ΝΑΤΟ: Σήμερα στις 19:00 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Alexandros Michailidis / SOOC
Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων, ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ σήμερα, στις 19:30, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμμετέχoυν οι εκπαιδευτικοί.

«Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ θα φορτώσουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη τον λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων, που ήδη βιώνουν τον εφιάλτη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, τις διαρκείς ανατιμήσεις» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων.

Το κάλεσμα των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»:

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας ενάντια στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις 29 και στις 30 Ιούνη στη Μαδρίτη.

Η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ γίνεται στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία! Το ΝΑΤΟ ενισχύει της δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη, προετοιμάζεται για μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία με συνεχώς μεγαλύτερες πιθανότητες η σύγκρουση να γενικευτεί. Δημιουργεί νέες δομές μάχης, εκσυγχρονίζει το συμβατικό και πυρηνικό οπλοστάσιο του.

Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στη σύγκρουση είναι εγγύηση για την ασφάλειά μας, για τα κυριαρχικά δικαιώματα μας. Η καταστροφή και το μακέλεμα των λαών, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας, ενώ καθιστούν τη χώρα μας στόχο αντιποίνων.

Την ίδια στιγμή βασική στρατηγική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι η εξασφάλιση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας και η διατήρησή της Τουρκίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο. Αυτή η στρατηγική δίνει αέρα στα πανιά της αστικής τάξης της Τουρκίας να αυξήσει την επιθετικότητά της. Αυτή η στρατηγική περνάει και μέσα από έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ θα φορτώσουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη τον λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων, που ήδη βιώνουν τον εφιάλτη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, τις διαρκείς ανατιμήσεις.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις κλιμακώνουμε τον αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής!

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ απαιτεί :

να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις!

να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                           ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7:30 μ.μ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» προσυπογράφει το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και μαζί της καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που θα διεξαχθεί στις 29 και στις 30 Ιούνη στη Μαδρίτη.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων! Οι αμερικανοΝΑΤΟικές Βάσεις, που αναβαθμίστηκαν με την ψήφιση της πρόσφατης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, είναι οργανικά ενταγμένες στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κατά άλλων λαών! Καταδικάζουμε τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία!

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ – ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ γίνεται στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και στο υπαρκτό ενδεχόμενο γενίκευσής του, με βαριές συνέπειες για τους λαούς! Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ικανότητά του να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο. Αναδιατάσσει σε θέση μάχης τις στρατιωτικές δομές και δυνάμεις του. Εκσυγχρονίζει το πυρηνικό και συμβατικό οπλοστάσιό του, στο πλαίσιο και της απόφασής του ήδη από το 2016 και τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα. Νέα κούρσα εξοπλισμών βρίσκεται στα σκαριά. Προετοιμάζεται για τη μονιμοποίηση των δυνάμεών του στην Ανατολική Ευρώπη. Η “Στρατηγική ΝΑΤΟ 2030” και η “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” που θα αποφασιστεί στη Σύνοδο της Μαδρίτης αποτελούν σήμα κινδύνου για τους λαούς. Παλιά και νέα προσχήματα, όπως οι υβριδικές απειλές, η κυβερνοασφάλεια και η αποκαλούμενη κλιματική κρίση, η ενεργειακή κρίση, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και άλλα, επιστρατεύονται για να στρώσουν το έδαφος για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καταρρέει με κρότο το ευρωατλαντικό αφήγημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτελεί δήθεν εγγύηση για την ασφάλεια, την άμυνα, τα κυριαρχικά δικαιώματα!  Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, οι αξιώσεις στο πλαίσιο του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, οι διαρκείς παραβιάσεις του θαλάσσιου, εναέριου χώρου και της ελληνικής κυριαρχίας σε συνδυασμό με τις ίσες αποστάσεις από τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη λογική του “βρείτε τα μεταξύ σας”, αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, ρίχνουν νερό στο μύλο των συνεχών προκλήσεων! Αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η διατήρηση της συνοχής στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με το βλέμμα στραμμένο σ’ έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ!

Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ φορτώνουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη το λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού που ήδη ζει από πρώτο χέρι τον εφιάλτη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, τις διαρκείς ανατιμήσεις.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται η κλιμάκωση, το παραπέρα δυνάμωμα του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής! Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς! Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7:30 μ.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kalpi-ekloges-kalpi-ekloges-1280x720.jpg
Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού συμβουλίου
Οι εκπαιδευτικοί των νησιών μας με τη μαζική τους παρουσία έδωσαν μία ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια του Υπουργείου να πλήξει τη λειτουργία των...
Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού συμβουλίου