Εκπαιδευτικός
Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία τους καταγγέλλουν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου - «Απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας»

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν ο ΣΕΠΕ Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» και η ΕΛΜΕ του νησιού για τον εξαναγκασμό των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρουσιαστούν την ημέρα της ορκωμοσίας στη Μυτιλήνη

Όπως τονίζουν τα δύο σωματεία των εκπαιδευτικών, η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος είναι τρία ξεχωριστά νησιά που δεν έχουν συχνή ακτοπλοϊκή κι αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους, αλλά ούτε και με την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ακριβά λόγω της θερινής περιόδου.

«Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων και απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών», σημειώνουν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον εξαναγκασμό όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διορίστηκαν στα σχολεία της περιοχής της Λήμνου (Β΄  Λέσβου) και του Αγίου Ευστρατίου (Γ΄Λέσβου), να παρουσιαστούν την ημέρα της ορκωμοσίας στη Μυτιλήνη.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος είναι τρία ξεχωριστά νησιά που δεν έχουν συχνή ακτοπλοϊκή κι αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους, αλλά ούτε και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Να προσθέσουμε πως εν μέσω της θερινής περιόδου τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα. Επιπλέον, λόγω των μη συχνών συγκοινωνιών, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι είναι πιθανό να  αναγκαστούν σε παραπάνω έξοδα για μια ή και παραπάνω διανυκτερεύσεις στη Μυτιλήνη.

Όλα αυτά τα έξοδα οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι υποχρεούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, με δεδομένο μάλιστα ότι προέρχονται από την ανεργία των καλοκαιρινών μηνών. Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση που τους υποχρεώνουν πρώτα να μετακινηθούν στη Λέσβο για την ορκωμοσία και μετά να μετακινηθούν στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο για να παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν, δεν θα τους καλύψουν αυτά τα έξοδα κι αδιαφορούν για την όλη ταλαιπωρία που θα υποστούν, ενόψει μάλιστα και της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων και απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών,

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4