούλου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

cancer_karkinos.jpg
Καρκίνος της μήτρας: Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού
Δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο της μήτρας
Καρκίνος της μήτρας: Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού
εκπαιδευση
Ο χρόνος μετακίνησης του  εκπαιδευτικού από σχολείο σε σχολείο πρέπει να θεωρείται ως χρόνος υπηρεσίας
Θα  πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί το γεγονός ότι ο χρόνος μετακίνησης του  εκπαιδευτικού από σχολείο σε σχολείο αυθαιρέτως δεν θεωρείται από την...
Ο χρόνος μετακίνησης του  εκπαιδευτικού από σχολείο σε σχολείο πρέπει να θεωρείται ως χρόνος υπηρεσίας
serres
Για τον Βασίλη από τις Σέρρες, ετών έντεκα... που το θρανίο του έμεινε άδειο
Γιατί ο Βασίλης από τις Σέρρες, ετών έντεκα,  τη μέρα που τον φόνευσαν, δεν ήθελε να πάει στο Σχολείο...Ήθελε σπίτι του να μείνει. Να χουζουρέψει στο...
Για τον Βασίλη από τις Σέρρες, ετών έντεκα... που το θρανίο του έμεινε άδειο