olme kinitopoiiseis
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ για φίμωση διωκόμενου καθηγητή καταγγέλλουν οι Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας - «Στο 20ο συνέδριο θα ζητήσουμε το σώμα να του δώσει το λόγο και να πάρει θέση και να στηρίξει το συνάδελφο με κάθε τρόπο για να σταματήσει η δίωξή του»

Την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλουν οι Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας, καθώς «δεν επέτρεψε στο διωκόμενο συνάδελφο Κώστα Κορδάτο μέλος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να μιλήσει» στη συνεδρίαση της Τρίτης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

«Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν έχει καταγγείλει εξαρχής την απαράδεκτη απόφαση της Υπουργού Παιδείας που ακυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας, όπως όφειλε, αλλά αποφεύγει και τώρα να πάρει θέση. Ταλαιπωρεί το συνάδελφο, ο όποιος ζήτησε να μιλήσει απλώς για λίγο στο τελευταίο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεν το επιτρέψανε», σημειώνεται σχετικά.

Παράλληλα τονίζεται: «Οι Παρεμβάσεις στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ θα ζητήσουμε το σώμα να του δώσει το λόγο και να πάρει θέση και να στηρίξει το συνάδελφο με κάθε τρόπο για να σταματήσει η δίωξή του. Να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος του συναδέλφου που υφίσταται και από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ».

Η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων ΔΕ:

Για την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΛΜΕ που δεν επέτρεψε στο διωκόμενο Κ. Κορδάτο να μιλήσει-ενημερώσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (28.06.2022).

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, η οποία δεν επέτρεψε στο διωκόμενο συνάδελφο Κώστα Κορδάτο μέλος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να μιλήσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. (28/6) για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Όπως είναι γνωστό ο συνάδελφος έχει τεθεί σε δυνητική αργία με αυθαίρετη απόφαση της υπουργού Παιδείας. Το συνάδελφο στηρίζουν στον αγώνα που δίνει για τη δικαίωσή του δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με ανακοινώσεις που έχουν βγάλει και στήριξη οικονομική.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν έχει καταγγείλει εξαρχής την απαράδεκτη απόφαση της Υπουργού Παιδείας που ακυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας, όπως όφειλε, αλλά αποφεύγει και τώρα να πάρει θέση. Ταλαιπωρεί το συνάδελφο, ο όποιος ζήτησε να μιλήσει απλώς για λίγο στο τελευταίο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεν το επιτρέψανε! 

Μήπως η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ), που πήραν τη χθεσινή απόφαση να απαγορεύσουν στο συνάδελφο να μιλήσει, δεν αντιλαμβάνονται ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά ότι η συγκεκριμένη απόφαση της υπουργού Παιδείας πλήττει ευθέως τα δικαιώματα μας και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Ή μήπως "κάνουν πλάτες" στην κ. Κεραμέως και την πολιτική της, όπως κάνουν και σε άλλα επίδικα θέματα του κλάδου, αξιολόγηση κ.λ.π; 

Πρόκειται για ένα ολίσθημα, που δείχνει τον κατήφορο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. Όταν φτάνεις στο σημείο να μην υπερασπίζεσαι τα μέλη σου, αφαιρώντας τους κιόλας το δικαίωμα του λόγου, τι είδους σωματείο είσαι; Πως είναι δυνατόν να κηρύττουν ένα είδος Απαρτχάιντ σε βάρους του επειδή είναι λέει «συνδικαλιστής των παρεμβάσεων», ως αντιδικία με τα «γεγονότα της Θεσσαλονίκης» (ισχυρισμοί ΔΑΚΕ) 

Αρνούνται δηλαδή αλληλεγγύη σε συνάδελφο και μάλιστα με έντονη συνδικαλιστική δράση και εκπαιδευτικά παρουσία με 40 χρόνια υπηρεσία σε ΕΠΑΛ, ακυρώνοντας το κυριότερο συστατικό του ρόλου τους για το οποίο εκλέχτηκαν. Αυτοκαταργήθηκαν και δυστυχώς δεν το ξέρουν ακόμα και φέρονται ως εκπρόσωποι του κλάδου μας, που τον έχουν «βυθίσει». 

Καταγγέλλουμε την στάση αυτή της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) της ΟΛΜΕ, που φανερώνει πολιτική-συνδικαλιστική εμπάθεια και νοοτροπία καρεκλοκενταύρων, αποσπασμένων από τη βάση του κλάδου.

Οι Παρεμβάσεις στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ θα ζητήσουμε το σώμα να του δώσει το λόγο και να πάρει θέση και να στηρίξει το συνάδελφο με κάθε τρόπο για να σταματήσει η δίωξή του. Να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος του συναδέλφου που υφίσταται και από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ. 

Η ΟΛΜΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ....ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης
Προειδοποίηση καθηγητή Συνολάκη: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»
«Το ελληνικό τόξο μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ», λέει ο καθηγητής Συνολάκης
Προειδοποίηση καθηγητή Συνολάκη: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»
elliniki-glossa-960x500.jpg
9 Φεβρουαρίου: Γιατί Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας;
Πώς θα μπορούσε να αποδοθεί στην αγγλική γλώσσα η γλωσσική ιδιόλεκτος ενός Καβάφη, ενός Παπαδιαμάντη ή το γλωσσικό περιβάλλον του δημοτικού...
9 Φεβρουαρίου: Γιατί Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας;
σχολείο
Έκαναν περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικό που απείχε από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη ΓΕΛ
Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Έκαναν περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικό που απείχε από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη ΓΕΛ
Κακοκαιρία: Λεωφορείο στο χιόνι
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια λεωφορεία δεν κάνουν δρομολόγια – Οι αλλαγές
Τα λεωφορεία που δεν κάνουν δρομολόγια και οι γραμμές που αλλάζουν - Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τις αμαξοστοιχείες της Hellenic Train που δεν θα...
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια λεωφορεία δεν κάνουν δρομολόγια – Οι αλλαγές