Thumbnail
«Όχι» στην απόφαση για τα αναλώσιμα που αφορούν τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη λέει η παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων»

Να ακυρωθεί άμεσα το ΦΕΚ για τα αναλώσιμα που αφορούν τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη ζητά η παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων» που συμμετέχει στην ΑΣΓΜΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Σαν γονείς, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην συγκεκριμένη απόφαση και συντασσόμαστε με τον Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας και τους υπολοίπους φορείς της Διαβητικής κοινότητας, καλούμε την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δικαιολογήσει άμεσα τον τίτλο του Υπουργείου και να ανακαλέσει αυτή την απόφαση προασπίζοντας τα δικαιώματα όλων των ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ και να δείξει έμπρακτα πως προστατεύει την υγεία τους με το να παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε όλους στις νέες τεχνολογίες και διαγνωστικά μέσα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενιαίου Ψηφοδελτίου Γονέων:

Στις 8/8/2022 εντελώς αιφνιδιαστικά δημοσιεύτηκε στο υπ. αριθμόν 4204/τβ ΦΕΚ απόφαση του υπουργού υγείας σχετικά με την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των αναλωσίμων υλικών για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη δημιουργώντας ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην προμήθειά αυτών των απαραίτητων υλικών για τους πάσχοντες μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 200000 παιδιά. Αυτή η κίνηση ουσιαστικά βάζει σε ομηρία τους πάσχοντες με Διαβήτη ειδικά σε ότι αφορά τη χρήση των νέων αντλιών συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης. 

Για άλλη μια φορά γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο η Πολιτεία συμπεριφέρεται απέναντι σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αφού αυτή η απόφαση αποδεικνύει περίτρανα την απαξίωση των πασχόντων οι οποίοι λογίζονται ως βαρίδια στον προϋπολογισμό και όχι ως ισότιμοι πολίτες των οποίων το Κράτος ως έχει συνταγματική υποχρέωση οφείλει να προστατεύει την υγεία τους.

Σαν γονείς, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην συγκεκριμένη απόφαση και συντασσόμαστε με τον Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας και τους υπολοίπους φορείς της Διαβητικής κοινότητας, καλούμε την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δικαιολογήσει άμεσα τον τίτλο του Υπουργείου και να ανακαλέσει αυτή την απόφαση προασπίζοντας τα δικαιώματα όλων των ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ και να δείξει έμπρακτα πως προστατεύει την υγεία τους με το να παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε όλους στις νέες τεχνολογίες και διαγνωστικά μέσα.

Ειδικότερα για τους μαθητές πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη αυτή η απόφαση είναι το δεύτερο «χτύπημα» καθώς ήδη με την εγκύκλιο που έχει εκδώσει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ‘έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης και στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή για την σχολική χρονιά 2022-2023», καλεί τους μαθητές που πάσχουν από Διαβήτη η άλλες χρόνιες παθήσεις και παράλληλα χρήζουν ιδιαίτερης βοήθειας στην εκπαιδευτική διαδικασία, να επιλέξουν χωρίς  επιστημονικό κριτήριο  για το ποια βοήθεια θα αιτηθούν, είτε την ιατρική είτε την εκπαιδευτική  αλλά σε καμμιά περίπτωση και τις δυο.

Ως ENIAIO ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΟΝΕΩΝ,  

Καλούμε την μεν ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει άμεσα την άστοχη απόφασή του και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μεριμνήσει ώστε άμεσα να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις και τα κενά πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς καμμιά καθυστέρηση και χωρίς διλλήματα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση MRB για Τέμπη: Απαισιόδοξοι 7 στους 10 Έλληνες για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής
Δημοσκόπηση MRB: Προς τα πού χάνουν ψηφοφόρους Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση MRB για Τέμπη: Απαισιόδοξοι 7 στους 10 Έλληνες για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής