«Πολλοί εκπαιδευτικοί να αρνούνται το διορισμό τους, λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν, στις οικονομικές απαιτήσεις για ένα σπίτι»

Για το ζήτημα της στέγασης των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποίησε παρέμβαση η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στη ΔΔΕ Κέρκυρας, την Τρίτη 23 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κατατέθηκε κοινό υπόμνημα με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στον Πρόεδρό του, στην Περιφερειάρχη και σε όλες τις παρατάξεις, προκειμένου να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να πιεστούν τις τοπικές αρχές για να βρεθεί λύση.

«Το ζήτημα της στέγασης, γίνεται όλο και πιο δύσκολο, όσο περνάει ο καιρός. Υπουργείο, Κυβέρνηση και τοπικές αρχές, σφυρίζουν αδιάφορα, μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί εκπαιδευτικοί να αρνούνται το διορισμό τους, λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν, στις οικονομικές απαιτήσεις για ένα σπίτι» επισημαίνει.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα κι άλλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Για την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας σχετικά με τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε την Τρίτη, 23 Αυγούστου, παρέμβαση στη ΔΔΕ Κέρκυρας, για το φλέγον ζήτημα της στέγασης των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το οποίο γιγαντώνεται, χρόνο με το χρόνο (αναλυτικά σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ).

Το Δ.Σ. παρέδωσε τις θέσεις του σωματείου, στον Διευθυντή Δ.Ε. Κέρκυρας, τονίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι, με την απαίτηση να προωθηθούν σε κάθε αρμόδιο, μέχρι το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Παράλληλα, σε συντονισμό, με όλες τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων (Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας), κατατέθηκε κοινό υπόμνημα για το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στον Πρόεδρό του, στην Περιφερειάρχη και σε όλες τις παρατάξεις, με την απαίτηση να συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, παρουσία των μελών των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, ώστε να πιέσουμε τις τοπικές αρχές για να βρεθεί λύση. Το ίδιο θα κάνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και με τους τρεις δήμους του Νησιού.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ζήτημα της στέγασης, γίνεται όλο και πιο δύσκολο, όσο περνάει ο καιρός. Υπουργείο, Κυβέρνηση και τοπικές αρχές, σφυρίζουν αδιάφορα, μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί εκπαιδευτικοί να αρνούνται το διορισμό τους, λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν, στις οικονομικές απαιτήσεις για ένα σπίτι.

Μόνο με αγώνες, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που πηγάζουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα κι άλλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ